Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Gáborík strelil gól a tešil sa z výhry nad Tortorellom

Marián Gáborík strelil gól, aby pomohol Columbusu zdolať Tortorellov Vancouver. V nedeľu sa odohrali aj ďalšie dva zápasy, v ktorých uspeli Anaheim a Nashville.

Gáborík pomohol ukončiť sériu prehier

Curtis McElhinney vedel, že ho v Columbuse čaká úloha náhradníka Sergeja Bobrovského, no v nedeľu chytal tak dobre ako víťaz Vezinovej trofeje. Urobil 37 zákrokov a zneškodnil aj šancu Chrisa Higginsa 49 sekúnd pred koncom, aby doviedol Blue Jackets k výhre 3:1 nad Vancouverom. „Chcel som sem prísť a urobiť dobrý dojem. Snáď sa mi to dnes podarilo,“ skonštatoval McElhinney, ktorý sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom Columbus ukončil sériu štyroch prehier. O výhre rozhodol R.J. Umberger, no presadili sa aj Marián Gáborík a Ryan Johansen (prázdna brána). Pre Gáboríka, ktorý vo štvrtej minúte otváral stav zápasu, to bol trochu výnimočný gól, pretože prišiel proti mužstvu jeho bývalého trénera Johna Tortorellu. V zápase odohral 18 minút a bola to jeho jediná strela na Eddieho Lacka. Ten duel opustil s 26 zákrokmi, kým z jeho spoluhráčov sa presadil Henrik Sedin.

Gáborík a jeho tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. McElhinney (CBJ), 2. R. Umberger (CBJ), 3. R. Johansen (CBJ)

Článok pokračuje pod reklamou

Ducks zdolali Stars 6:3, aby vyhrali siedmy duel v rade

Emerson Etem strelil na konci druhej tretiny svoj prvý gól v oslabení po tom, čo sa trojbodový Corey Perry presadil dvakrát, aby vyrovnal stav zápasu. Anaheim vďaka tomu predĺžil svoj najlepší vstup do sezóny v histórii víťazstvom 6:3 nad Dallasom. K siedmej výhre v rade (z prvých ôsmich zápasov) pomohol gólom a troma asistenciami aj Ryan Getzlaf, no z gólov sa tešili aj Teemu Selanne a Mathieu Perreault. Dallasu k výhre nepomohlo ani 41 zákrokov, ktoré pri svojom debute urobil Jack Campbell. Stars v zápase po góloch Ryan Garbutta, Brendena Dillona a Shawna Horcoffa viedli 3:1. Svoj debut v NHL zažil aj Frederik Andersen, ktorý v druhej tretine nahradil Jonasa Hillera. Andersen zastavil všetkých 24 striel po tom, čo Hiller inkasoval tri góly z 12.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2.C. Perry (ANA), 3.C. Fowler (ANA)

Hutton doviedol Predators k výhre nad Jets

Carter Hutton urobil 37 zákrokov pri svojom prvom víťazstve v NHL, aby doviedol Nashville k výhre 3:1 nad Winnipegom. Eric Nystrom, Patric Hornqvist a Matt Cullen strelili góly Predators, ktorí všetky góly strelili len zo siedmich striel v druhej tretine. Vďaka tomu vyhral tím oba víkendové zápasy a predĺžil bodovú sériu na päť zápasov. Jediný gól Jets vsietil Evander Kane, kým Ondřej Pavelec zaznamenal 23 zásahov.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton (NSH), 2. E. Kane (WPG), 3. S. Weber (NSH)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Gáborík (CBJ) 17:48 1 0 1 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies