Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Halák je zdravý a pripravený chytať

Keď sa hráči Blues začnú tento týždeň zbiehať do tréningového zariadenia v St. Louis, narazia tam na spoluhráča, ktorého nezvykli vídať v strede augusta. Jaroslav Halák sa totiž prvýkrát rozhodol zostať v zámorí, kde sa pripravuje od mája na novú sezónu.

„Každý sa ma na konci sezóny pýtal, kde mám namierené. Ja som povedal, že zostávam tu. Každý mi povedal, aby som si užil horúce počasie. Počasie bolo skvelé, užil som si ho,“ povedal Halák s črtajúcim sa úsmevom na tvári.

V Missouri počas tohto leta vládlo netypicky chladnejšie počasie, čo pozitívne vplývalo aj na prípravu slovenského brankára. Ten sa rozhodol v St. Louis zostať, aby po slabších sezónach pracoval individuálne so silovým a kondičným trénerom tímu Nelsonom Ayotteom.

Vlani ho navyše trápili aj problémy so slabinami a po skončení sezóny musel navštíviť špecialistu vo Philadelphii. Ten povedal, že operácia nie je nutná, no Halák musí značne spevniť silu svojej spodnej časti tela, aby neriskoval obnovenie zranenia.

Článok pokračuje pod reklamou

Preto v ostatných troch mesiacoch venoval väčší priestor posilňovaniu nôh a kardiovaskulárnemu tréningu. Výsledkom toho je najlepšia forma od jeho príchodu do tímu v roku 2010. Mimochodom, schudol až 6,3 kilogramu. Posledný týždeň sa venuje už aj tréningu na ľade a zatiaľ je spokojný.

„Všetko vyzerá byť v poriadku. Potreboval som nejaký čas na poriadne zotavenie. Momentálne s tým už nemám žiadne problémy a dúfajme, že to takto aj zostane,“ skonštatoval Halák, ktorého poctivá príprava teší aj trénera Kena Hitchcocka.

„Narazil som naňho štyri alebo päťkrát počas tohto leta. Je nadšený a cíti sa byť zdravý. Súčasťou toho bola aj kondícia, ale ďalšou súčasťou bolo spevnenie tej oblasti. Je to skutočne mladý brankár a nechce mať kariéru plnú zranení. Tak chcel všetky tie otázniky eliminovať tým, že sa dostal do skutočne vysokej fitness úrovne. Urobil v tom skutočne dobrú prácu,“ povedal Hitchcock.

Odmenou tejto driny by pre bratislavského rodáka mohlo byť viac priestoru v bráne po tom, čo sa v posledných dvoch sezónach striedal s Brianom Elliottom. V ročníku 2011/12 odchytal 46 zápasov, pričom v tej skrátenej aj pre zranenie len 16.

„Bol to tandem, ale Jaro dostával stále viac šancí ako Brian predtým ako sa zranil. Minulý rok sme boli stále v pomere 55:45 (v prospech Haláka) a s tým sme vstupovali aj do tej sezóny. Potom sa však chlapci trápili, Jaro sa zranil a prišiel Jake Allen. Celé sa to zmenilo. Halák však nestratil post jednotky pre svoje výkony. Stratil ho pre zranenia a to je rozdiel,“ skonštatoval Hitchcock.

Aj v novej sezóne by sa malo s Halákom počítať ako s brankárskou jednotkou Blues, no viac napovie až tréningový kemp, ktorý odštartuje 11. septembra. Každopádne, Haláka tento predbežný plán teší.

„Je to pekné počuť, ale musím naďalej tvrdo pracovať. Nie je to tak, že by mi bolo niečo dávané zadarmo. Ak nebudem podávať výkony, nebudem chytať,“ prezradil Halák. „Chcem dokázať, predovšetkým samému sebe, že stále dokážem chytať a podávať dobré výkony.“

Dvadsaťosemročnému brankárovi po ročníku 2013/14 vyprší platná zmluva, no moc sa tým teraz nezaťažuje. Napriek tomu, že sa na konci minulého ročníka dostal do konfliktu s trénerom, všetko je už urovnané a v St. Louis je šťastný. O jeho budúcnosti však rozhodnú až výkony v novej sezóne.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies