Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Gáborík teší Kings ofenzívnou i defenzívnou prácou

Marián Gáborík po výmene z Columbusu Blue Jackets potreboval nejaký čas, aby si zvykol na Los Angeles Kings. Evidentne si však už zvykol. V posledných 12 zápasoch totiž nazbieral desať bodov a jeho tímu sa darilo.

„Každý je na rovnakej strane, každý tu každému dôveruje,“ povedal Gáborík. „Je to ako jedná veľká mašina. Snažím sa zapasovať do systému a hrať tým správnym spôsobom na oboch koncoch ľadu.“

Tridsaťdvaročný trenčiansky rodák našiel sebadôveru a chémiu v útoku s Anžem Kopitarom a Justinom Williamsom. „Má jednu z najpohotovejších striel v lige a je aj jedným z najrýchlejších korčuliarov,“ chválil ho Williams.

Gáborík prispel k ofenzívnej hre Kings mnohými spôsobmi a rýchlo začal aj popierať kritiku, že nemá záujem o bránenie. Mnohí neverili, že do defenzívne zameraného tímu zapasuje, no opak je pravdou.

Článok pokračuje pod reklamou

„Jedna hra, na ktorú si spomínam, je presilovka, v ktorej sme stratili puk a súper sa rútil v prečíslení dvoch proti jednému. On išiel a dobehol ich hráča behom piatich krokov,“ skonštatoval obranca Willie Mitchell.

Gáboríkovi v defenzívnej práci určite pomohli roky pod Jacquesom Lemaireom v Minnesote, i pôsobenie pod Johnom Tortorellom v New Yorku. Jeho doménou však naďalej zostáva ofenzíva a tú pomohol zlepšiť aj kalifornskému tímu.

„Vďaka spôsobu, akým strieľa puk, mu môžete dať puk dá sa povedať v každom mieste na ľade a on bude schopný urobiť niečo z ničoho,“ dodal na záver Kopitar.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies