Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Handzuš rozhodol zápas, Sekera asistoval

V šiestich piatkových zápasoch sa predstavilo šesť Slovákov, z ktorých dvaja bodovali – Andrej Sekera asistoval pri prehre a Michal Handzuš strelil víťazný gól.

Handzuš rozhodol o výhre nad Islanders

Po tom, čo stratili tri body v predošlých dvoch zápasoch, sa hráčom Chicaga podarilo v piatok získať výsledok, ktorý chceli. Michal Handzuš strelil svoj prvý gól v sezóne, ktorým v siedmej minúte druhej tretiny prelomil nerozhodný stav a rozhodol tak o víťazstve 3:2 nad Islanders. Blackhawks viedli 2:0, keď sa prvýkrát v kariére presadil Joakim Nordstrom a svoj druhý gól v ročníku vsietil Jonathan Toews. Do konca prvej tretiny sa však newyorskému tímu podarilo vyrovnať zásluhou Josha Baileyho a Kylea Okposa. Odvtedy však už Nikolaj Chabibulin nekapituloval a pripísal si 17 zákrokov. Zneškodnil aj tri strely Ľubomíra Višňovského, ktorý odohral takmer 23 minút. Z výhry sa tešili jeho krajania v drese Blackhawks. Handzuš okrem gólu zaznamenal aj plusový bod, tri strely a dve trestné minúty, pričom na ľade strávil o čosi viac ako deväť minút. Marián Hossa počas 18 minút strávených v akcii nebodoval a zaznamenal len tri strely na bránu Kevina Poulina. Ten duel opustil s 25 zásahmi.

Gól Michala Handzuša:

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. D. Keith (CHI), 3. K. Okposo (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera asistoval a Hurricanes získali bod proti Kings

Do bodovania sa zo Slovákov zapísal už len obranca Andrej Sekera, ktorého strela od modrej bola základom gólu, vďaka ktorému si Carolina odniesla zo zápasu proti Los Angeles aspoň bod. Brankári boli do 54. minúty bezchybní, no práve od toho momentu Kings viedli zásluhou Dwigth Kinga 1:0. Len o štyridsať sekúnd neskôr však Hurricanes vynútili predĺženie vďaka dorážke Jeffa Skinnera. Nakoniec sa o osude duelu rozhodovalo v nájazdoch, v ktorých ako jediný uspel Jeff Carter. K výhre Los Angeles prispel 27 zákrokmi aj Jonathan Quick, kým Cam Ward zastavil 36 striel. Sekera odohral 24 a pol minúty, s ktorými bol druhým najvyťažovanejším hráčom Caroliny a tretím celého zápasu.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. C. Ward (CAR), 3. J. Skinner (CAR)

Panthers porazili Penguins v prvom domácom zápase

Brad Boyes strelil dva góly, Tomáš Fleischmann zaznamenal gól a tri asistencie, a Florida ukončila trojzápasovú sériu prehier, keď pri prvom domácom zápase sezóny porazila Pittsburgh 6:3. Tomáš Kopecký nebodoval. Do streleckej listiny sa z jeho spoluhráčov zapísali aj Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau a Kris Versteeg, zatiaľ čo Jacob Markstrom zlikvidoval 36 striel. Prekonať ho dokázali len Pascal Dupuis, Crag Adams a Jevgenij Malkin. Jeff Zatkoff pri svojej premiére v NHL urobil 24 zákrokov, no jeho tím po prvý raz v ročníku prehral. Kopecký v zápase odohral len 15 a pol minúty. Okrem dvoch striel na bránu zaznamenal aj jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. T. Fleischmann (FLA), 2. A. Barkov (FLA), 3. K. Versteeg (FLA)

Greiss pomohol Coyotes k výhre nad Flyers

Oliver Ekman-Larsson strelil víťazný gól 12,9 sekundy pred koncom druhej tretiny a Thomas Greiss podal skvelý výkon predovšetkým v tretej tretine, aby doviedli Phoenix k tesnému víťazstvu 2:1 nad Philadelphiou. Greiss urobil 36 zákrokov, zneškodnil aj trestné strieľanie, a Rob Klinkhammer otvoril skóre zápasu už po necelých troch minútach hry. Max Talbot vsietil jediný gól Flyers, ktorí v tejto sezóne už prehrali štyri zápasy z piatich a dokázali streli dokopy len šesť gólov. Nepomohlo im v piatok ani 29 zákrokov Steva Masona. Na ľade nechýbal ani obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 18 minút a 17 sekúnd s jedným streleckým pokusom. V závere bol vylúčený za držanie a dostal aj osobný trest za nešportové správanie. Z duelu si tak odniesol spolu 14 trestných minút.

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss (PHX), 2. O. Ekman-Larsson (PHX), 3. S. Mason (PHI)

Seguin doviedol Stars k výhre nad Jets

Tyler Seguin, ktorý v predošlých dvoch zápasoch zaznamenal len jednu asistenciu, si v piatok pripísal dva góly a dve asistencie, aby doviedol Dallas k víťazstvu 4:1 nad Winnipegom. Alex Chiasson a Jamie Benn tiež skórovali za Stars a obaja aj asistovali – Benn dvakrát, Chiasson raz. Jediný gól Jets strelil Blake Wheeler, ktorý prekonal Dana Ellisa. Ten si pripísal 22 zákrokov po tom, čo v bráne nahradil zraneného Kariho Lehtonena. Ten čelil 21 strelám. Ondřej Pavelec inkasoval štyri góly z 31 striel.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. B. Wheeler (WPG), 3. J. Benn (DAL)

Monahan rozhodol o výhre nad trápiacimi sa Devils

Nováčik Sean Monahan, ktorý strelil gól v každom z predošlých troch duelov, skóroval necelé tri minúty pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o víťazstve Calgary 3:2 nad New Jersey. Jiří Hudler zaznamenal dve asistencie a do čierneho sa trafili aj Dennis Wideman a Mark Giordano. Joeyho MacDonalda z 21 striel prekonali Adam Henrique a Dainius Zubrus. Martin Brodeur urobil 26 zákrokov, ale piatej prehre Devils v sezóne nezabránil.

Hviezdy duelu: 1. D. Wideman (CGY), 2. M. Giordano (CGY), 3. L. Bouma (CGY)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
T. Kopecký (FLA) 15:26 0 0 0 -1 2 0
A. Meszároš (PHI) 18:17 0 0 0 0 1 14
A. Sekera (CAR) 24:34 0 1 1 0 1 0
Ľ. Višňovský (NYI) 22:49 0 0 0 0 3 0
M. Handzuš (CHI) 09:17 1 0 1 +1 3 2
M. Hossa (CHI) 17:55 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies