Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Hossa: Vyzeráme ako tím z roku 2010

Po dvoch zápasoch je príliš skoro robiť nejaké závery, no v prvých zápasoch vyzerala ofenzíva Chicaga Blackhawks dosť mimoriadne. Až tak, že ju útočník Marián Hossa prirovnal k tej z ročníka 2009/10, ktorá tím doviedla až k zisku Stanley Cupu.

„Je to ako v roku 2010, kedy sa darilo všetkým štyrom formáciám,“ povedal Hossa, ktorý v oboch víťazných zápasoch strelil dva góly. „Práve teraz robíme podobné veci. Viem, že sú to len dva zápasy a je skoro o tom hovoriť, ale točíme štyri útoky, takže je každý energetickejší, namiesto toho, aby dva alebo tri útoky trávili na ľade veľa času. Zatiaľ sme s tým spokojní.“

Výluka v NHL spôsobila oneskorenie začiatku sezóny a to dalo viac priestoru pre trénera Joela Quennevillea, aby si premyslel zloženie formácií. V prvých dvoch zápasoch, ktoré tím odohral v sobotu a v nedeľu proti Kings a Coyotes, vyprodukovali jeho útoky spolu 11 gólov.

„Strieľame puky na bránu a hráči ich skutočne chcú mať na hokejkách. Momentálne máme v našom tíme dobrú rýchlosť a náš prechod do útoku nám umožnil dostať sa do niekoľkých prečíslení,“ skonštatoval Quenneville.

Článok pokračuje pod reklamou

Hossa našiel miesto v prvom útoku s centrom Jonathanom Toewsom a krídelníkom Danielom Carcillom, ktorému sa v prvom dueli darilo. Carcillo sa však zranil a v útoku ho v nedeľu nahradil nováčik Brandon Saad. Na sile prvého útoku nič neubudlo a kapitán tímu si tiež pochvaľuje dostatok energie.

„Máme veľa energie,“ skonštatoval Toews. „Všetky štyri formácie hrajú fyzicky a rozumne v obrane. Z toho vzniká pre nás veľa príležitostí. Je dobré vidieť, že všetky štyri útoky dokážu generovať trochu útoku.“

Druhá formácia je zložená z krídelníkov Patricka Kane a Patricka Sharpa, ktorých dopĺňa center Dave Bolland. Pri každom striedaní bolo nesmierne nebezpečná a má na svedomí štyri góly a päť asistencií. Veľmi dobre však hrajú aj zvyšné dve formácie.

„Bude to krátka sezóna. Musíte mať v zostave hĺbku. Nemôžete točiť len dva alebo tri útoky počas celého ročníka. My máme tím, ktorý môže točiť štyri formácie a udržovať ich v hre, či vedieme alebo prehrávame,“ dodal spokojný Bolland.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies