Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Hossa má šancu dosiahnuť tisícku na mieste, kde začínal v NHL

Slovenský útočník Chicaga Blackhawks Marián Hossa oslávi v januári 36 rokov. Súperom naháňa strach vždy, keď je na ľade. Teraz so šancou získať svoj jubilejný 1000. bod v kariére.

Pred tohtotýždňovým zápasom proti Chicagu to priznal aj tréner Anaheimu Ducks Bruce Boudreau. Nie je však sám, kto si myslí, že Hossa je aj ako veterán veľkou zbraňou na oboch frontoch.

„Vždy, keď je na ľade, tak vás vystraší. Má neskutočnú strelu. Je naozaj rýchly, klamne rýchly a silný. Na pravom krídle hrá skutočne dobre. Je to skvelý hráč,“ povedal Boudreau pre oficiálnu stránku ligy.

„Existuje dôvod, prečo získal dva Stanley Cupy v posledných štyroch rokoch a bol už v štyroch finále. Je to skvelý hokejista. Keď získa 1000 bodov, plne si ich zaslúži. Myslím si, že ak by nebýval zranený, mohlo by to číslo byť aj značne vyššie.“

Článok pokračuje pod reklamou

Zranenia naozaj ovplyvnili Hossovu schopnosť zbierať body niekoľkokrát v jeho kariére. Mal problémy s chrbtom, ramenom či kolenom. Vynechal dlhší čas a trápili ho aj menšie poranenia. Výrazne to však neovplyvnilo jeho herný prejav.

„Je rovnakým hráčom už niekoľko rokov a to je obrovský kompliment,“ poznamenal spoluhráč Patrick Sharp. „Je elitným hráčom už dlhú dobu a ľahko stratíte prehľad o tom, koľko gólov počas kariéry strelil, koľko bodov nazbieral. Ale keď počujete, že je to 1000 bodov, tak je to vcelku mimoriadne. Dúfajme, že ich dosiahne už čoskoro.“

Hossovi do jubilejnej méty chýbajú len dva body. Šancu dosiahnuť ju bude mať aj vo štvrtok, kedy Chicago zavíta do Ottawy. Bolo by to v celku symbolické, keďže Senators ho v roku 1997 draftovali a odohral za nich 467 zápasov so ziskom 390 bodov.

„Neviem, či by to povedal, ale myslím si, že by to chcel dosiahnuť práve tam,“ povedal tréner Blackhawks Joel Quenneville.

Rodák zo Starej Ľubovne nebol v stredu novinárom k dispozícii, ale zrejme by nebolo ľahké dostať z neho priznanie, že by sa mu to páčilo. Je otázne, či by priznal zadosťučinenie z dosiahnutia takého významného míľnika proti tímu, ktorý ho v roku 2005 vymenil do Atlanty krátko po podpise novej zmluvy. A ak by to aj urobil, zrejme by k tomu pridal množstvo komplimentov o Senators a ich fanúšikoch.

„Viem, že to znie ako klišé, ale hoci je špeciálnym hráčom na ľade, mimo neho je ešte lepšou osobou. O každého sa postará. Obetuje svoj čas, aby pomáhal ľuďom, či už s chorobami alebo podobnými vecami. Je to najväčší profesionál medzi profesionálmi,“ povedal Kris Versteeg.

Hossove schopnosti na ľade nie sú ani z historického pohľadu také bežné. Na svojom pravom krídle hrá stále veľmi dobre a jeho defenzívna práca je skvelá a možno nie až tak docenená. Napriek tomu však nezačínal kariéru ako dvojsmerný hráč. Do NHL vstúpil ako čisto ofenzívny talent.

„Na začiatku mojej kariéry som bol ofenzívnejším hráčom. Počas nej som si začal viac užívať iné veci, ako len zbieranie bodov alebo strieľanie gólov. Teraz si určite obojsmernú hru užívam,“ priznal nedávno Hossa, ktorý začal na defenzívu viac myslieť po odchode z Ottawy. „Keď som bol v Atlante, uvedomil som si, že to mužstvo nie je až tak ofenzívne, ako bolo to v Ottawe. Zmenil som svoju hru. Začal som sa učiť, ako hrať defenzívnejšie.“

Vo svojom defenzívnom raste pokračoval v Pittsburghu a Detroite predtým, ako sa ako voľný hráč pripojil v roku 2009 k Chicagu. Toto je jeho šiesta sezóna v drese Blackhawks, ktorým pomohol k dvom titulom. Jeho výkony od jeho príchodu pritom neklesli.

„Možno už nestrieľam toľko gólov ako predtým, ale cítim, že stále mám v sebe tú rýchlosť, stále mám dobrú akceleráciu. Samozrejme, v tomto veku viac pomáham v našom pásme, viac sa doň vraciam. Mám menej príležitostí dostať sa do úniku, ale páči sa mi tento spôsob hry,“ povedal Hossa, ktorý na koniec kariéry ešte nemyslí.

„Nerozmýšľam nad tým. Beriem to sezónu po sezóne. Ak stále budem cítiť radosť a budem zdravý, tak budem rád hrať. Viem, že sa stále cítim rovnako pred každým zápasom. Mám rovnaké pocity, a to je dobré znamenie,“ dodal Hossa.

No čo myslíte, šetril si tu „tisícku“ na dnešný duel proti Ottawe?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies