Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Najzaujímavejšie fakty o poslednej Gáboríkovej sezóne

Slovenský útočník Marián Gáborík prežil fantastickú sezónu, ktorú ukončil ako víťaz prestížneho Stanleyho pohára. Od septembra sa v jeho živote udialo mnoho vecí a my sme pre vás pripravili tie najzaujímavejšie.

Vydarené predsezónne obdobie

Gáborík odcestoval do zámoria uvoľnený a plný elánu. Formu ukázal už v prípravných dueloch, keď sa ocitol v najlepšej desiatke bodovania súťaže. Práve vtedy položil základy svojej životnej sezóny.

Trpký návrat do akcie

Keď si v polovici novembra minulého roku zranil koleno, vynechal sedemnásť zápasov. Nadšenie z návratu do akcie vystriedal žiaľ. Po kolízii s dvoma súperovými hráčmi odstúpil zo zápasu. Verdikt bol neúprosný. Fraktúra kľúčnej hosti a ďalšia pauza. Zranenie mu zahatalo cestu za treťou účasťou na olympiáde.

Osemstý zápas v kariére

Ak by hviezdny hráč od svojho debutu v NHL v roku 2000 odohral v každom ročníku aspoň 70 stretnutí, dnes by sa blížil k méte 1000. Vinou zranení má zatiaľ na konte „len“ 810 štartov. Na jubilejný osemstý duel nastúpil 24. marca. Pred ním to dokázali iba desiati Slováci.

Článok pokračuje pod reklamou

Sedemstý kanadský bod

Elitný kanonier je známou mašinou na kanadské body. Dvakrát v kariére pokoril 80-bodovú hranicu, trikrát strelil viac ako štyridsať gólov. Niet sa čomu diviť, že 9. apríla získal jubilejný sedemstý kanadský bod.

Dvanástku vymenil za desiatku

Tridsaťdvaročný Slovák obliekal v predchádzajúcich tímoch dres s číslom desať. Po prestupe do Los Angeles ho mohol aj naďalej nosiť, ale ponuku Mikea Richardsa odmietol. A urobil dobre. „Nové“ číslo dvanásť mu očividne pomohlo...

Ťažší začiatok v novom mužstve

Začiatky v novom prostredí bývajú zväčša náročné. Svoje o tom vie aj najvyššie draftovaný Slovák v NHL. Po príchode do kádru „kráľov“ sa prvýkrát zapísal do bodovania až v štvrtom stretnutí. V devätnástich dueloch základnej časti nakoniec strelil päť gólov a pridal jedenásť asistencií.

Deviaty Slovák so Stanley Cupom

Stan Mikita, Jiří Bicek, Martin Cibák, Tomáš Kopecký, Miroslav Šatan, Marián Hossa, Zdeno Chára a Michal Handzuš majú jeden spoločný znak. Ich mená sú vygravírované na Stanleyho pohári. Tento rok na ňom pribudlo ďalšie slovenské meno – Marián Gáborík.

Chlapci z Ulice víťazov

Liverpoolská Abbey Road, parížska Champs Elysées či newyorská Wall Street. Všetko sláve ulice. Pokojne k ním však môžeme zaradiť aj trenčiansku ulicu Pod Brezinou. Aspoň v hokejovom svete. Je totižto domovom troch víťazov Stanleyho pohára – Zdena Cháru, Mariána Hossu a Mariána Gáboríka.

Gáborík atakoval Gretzkého rekord

Legendárny Wayne Gretzky strelil v play-off roku 1993 pätnásť gólov a vytvoril rekord Kings. Tento rok však mohol oň prísť. Nanešťastie, Gáborík si pripísal o jeden presný zásah menej. V historických tabuľkách sa aspoň zaradil hneď za najslávnejšieho hokejistu.

Kráľ strelcov play-off

Rus Alex Ovečkin kraľoval kanonierom v základnej časti a právom získal Maurice Richard Trophy. Ak by sa udeľovala cena pre najlepšieho strelca vyraďovacích bojov, putovala by do rúk Mariána Gáboríka. Ostrieľaný útočník dal až štrnásť gólov, zatiaľ čo druhý v poradí Jeff Carter mal na konte len desať.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies