Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Slováci v NHL

Týždeň v NHL (11/2007)

BULY
Peter Bondra sa vrátil po veľmi dlhej dobe na ľad a hneď dokázal streli 499. gól v kariére. Počas týždňa odohral ďalšie tri zápasy, ale fanúšikovia sa jeho 500. gólu nedočkali. V bráne sa výnimočne darilo Petrovi Budajovi, ktorý vychytal prvé tri víťazstva po sebe pre neho Avalanche v aktuálnej sezóne. V závere týždňa sa štvorbodovým zápasom prezentoval Jožko Stümpel. V NHL sa však pozornosť sústredila najmä na súper výkony mladého Sidney Crosbyho, ktorý nazbieral 10 bodov v dvoch zápasoch! Keby sa to tak podarilo aj niektorému z našich chlapcov...

HRÁČI TÝŽDŇA
Prvou hviezdou sa stal center Sidney Crosby z Pittsburghu, druhou brankár Nashvillu Chris Mason a za tretiu hviezdu bol vyhlásený útočník Jarome Iginla obliekajúci dres Calgary.
Za najlepšieho Slováka týždňa vyhlásil SlovakNHL.sk brankára Colorada Petra Budaja, ktorý vychytal tri víťazstva za sebou a inkasoval v troch zápasoch iba štyri góly.

NHL HEADLINES
- Tréner Mike Kirchen v St. Louis skončil
- Flyers poslali Nedveda na farmu
- Sanderson a Richards z Philadelphie podstúpili operáciu
- Brankár Tomáš Vokoun sa vrátil na ľad
- Penguins uvoľnili LeClairea
- Montreal získal výmenou Mathieu Birona
- Forsberg sa vrátil, ale zápas nedohral
- Islanders poslali Zhitnika do Philadelphie
- Brankár Garon nebude hrať ešte týždeň

HOT & COLD
HOT: Jozef Stümpel, Peter Budaj - Montreal, Anaheim
COLD: Marián Hossa, Ronald Petrovický – Columbus, Florida

OTÁZKY A ODPOVEDE
V tomto vydaní seriálu vám prinášame odpovede obrancu tímu Chicago Blackhawks Adriana Aucoina.
1.) S ktorou trojicou ľudí by si si rád zahral golf?
- Všetko sú to komici, pretože moja golfové umenie je veľmi zlé. Bill Murray, John Candy a Dan Aykroyd.
2.) Aké CD musíš mať so sebou počas turné?
- Všetko od Led Zeppelin. Vyrastal som počúvaním ich hitov. Mohol by som ich počúvať hodiny.
3.) Na ktoré mesto sa počas turné tešíš najviac?
- Zvykol som si na Chicago. Teraz sú to však mesta na západe. Napríklad San Jose a Anaheim. Fanúšikovia tam začínajú mať naozaj radi hokej.

SLOVÁCI V NHL
V pondelok dostal v bráne Colorada prednosť Peter Budaj, ktorý inkasoval dva góly a stal sa prvou hviezdou zápasu. Peter Bondra prešiel lekárskymi testmi. Vo svojej utorkovej premiére strelil premiérový gól v sezóne a jeho 499. gól v kariére. Gólovo sa okrem neho presadil Višňovský. Asistencie zaznamenali Stümpel, Chára a Mezei. Streda priniesla ďalší úspech Petra Budaja, ktorý sa stal prvou hviezdou po tom, ako úspešne čelil 25 strelám a inkasoval iba jeden gól. Do bodovania sa zapísali Svatoš a Ružička, ktorí asistovali pri góloch svojho tímu. Vo štvrtok bodovali dvaja slovenskí hokejisti. Jozef Stümpel zaznamenal gól a asistenciu si pripísal Nagy. Nepríjemne sa skončil zápas Detroitu pre Tomáša Kopeckého, ktorý sa zranil a po operácii kľúčnej kosti si od hokeja oddýchne minimálne 10 – 12 týždňov. V piatok vychytal tretie víťazstvo Peter Budaj, ktorý inkasoval iba jeden gól. Dva body za gól a asistenciu zaznamenal Miroslav Šatan. Marián Gáborík putoval do Los Angeles za špecialistom, ktorý mu pomohol aj v minulom roku. Doterajšia liečba nepomáhala a slovenský útočník si pravdepodobne v tomto kalendárnom roku nezahrá. V sobotu v Bostone bol na programe koncert slovenského centra Jozefa Stümpela. Pozornému publiku predviedol bývalý hráč Bruins ako sa strieľajú góly a získavajú štyri body. Stümpel strelil dva góly a na ďalšie dva nahrával. Darilo sa aj Šatanovi, ktorý zaznamenal dva body za gól a asistenciu a do bodovania sa zapísali aj Nagy, Meszároš, Chára, Bondra a Demitra. V nedeľu sa slovenskí hráči bodovo nepresadili.

E-X-T-R-A
Top Slovaks – Slováci na popredných priečkach svojich tímov
Marián Hossa – Atlanta (1.) =
Ladislav Nagy – Phoenix(1.) =

Monitoring
Tento týždeň sme si posvietili na útočníka Chicaga Petra Bondru
- Peter Bondra koncom minulého týždňa podpísal zmluvu s Chicagom a v priebehu týždňa stihol nastúpiť do štyroch zápasov, v ktorých zaznamenal prvé dva body.
vs. STL – 1 bod(1+0), +/-0, 0 TM, 3 strely, ice-time: 11:54
vs. DET – 0 bodov, +1, 0 TM, 2 strely, ice-time: 11:41
vs. CLB – 1 bod(0+1), +2, 4 TM, 1 strela, ice-time: 17:10
vs. COL – 0 bodov, +1, 0 TM, 0 striel, ice-time: 12:19

Program zápasov v TV (Galaxie-Sport)
19.12.2006 - 03:05 EDMONTON - COLORADO
21.12.2006 - 01:35 MONTREAL - PHILADELPHIA
22.12.2006 - 01:05 COLUMBUS - VANCOUVER
23.12.2006 - 19:05 PHILADELPHIA - OTTAWA
23.12.2006 - 02:05 DALLAS – EDMONTON




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies