Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Magazín

Víťazi a porazení po otvorení trhu s voľnými hráčmi

V utorok sa otvoril trh s voľnými hráčmi a tímy rozdávali milióny dolárov na mnohých hráčov. Niektoré tímy investovali rozumne, niektoré zase robili ťahy, nad ktorými nezostáva nič iné, len krútiť hlavou. Prinášame vám prehľad víťazov a porazených po prvom dni po otvorení hráčskeho trhu.

Víťazi

DALLAS STARS
Jim Nill robí asi maximum, aby z Dallasu urobil konkurencieschopné mužstvo. Vlani vďaka nemu vznikla dvojička Seguin-Benn. Teraz získal Jasona Spezzu a k nemu priniesol zručného krídelníka Aleša Hemského, s ktorým podpísal trojročnú zmluvu za 12 miliónov amerických dolárov. Stars sú teraz silnejší v strede a majú viac veteránov, ktorí môžu pomôcť mladým talentovaným hráčom.

TAMPA BAY LIGHTNING
Steve Yzerman sa prejavuje ako zdatný generálny manažér. Pred utorkom podpísal zmluvu s Ryanom Callahanom a získal Jasona Garrisona. Urobil aj výmeny, ktorými si uvoľnil miesto pod platovým stropom. Nakoniec si ešte vcelku výhodne upísal obrancu Antona Stralmana a centra Briana Boylea. Dokonca na post náhradného brankára získal aj skúseného Jevgenija Nabokova.

ST. LOUIS BLUES
Blues potrebovali vylepšiť pozíciu centra a získali Paula Stastného, ktorý vyrastal v St. Louis. Podpísali aj Joriho Lehteru, ktorý pôsobil v Rusku. Teraz sa bude môcť kapitán David Backes presunúť na krídlo, kde sa cíti lepšie. Lehtera zase hral spolu s Vladimírom Tarasnenkom v KHL a mohol by tak s ním mať okamžite dobrú chémiu.

Článok pokračuje pod reklamou

COLORADO AVALANCHE
Avalanche si mohli dovoliť prísť o Stastneho, hlavne po tom, čo podpísali trojročnú zmluvu za 15,9 milióna dolárov s Jarome Iginlom. Nathan MacKinnon sa tak môže vrátiť na post centra a v strede dokáže hrať aj Ryan O’Reilly. Tri roky sú možno za veterána veľa, ale Iginla stále dokáže strieľať góly, byť hnacou silou a učiteľom pre mladších hráčov. Avalanche si tiež vylepšili obranu, keď získali Brada Stuarta.

MINNESOTA WILD
Vanek podľa očakávaní podpísal zmluvu s Minnesotou napriek tomu, že mal výrazne lepšie ponuky. Wild ho získali za 19,5 milióna dolárov, ktoré získa za tri roky. Napriek tomu, že sa mu v ostatnom play-off príliš nedarilo, je presne tým, čo Minnesota potrebovala. A navyše, bez riskantného dlhodobého záväzku.

PITTSBURGH PENGUINS
Skvelý a prekvapujúci ťah sa tímu podaril, keď si na rok upísal Ehrhoffa. Za 4 milióny dolárov. Po odchode Niskanena a Orpika tak tím získal za lacný peniaz kvalitného beka, ktorý vie narábať s pukom a dodáva silu presilovkám. Penguins takisto získali kvalitného náhradného brankára Thomasa Greissa a posilnili si nižšie útoky Blakeom Comeauom.

Porazení

CALGARY FLAMES
Podpis zmluvy s Jonasom Hillerom dáva zmysel. Flames však potrebovali krídelníka po tom, čo prišli o Cammalleriho. Podpísali Raymonda na tri roky za 9,5 milióna dolárov, čo je ešte vcelku v poriadku. Otáznik však visí nad Engellandom, ktorý vlani zarábal 575 000 dolárov ako šiesty alebo siedmy obranca. Teraz dostane 8,7 milióna za tri roky.

FLORIDA PANTHERS
Podobne ako Buffalo aj Florida potrebovala dosiahnuť platové minimum, a tak vyzeral aj utorok. Problémom však je, že v akvizíciách Panthers nevidno jasný systém. Za často zraneného Bollanda dali 27,5 milióna dolárov na päť rokov, za Jussiho Jokinena dali 16 miliónov. Najviac však do očí vrážajú Willie Mitchell a Shawn Thornton. Prvý zarobí počas dvoch rokov 8,5 milióna dolárov, druhý za rovnakú dobu 2,4 milióna.

NEW YORK ISLANDERS
Výmena Vaneka za Moulsona prenasleduje generálneho manažéra Gartha Snowa. Vanek odmietol veľký kontrakt, keď bol na Long Islande a odmietol ho aj v utorok. Medzitým sa Moulson vrátil naspäť do Buffala. Islanders tak zostal len Cory Conacher.

WASHINGTON CAPITALS
Capitals získali najžiadanejšieho obrancu na trhu – Niskanena. Pridali si do obrany aj Orpika a sú potešení tým, čo na trhu dosiahli. Je tu však aspekt aj finančný. 40,25 milióna amerických dolárov je na Niskanena veľa aj napriek tomu, že má za sebou mimoriadnu sezónu. Na druhú stranu, má len 27 rokov a je zručný. Mohol by teda stáť za to, no aj nemusel. 27,5 milióna dolárov na päť rokov pre čoskoro 34-ročného Orpika na zostupe je však definitívne príliš. Stralman, Ehrhoff i Dan Boyle podpísali zmluvy s menšími cap hitmi.

DETROIT RED WINGS
Red Wings nezískali Niskanena, hoci mu ponúkli sedemročnú zmluvu a 38,5 milióna amerických dolárov. Nepodarilo sa im uloviť ani Dana Boylea, hoci mu dali lepšiu ponuku ako New York Rangers. Ani Robidas ich ponuku neprijal, hoci bola rovnaká ako tú, ktorú akceptoval v prípade Toronta. Tím potreboval obrancu, no nezískal ani Stralmana či Ehrhoffa. Namiesto toho sa mu aspoň podarilo predĺžiť spoluprácu s Kyleom Quinceym, ktorému dali 8,5 milióna na dva roky, čo nie je práve to, čo na trhu s voľnými hráčmi chceli dokázať.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies