Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Kopecký skóroval, Chára a Višňovský asistovali

Vo štvrtok sa do bodovania zapísali traja Slováci a každý jeden z nich sa tiež tešil z víťazstva svojho tímu. Tomáš Kopecký strelil gól, kým obrancovia Zdeno Chára a Ľubomír Višňovský asistovali.

HUBERDEAU ŽIARIL, KOPECKÝ SKÓROVAL, PANTHERS VYHRALI

Jonathan Huberdeau (8) má za sebou najvydarenejší zápas kariéry. Devätnásťročný center strelil dva góly, vrátane víťazného, na dva prihral a výraznou mierou sa zaslúžil o víťazstvo Floridy 5:2 nad Philadelphiou. Dvakrát sa presadil aj Peter Mueller (6) a strelecký účet si rozšíril aj Tomáš Kopecký (4). Panthers ukončili päťzápasovú sériu prehier so Scottom Clemmensenom v bráne. Ten zastavil 32 striel a vyhral svoj prvý duel od 7. apríla. Prekonali ho len Luke Schenn (2) a Jakub Voráček (7). Iľja Bryzgalov urobil 11 zákrokov predtým, ako ho nahradil Brian Boucher. Ten zo zvyšných 11 striel inkasoval raz. Kopecký bránu hostí ohrozil trikrát, pričom odohral necelých 15 minút a zaznamenal aj jeden plusový bod.

CHÁRA ASISTOVAL PRI VÝHRE NAD LIGHTNING

Článok pokračuje pod reklamou

V Tampe na seba narazili dvaja Slováci. Skúsenejší Zdeno Chára odohral podstatne viac ako domáci Richard Pánik, zapísal sa aj do bodovania a navyše, tešil sa z víťazstva. Boston prišiel o dvojgólové vedenie, no potom si vypracoval nové, vďaka ktorému zdolal Tampu Bay pomerom 4:2. Chára zaznamenal asistenciu pri štvrtom gól tímu, ktorý strelil dvojgólový Nathan Horton (6). Víťazný gól vsietil Brad Marchand (9) a strelecky sa presadil aj Patrice Bergeron (3), kým Tuukka Rask zastavil 24 striel. Prekonať ho dokázali len Steven Stamkos (11) a Cory Conacher (6). Stamkos pridal aj asistenciu a Teddy Purcell nahrával na oba góly. Anders Lindback zneškodnil 22 striel a Chára ho počas 26 minút a 23 sekúnd neohrozil ani raz. Odniesol si však z duelu jeden plusový bod. Pánik zaznamenal dva mínusové, pričom odohral deväť minút.

HICKEY ROZHODOL O VÝHRE ISLES, VIŠNOVSKÝ ASISTOVAL

Do bodovania sa zapísal aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý sa tešil aj z víťazstva. Hrdinom jeho tímu sa stal nováčik Thomas Hickey (1), ktorý strelil svoj prvý gól v NHL vo štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre 4:3 nad Montrealom. Ten ukončil päťzápasovú sériu výhier. Matt Moulson (9) sa presadil dvakrát, Frans Nielsen (2) pridal gól a Višňovský zaznamenal asistenciu. Islanders prehrávali 0:2 i 1:3, no nakoniec dokázali ukončiť dvojzápasovú sériu prehier. Jevgenij Nabokov k tomu prispel 30 zákrokmi. Dvakrát ho prekonal Max Pacioretty (4) a raz Travis Moen (2). Carey Price čelil 25 strelám, Višňovský ho neohrozil ani raz. Topoľčiansky rodák odohral 28 minút, urobil štyri bodyčeky, nazbieral štyri trestné minúty a zaznamenal aj plusový bod. Mimochodom, bol najvyťažovanejším hráčom duelu...

SENATORS ZDOLALI RANGERS, PRIŠLI VŠAK O ANDERSONA

Marián Gáborík strávil na ľade až 25 minút, ale aj napriek tomu si svoje konto nedokázal rozšíriť. Nepremenil ani samostatný nájazd a jeho Rangers podľahli Senators 2:3. Rozhodnutie priniesla siedma séria nájazdov, v ktorej sa presadil Kaspars Daugavins, kým Chris Kreider netrafil bránu. V normálnej hracej dobe sa z víťazného mužstva presadili Jakob Silfverberg (3) počas oslabenia a Mike Zibanejad (2) počas presilovky. Craig Anderson zostal počas takmer 42 minút neprekonaný, no potom si poranil členok a Bena Bishopa z 13 striel prekonali Ryan Callahan (4) a Ryan McDonagh (2). Henrik Lundqvist urobil 35 zákrokov, Gáborík zaznamenal sedem streleckých pokusov.

DETROIT PRIŠIEL O NÁSKOK, PREHRAL PIATY DUEL V RADE

Zo Slovákov sa v akcii predstavil ešte mladý útočník Tomáš Tatar, ktorého Detroit mal streleckú prevahu a dokonca po góloch Damiena Brunnera (8) a Valtteriho Filppulu (4) viedol o dva góly, no nakoniec pred domácimi divákmi podľahol Columbusu 2:3. Kontaktný gól Blue Jackets, ktorý v druhej tretine prišli o Artema Anisimova, strelil ešte v prvej tretine R.J. Umberger (2), no na vyrovnanie sa čakalo až do úvodu tretej dvadsaťminútovky, kedy sa presadil Derek Dorsett (2). Rozhodnutie priniesol Václav Prospal (6) len 24,7 sekundy pred koncom. Sergej Bobrovskij prispel k ukončeniu trojzápasovej série prehier 28 zákrokmi. Naopak, Detroit svoju sériu natiahol, keď prehral už piaty duel v rade. Jimmy Howard urobil 21 zákrokov a Tatar strávil na ľade desať minút a zaznamenal dve strely na bránu.

VAN RIEMSDYK POKAZIL DEBUT ROLSTONS

James van Riemsdyk (11) strelil dva góly, aby doviedol Toronto k výhre 3:1 nad Buffalom, čím pokazil debut Rona Rolstona na lavičke Sabres. Dion Phaneuf (3) sa tiež presadil strelecky a Ben Scrivens zaznamenal 31 zákrokov pri svojej tretej výhre z posledných piatich štartov po tom, čo zranenie utrpel James Reimer. Tyler Ennis (6) strelil jediný gól Buffala, ktoré prehralo tretí zápas v rade. Ryan Miller zastavil 33 striel.

KOVAĽCUK ZAKONČIL OBRAT DEVILS

Iľja Kovaľčuk (6) strelil rozhodujúci gól počas presilovky o dvoch hráčov osem a pol minúty pred koncom, aby skompletizoval obrat New Jersey pri víťazstve 3:2 nad Washingtonom. Capitals viedli 2:1 pred záverečnou tretinou, keď sa počas presiloviek presadili Mathieu Perreault (2) a Mike Ribeiro (6). Na ich góly reagovali dvojbodový Patrik Eliáš (5) a Andrej Loktionov (1). Martin Brodeur pomohol k výhre 17 zákrokmi, kým Braden Holtby ich urobil 34. Oba tímy sa spolu stretnú opäť v sobotu.

WHEELER ROZHODOL O VÝHRE JETS

Blake Wheeler (6) strelil svoj druhý gól v zápase päť minút pred koncom, aby rozhodol o víťazstve Winnipegu 4:3 nad Carolinou. Jeho gól zavŕšil 63-sekundové obdobia, počas ktorého diváci videli tri góly (dva do siete domácej Caroliny). Andrew Ladd (9) zaznamenal gól a dve asistencie, presadil sa aj Evander Kane (5) a Ondřej Pavelec urobil 27 zákrokov. Z hráčov Caroliny sa dvakrát presadil Jiří Tlustý (7), raz Jordan Staal (3) a Cam Ward sa prezentoval 19 zákrokmi.

CANUCKS ZDOLALI STARS TESNE 4:3

Jason Garrison (2) a Henrik Sedin (2) sa presadili v tretej tretine, aby pomohli Vancouveru zdolať Dallas pomerom 4:3. Alex Burrows (5) a Kevin Bieksa (5) sa tiež zapísali do listiny strelcov, kým Cory Schneider zastavil 22 striel. Canucks ukončili sériu troch prehier. Naopak, Dallas prehral tretí duel z posledných štyroch. Nepomohli mu ani góly Jamieho Benna (5), Michaela Rydera (5) a Brendena Morrowa (4), či 18 zákrokov Cristophera Nilstorpa.

CULLEN DOVIEDOL WILD K VÝHRE NAD OILERS

Matt Cullen (3) mal prsty vo všetkých góloch svojho tímu pri víťazstve 3:1 nad Edmontonom, keď dva strelil a na jeden prihrával. Strelecky sa presadil aj Devin Setoguchi (3), Niklas Backstrom zneškodnil 25 striel a Wild vyhrali druhý zápas v rade. Ryan Smyth (2) strelil jediný gól Oilers, ktorým k výhre nepomohlo ani 25 zákrokov Devana Dubnyka. Duel nedohral Taylor Hall, ktorý zranil Cala Clutterbucka zákrokom „koleno na koleno“. Bude zaň čeliť disciplinárnemu konaniu.

HVIEZDY VEČERA:
1. Jonathan Huberdeau (FLA), 2. Matt Cullen (MIN), 3. Blake Wheeler (WPG)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
T. Tatar (DET) 10:03 0 0 0 0 2 0
M. Gáborík (NYR) 25:08 0 0 0 0 7 0
Ľ. Višňovský (NYI) 28:05 0 1 1 +1 0 4
R. Pánik (TBL) 09:05 0 0 0 -2 0 0
Z. Chára (BOS) 26:23 0 1 1 +1 0 2
T. Kopecký (FLA) 14:52 1 0 1 +1 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies