Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Zaslúži si byť Hossa nominovaný na Selkeho trofej?

Keď sa spomína útočník s defenzívnymi zručnosťami v Chicagu Blackhawks, ako prvé vyjde na povrch meno kapitána Jonathana Toewsa, ktorý vlani získal Selkeho trofej. Počas rokov sa značne v tejto oblasti zlepšili hráči ako Brandon Saad či Patrick Kane, no hráčom, ktorý skutočne vystupuje do popredia, je Marián Hossa.

CSN Chicago poukázalo na jeho umenie v utorkovom zápase proti Dallasu, kedy bolo viackrát vidno defenzívne kvality slovenského útočníka. Góly Krisa Versteega predchádzala „krádež“ puku, ktorej sa dopustil Hossa. Dokázal si ho udržal dlhšiu dobu na hokejke, prekorčuľoval ľadom a nakoniec bol základom gólu, ktorý poslal Blachawks do vedenia 2:0. Neskôr získal puk, prekorčuľoval a strelil gól on sám, hoci to bolo do prázdnej brány.

Tieto defenzívne hry však neboli vidieť len v utorok, prakticky ich možno sledovať v každom zápase Chicaga v tejto sezóne. Počas celej sezóny rodák zo Starej Ľubovne ukazuje, že jeho defenzívna práca a jej prechod do útoku sú kľúčové pre úspech tímu a zaslúžia si pozornosť odborníkov, ktorí rozhodujú o nomináciách na výročné ocenenia.

Hossa si zaslúži byť na Selkeho trofej aspoň nominovaný. Nikto z jeho spoluhráčov nemá na hokejke puk dlhšie, dokázal už nazbierať 26 gólov a 39 bodov v 64 zápasoch, a jeho defenzívnu prácu dokumentuje 72 získaných pukov, s ktorými je na druhom mieste celej NHL, tri za Ryanom O’Reillym, ktorý odohral o sedem zápasov viac.

Otázne však je, či sa dostane do nominácie, keď je jeho spoluhráčom Toews, ktorý pravdepodobne získa viac pozornosti. Takisto by však musel preskočiť niekoľko kvalitných centrov, akými sú Patrice Bergeron či Anže Kopitar, ktorých pozícia zvyčajne tiež vedie u tohto ocenenia k väčšej pozornosti ako post krídelníka. Bolo by však pekné, ak by aspoň nomináciou bol ocenený za robotu, ktorú robí výborne.  




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies