Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Magazín

NHL Arény: Xcel Energy Center

Xcel Energy Center je jedna z najmodernejších a najmladších hál v NHL. Donedávna bola domovom iba klubu NHL Minnesota Wild. Od roku 2005 v nej svoje domáce zápasy hráva aj lakrosový tím Minnesota Swarm.

Xcel Energy CenterOficiálna kapacita arény je 18 064, ale vo februári roku 2004 sa do nej počas zápasu hviezd NHL zmestilo až 19 434 divákov, čím sa vytvoril rekord v počte návštevníkov na hokejový zápas v Minnesote. Práve zápas hviezd bol asi najvýznamnejšou hokejovou udalosťou v hale.

Hala je mladá a môže sa ako jediná v NHL popýšiť tým, že od svojho otvorenia zaznamenala pri každom zápase NHL vypredania. Už sme spomínali rekordnú návštevnosť 19 434 divákov. Treba však poznamenať, že na prvý zápas po lockoute sa na zápas Wild prišlo pozrieť až 19 398 divákov, čo je rovnako zaujímavé číslo.

Xcel Energy CenterVlastníkom haly je mesto St. Paul a sponzorom je energetická spoločnosť Xcel Energy. Jej meno je rovnako dané podľa sponzora, no fanúšikovia halu nazývajú jednoducho „X“. Hala sa môže popýšiť veľkým triumfom, ktorý veľa športových arén o sebe povedať nemôž. V roku 2005 bola televíznou spoločnosťou ESPN vyhlásená za najlepšiu arény v Spojených štátoch amerických.

Tím má v aréne jedno z najlepších vybavení v Severnej Amerike. Rovnako ani novinári sa na nepohodlie sťažovať nemôžu. Fanúšikovia si môžu vychutnať maximálny komfort tejto prvotriednej multifunkčnej arény.

XCEL ENERGY CENTER
Využívajú ju: Minnesota Wild(NHL), Minnesota Swarm(NLL)
Kapacita: 18 064
Otvorená: 2000
Vlastník: mesto St. Paul
Cena stavby: 130 mil. USD
Architekt: HOK Sport
Adresa: 175 West Kellogg Boulevard, Saint Paul, MN 55102




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies