Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Obranca Ekblad draftovou jednotkou

V piatok sa vo Philadlephii uskutočnilo prvé kolo draftu, ktoré nám dalo aj odpoveď na to, kto sa stane draftovou jednotkou. Nakoniec táto česť pripadla na obrancu Aarona Ekblada, ktorého si z prvého miesta vybrala Florida Panthers.

Panthers nakoniec prvú voľbu nevymenili a vo Wells Fargo Center si naplnili svoje potreby, keď draftovali obrancu. Ekblad sa stal prvým hráčom vo svojom poste, ktorý bol draftovaný ako jednotka od roku 2006. Bek z Kanady bol pritom naposledy draftovaný ešte dávnejšie, v roku 1996.

Ekblad sa stal celkovo 13. obrancom, ktorého si tímy vybrali z prvého miesta. Zaujímavé je, že Florida si vybrala obrancu aj v roku 1994, kedy volila ako prvá. Vtedy ju zaujal Ed Jovanovski, ktorý sa rovnako ako Ekblad narodil v ontárijskom Windsore. Možnosť prvej voľby mala aj v rokoch 2002 a 2003, no vtedy ich vymenila.

Článok pokračuje pod reklamou

Zvyšní traja adepti na post jednotky skončili podľa očakávaní v prvej štvorke. Buffalo si z druhého miesta vybralo Sama Reinharta a tretí bol najvyššie draftovaný Nemec v histórii, Leon Draisaitl. Ten zaujal Edmonton. Calgary si vybralo zo štvrtého miesta Samuela Bennetta, ktorý bol na čele preddraftového rebríčka CSS.

Tímy si v prvom kole vybrali prevažne kanadských hráčov, z Európy sa na pódium porúčali 11 hráči – Fíni, Švédi, Česi a Rusi mali po dvoch zástupcoch, Nemci, Dáni, Švajčiari po jednom. Slovenský hráč nebol podľa predpokladov draftovaný a tímy si nevybrali ani jedného brankára.

USKUTOČNENÉ VÝMENY:
- Anaheim vymenil Nicka Bonina, Lucu Sbisu, voľby v 1. kole (24. miesto) a 3. kole (85. miesto) draftu 2014 do Vancouveru za Ryana Keslera a voľbu v 3. kole draftu 2015.
- Vancouver vymenil Jason Garrisona, práva na Jeffa Costella a voľbu v 7. kole draftu 2015 do Tampy Bay za voľbu v 2. kole draftu 2014 (50. miesto).
- Vancouver vymenil voľbu v 3. kole draftu 2014 (85. miesto) do NY Rangers za Dereka Dorsetta.
- Pittsburgh vymenil Jamesa Neala do Nashvillu za Patrica Hornqvista a Nicka Spalinga.
- San Jose vymenilo voľby v 1. kole (20. miesto) a 6. kole (179. miesto) draftu 2014 do Chicaga za voľby v 1. kole (27. miesto) a 3. kole (62. miesto) draftu 2014.
- Tampa Bay vymenila voľbu v 1. kole (28. miesto) do NY Islanders za voľby v 2. kole (35. miesto) a 2. kole (57. miesto) draftu 2014.

Poradie 1. kola draftu 2014

Vysvetlivky:
Európan

1. kolo draftu:
P Tím Hráč Post Štát Predch. tím
1. FLA Aaron Ekblad O CAN Barrie (OHL)
2. BUF Sam Reinhart C CAN Kootenay (WHL)
3. EDM Leon Draisaitl C GER Prince Albert (WHL)
4. CGY Samuel Bennett C CAN Kingston (OHL)
5. NYI Michael Dal Colle ĽK CAN Oshawa (OHL)
6. VAN Jake Virtanen PK CAN Calgary (WHL)
7. CAR Haydn Fleury O CAN Red Deer (WHL)
8. TOR William Nylander Ú SWE MoDo (SWE)
9. WPG Nikolaj Ehlers ĽK DEN Halifax (QMJHL)
10. ANA Nicholas Ritchie ĽK CAN Peterborough (OHL)
11. NSH Kevin Fiala ĽK SUI HV 71 Jr. (SWE)
12. ARI Brendan Perlini ĽK CAN Niagara (OHL)
13. WSH Jakub Vrána Ú CZE Linkoping (SWE)
14. DAL Julius Honka O FIN Swift Current (WHL)
15. DET Dylan Larkin C USA USA U-18
16. CBJ Sonny Milano ĽK USA USA U-18
17. PHI Travis Sanheim O CAN Calgary (WHL)
18. MIN Alex Tuch PK USA USA U-18
19. TBL Anthony Deangelo O USA Sarnia (OHL)
20. CHI Nick Schmaltz C USA Green Bay (USHL)
21. STL Robert Fabbri C CAN Guelph (OHL)
22. PIT Kasperi Kapanen PK FIN Kalpa (FIN)
23. COL Conner Bleackley C CAN Red Deer (WHL)
24. VAN Jared McCann C CAN Sault Ste. Marie (QMJHL)
25. BOS David Paštrnák PK CZE Sodertalje (SWE)
26. MTL Nikita Scherbak PK RUS Saskatoon (WHL)
27. SJS Nikolaj Goldobin PK RUS Sarnia (OHL)
28. NYI Joshua Ho-Sang Ú CAN Windsor (OHL)
29. LAK Adrian Kempe ĽK SWE MoDo (SWE)
30. NJD John Quenneville C CAN Brandon (WHL)

Pozri aj:
Draft 2014: Predstavujeme najväčšie talenty draftu



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies