Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar, Hossa i Chára sa tešili z výhier

V ôsmich utorkových zápasoch NHL sa predstavila len trojica Slovákov. Body však nepriniesla. Aspoň sa však Tatar, Hossa a Chára tešili z výhier svojich tímov.

Hviezdy večera:
1. Carey Price (MTL), 36/37 (97,3% úspešnosť zákrokov)
2. Tuukka Rask (BOS), 36/37 (97,3% úspešnosť zákrokov)
3. Henrik Zetterberg (DET), 3 asistencie

Kane strelil svoj 200. gól, Blackhawks zdolali Coyotes

Patrick Kane strelil svoj jubilejný 200. gól v NHL, Andrew Shaw sa presadil dvakrát a Chicago ukončilo obdobie trápenia domácim víťazstvom 6:1 nad Arizonou. Zápas ukončil dvojzápasovú sériu prehier a bol jubilejný 500. pre Joela Quennevilla na lavičke tímu. Nováčik Teuvo Teräväinen v ňom strelil gól a pridal asistenciu. Do listiny strelcov sa zapísali aj Jonathan Toews a David Runblad. Marián Hossa nebodoval a Antti Raanta urobil 35 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Lucas Lessio, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Mike Smith čelil 51 strelám a šesť z nich bolo z hokejky Hossu, ktorý odohral 15 a pol minúty so ziskom mínusového bodu. Blackhawks sa rozlúčili výhrou s domácim ľadom, keďže nasledujúcich sedem duelov odohrajú na ceste. Coyotes vstúpia do prestávky so šesťzápasovou sériou prehier na krku.

Hviezdy duelu: 1. A. Shaw (CHI), 2. P. Kane (CHI), 3. T. Teräväinen (CHI)

Rask doviedol Bruins k výhre nad Stars

Tuukka Rask urobil 36 zákrokov a Dougie Hamilton zaznamenal gól a asistenciu, aby doviedli Boston k výhre 3:1 na ľade Dallasu. Bruins prehrávali po tom, čo Vernon Fiddler skóroval počas druhej tretiny svojho 700. zápasu v NHL. Následne však ešte do druhej prestávky prišla odpoveď z hokejok Louia Erikssona a Gregoryho Campbella. Hamilton svoj gól vsietil v tretej tretine. Kapitán Zdeno Chára nebodoval. V akcii strávil 24 minút a 19 sekúnd, počas ktorých zaznamenal dva plusové body a jeden bodyček. Bol najvyťažovanejším hráčom duelu. Kari Lehtonen inkasoval tri góly z 27 striel. Dallas, ktorý vyhral predošlé dva zápasy, mohol byť na tom lepšie, ak by Tyler Seguin netrafil za stavu 1:2 tyčku. Tím okrem bodov prišiel aj o útočníka Erika Colea, ktorý v prvej tretine utrpel zranenie hornej časti tela.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. D. Hamilton (BOS), 3. V. Fiddler (DAL)

Detroit prišiel o náskok, Minnesotu zdolal po nájazdoch

Red Wings vyhrali utorkový zápas, ale neboli spokojní s tým, čo sa stalo. Pavel Daciuk a Gustav Nyquist premenili svoje nájazdy, aby Detroit porazil Minnesotu 5:4. V zápase však víťazný tím viedol v tretej tretine už 4:1. „Samozrejme, že takto sme ten zápas vyhrať nechceli. Nakoniec sme našli spôsob a je pekné získať dva body. V nájazdoch sme mávali problémy a je pekný bonus, že sme vyhrali aj napriek tomu,“ povedal Nyquist pre agentúru AP. Detroit má po utorku bilanciu v nájazdoch 2-7. V normálnom hracom čase skórovali Teemu Pulkkinen, Jonathan Ericsson, Nyquist a Xavier Ouellet. Pulkkinen strelil svoj prvý gól v NHL. Henrik Zetterberg nazbieral tri asistencie a Petr Mrázek urobil 34 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Zach Parise a raz Mikko Koivu s Thomasom Vanekom. Devan Dubnyk pri svojom štvrtom štarte v rade musel striedať po tom, čo inkasoval štyri góly z desiatich striel. V prvom zápase po zranení sa tak ukázal aj Darcy Kuemper, ktorý urobil 14 zákrokov. V akcii nechýbal ani Tomáš Tatar, ktorý prišiel o päťzápasovú bodovú sériu. Odohral 18 minút a zaknihoval len jednu strelu.

Hviezdy duelu: 1. P. Daciuk (DET), 2. H. Zetterberg (DET), 3. Z. Parise (MIN)

Flyers porazili v derby Penguins, Letang sa zranil

Philadelphia nemala nikdy problém namotivovať sa na zápas proti Pittsburghu. Dôkazom bol aj utorok, keď Flyers porazili svojho štátneho rivala 3:2. O výhre rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia Claude Giroux, ktorý nadviazal na góly Lukea Schenna a Chrisa VandeVeldeho z normálneho hracieho času. Najproduktívnejší hráč NHL, Jakub Voráček, si konto obohatil o asistenciu a Ray Emery urobil 33 zákrokov. Prekonali ho len Chris Kunitz a Breau Bennett. Dosť roboty mal aj Thomas Greiss, ktorý zastavil 37 striel. Penguins zhoršilo náladu aj to, že obranca Kris Letang utrpel po zákroku Zaca Rinalda zranenie. V druhej tretine boli diváci svedkami štyroch bitiek.

Hviezdy duelu: 1. R. Emery (PHI), 2. C. Giroux (PHI), 3. J. Malkin (PIT)

Price a Subban doviedli Canadiens k výhre nad Predators

Carey Price sa vrátil do akcie a spolu s P.K. Subbanom sa stali hrdinami utorkového zápasu. Price urobil 36 zákrokov, Subban najskôr asistoval a potom strelil gól 52 sekúnd pred koncom predĺženia. Montreal vďaka tomu porazil najsilnejší tím Centrálnej divízie 2:1. Gól v normálnom hracom čase strelil Alex Galchenyuk, ktorý vyrovnával na 1:1 po tom, čo v druhej tretine otvoril skóre zápasu Mike Ribeiro. Carter Hutton urobil 25 zákrokov pri svojom treťom štarte v rade. Jeho tím prehral druhý zápas v rade, čo sa mu stalo premiérovo v aktuálnom ročníku.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. S. Jones (NSH), 3. P. K. Subban (MTL)

Hagelin rozhodol o triumfe Rangers nad Senators

Dvojbodový Carl Hagelin aj s troškou šťastia skóroval v predĺžení, aby rozhodol o výhre Rangers 3:2 nad Ottawou. Newyorský tím vďaka tomu vstúpi do prestávky s trojzápasovou víťaznou sériou. V normálnom hracom čase skórovali Kevin Hayes a Chris Kreider, ktorí prekonali Craiga Andersona z 35 striel. Rovnakému počtu streleckých príležitostí čelil aj Henrik Lundqvist, ktorého však prekonali len Erik Karlsson a Milan Michálek. Bolo to v druhej tretine, v rozmedzí 63 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. C. Kreider (NYR), 2. E. Karlsson (OTT), 3. M. Staal (NYR)

Oilers otočili zápas proti Capitals

Alex Ovečkin strelil prvé dva góly zápasu, ale svoj nájazd nepremenil. Edmonton sa chopil šance a vďaka úspešným nájazdom Dereka Roya a Teddyho Purcella vyhral nad Washingtonom 5:4. Po prvýkrát od začiatku novembra tak vyhral dva zápasy v rade. Obaja sa presadili aj v normálnom hracom čase. Na listine strelcov ich doplnili aj Nikita Nikitin a Ryan Nugent-Hopkins, ktorý vynútil predĺženie v 59. minúte. Zaznamenal aj asistenciu. Viktor Fasth urobil 20 zákrokov a okrem Ovečkina na neho našli recept aj Jay Beagle a Nicklas Bäckström. Braden Holtby zastavil 27 striel a Capitals získali z ostatných troch duelov len jeden bod.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. R. Nugent-Hopkins (EDM), 3. J. Carlson (WSH)

Lightning ukončili Canucks sériu výhier

Vancouver po úspechu v Sunrise dúfal, že si z Floridy odnesie plný počet bodov. V Tampe však neuspel a prišiel o trojzápasovú sériu výhier. Lightning naopak vyhrali svoj tretí duel v rade, keď sa do čierneho trafili Valtteri Filppula, Brian Boyle a dvakrát Alex Killorn, kým Bena Bishopa z 28 striel prekonal iba Frank Corrado. Ryan Miller chytal aj v druhom zápase v priebehu dvoch dní. Z 25 striel inkasoval tri góly. Killornov druhý gól padol do prázdnej brány. Tampa Bay sa vďaka výhre dostala do čela Východnej konferencie a na domácom ľade si natiahla úspešnú sériu už na osem duelov.

Hviezdy duelu: 1. V. Filppula (TBL), 2. A. Killorn (TBL), 3. J. Garrison (TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 17:57 0 0 0 0 0 1 0
M. Hossa (CHI) 15:22 0 0 0 -1 0 6 1
Z. Chára (BOS) 24:19 0 0 0 +2 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies