Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Rozhodli ste: Najlepším hráčom roka bol Seguin, Gáborík štvrtý

Návštevníci SlovakNHL.sk mohli v priebehu posledného týždňa roka 2014 rozhodnúť o zložení najlepšej desiatky hráčov NHL za uplynulý kalendárny rok. V utorok sme vám priniesli pozície v spodnej päťke a teraz prišiel čas na odhalenie piatich najlepších.

Najlepším hráčom kalendárneho roka 2014 sa podľa návštevníkov nášho webu stal útočník Dallasu Stars Tyler Seguin, ktorý predbehol aj dvojicu útočníkov z Pittsburghu, Sidneyho Crosbyho a Jevgenija Malkina. Slovenský útočník Marián Gáborík skončil štvrtý.

5. Anže Kopitar (27, L.A. Kings, Slovinsko) – 288 bodov
Anže Kopitar nie je len hviezdou L.A. Kings, ale i celej NHL, čo dokázal aj v roku 2014. 27- ročný Slovinec ovládol kanadské bodovanie play-off, keď získal 26 bodov (5+21). Hlavne ,,chémia“ medzi ním a Mariánom Gáboríkom bola pre Kings v roku 2014 osudová v ceste za Stanley Cupom. V základnej časti minulej sezóny mal na konte 70 bodov (29+41) a bol aj ústrednou postavou úspešnej slovinskej reprezentácie na Zimných olympijských hrách v Soči.

4. Marián Gáborík (32, L.A. Kings, Slovensko) – 332 bodov
Rok 2014 sa pre Gáboríka stal výnimočným. Za všetko vďačil prestupu z Columbusu do Los Angeles, pred ktorým bol mnohými viac-menej už odpisovaným hráčom. A práve on bol chýbajúcim článkom v tíme z „mesta anjelov“. Jeho talent sa naplno prejavil v play-off, v ktorom ovládol štatistiku strelcov. Ukončil ho so 14 gólmi a ôsmimi asistenciami. V lete podpísal s ,,kráľmi“ novú, 7-ročnú zmluvu v hodnote 34,1 milióna dolárov. Hoci zranenie mu znemožnilo reprezentovanie Slovenska v Soči, Gáborík potvrdil, že ak by Los Angeles nepostúpilo alebo vypadlo z play-off, nič by mu nestálo v ceste obliecť si reprezentačný dres na tohtoročných majstrovstvách sveta v susednej Českej republike.

3. Jevgenij Malkin (28, Pittsburgh Penguins, Rusko) – 336 bodov
Malkin v roku 2014 nazbieral 79 bodov, 38 bodov v časti minulej sezóny (17+21) a 41 bodov do konca decembra z tejto sezóny (16+25). Darí sa mu hlavne v aktuálnom ročníku a právom patrí medzi najlepších hráčov tohto rebríčka. Mal byť aj jednou z hlavných postáv ruskej ,,zbornej“ na domácej olympiáde, ktorá ale napokon Rusom nevyšla. Všetko si však Malkin vynahradil na svetovom šampionáte v susednom Bielorusku, kde prišiel odčiniť neúspech tým najlepším možným spôsobom. Pomohol k zisku zlatých medailí.

2. Sidney Crosby (27, Pittsburgh Penguins, Kanada) – 426 bodov
O talente ,,Sida“ sa netreba viac rozpisovať. V minulej sezóne vyhral kanadské bodovanie, keď nazbieral 104 bodov (36+68), ku ktorým pridal deväť bodov v play-off. Bol jedným z hlavných ťahúňov a kapitánom kanadskej reprezentácie pri zisku zlatých medailí v ruskom Soči. V NHL získal ako najužitočnejší hráč Hart Trophy, Art Ross Trophy za najviac nazbieraných bodov v sezóne a Ted Lindsay Award, ktorá sa udeľuje najlepšiemu hráčovi podľa hlasovania hráčov. V tomto ročníku má zatiaľ na konte 43 bodov (11+32) a v prípade plného zdravia je na najlepšej ceste obhájiť tieto ocenenia.

1. Tyler Seguin (22, Dallas Stars, Kanada) – 446 bodov
V prvom vydaní tohto rebríčka sa najlepším hráčom uplynulého kalendárneho roka stal 22-ročný supertalent Tyler Seguin. Ten si poctivou a tvrdou prácou zaslúžil toto ocenenie hlavne výkonmi v aktuálnom ročníku. V ňom má na konte už 47 bodov (26+21). Hlasujúci ocenili aj jeho výkony v minulom ročníku, v ktorom nazbieral 84 bodov (37+47) a dopomohol podceňovanému Dallasu k postupu do play-off. V tejto sezóne ako prvý prekonal hranicu 20 gólov, strelil dva hetriky a vyslúžil si pochvalné slová aj od legendárneho hráča ,,Stars“ Mikea Modana.

Pozri aj: Poradie na 6. až 10. mieste




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies