Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára skóroval, Sekera asistoval

V osemzápasovom pondelkovom programe NHL sa predstavilo aj sedem Slovákov. Do bodovania sa z nich zapísali dvaja – obrancovia Zdeno Chára a Andrej Sekera. Jaroslav Halák v newyorskom derby neuspel.

Hviezdy večera:
1. Carey Price (MTL), 25/25 (čisté konto)
2. Bryan Little (WPG), 2 góly, 1 asistencia
3. Jiří Hudler (CGY), 2 góly

Chárov gól k výhre nad Flames nestačil

Zdeno Chára strelil svoj štvrtý gól v tejto sezóne, ale k výhre ním nepomohol. Calgary totiž našlo cestu za víťazstvom napriek tomu, že prehrávalo už o tri góly. Nakoniec TJ Brodie rozhodol o tesnej výhre 4:3 len dve sekundy pred koncom predĺženia. Cestu za obratom začal David Jones a následne sa dvakrát presadil Jiří Hudler. Flames vyhrali už desiaty zápas, v ktorom v tretej tretine prehrávali. V tomto ohľade sú v lige najlepší. K pondelkovej výhre prispel aj Jonas Hiller, ktorý zastavil všetkých 16 striel po tom, čo Karri Rämö kapituloval trikrát z 11 striel. Räma okrem Cháru prekonali aj Brad Marchand a Torey Krug. Tuukka Rask predviedol 23 zákrokov. Bruins nedokázali udržať trojgólové vedenie, hoci mali od roku 2011 bilanciu 91-1-1 v zápasoch, v ktorých viedli o tri góly. Táto prehra ich môže mrzieť aj preto, že natiahli sériu prehier na štyri zápasy. Chára odohral v zápase 26 minút a 43 sekúnd. Okrem gólu zaznamenal aj dva plusové body, dve strely a dva bodyčeky.

Chárov 4. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Hudler (CGY), 2. T. Brodie (CGY), 3. P. Bergeron (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera prispel asistenciou k výhre nad Senators

Slovenský obranca Andrej Sekera zaznamenal asistenciu, ale iný Andrej sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom Carolina vyhrala nad Ottawou pomerom 6:3. Český útočník Andrej Nestrašil strelil gól a pridal dve asistencie. Jeho krajan Michal Jordán strelil svoj prvý gól v NHL a do čierneho sa trafili aj Jeff Skinner, Nathan Gerbe, Jay McClement a Chris Terry. Cam Ward urobil 29 zákrokov a Hurricanes si vylepšili bilanciu v kalendárnom roku 2015 na 10-5-3. Sekera odohral 24 minút a pripísal si aj mínusový bod a jednu strelu. Erik Condra, Mike Hoffman a Cody Ceci strelili góly Ottawy, ktorá v zápase prišla aj o dvoch hráčov. Brankár Robin Lehner zastavil 27 striel z 31 predtým, ako utrpel zranenie pri kolízii so spoluhráčom Clarkeom MacArthurom. Ani útočník duel nedohral. Zvyšok zápasu odchytal Andrew Hammond, ktorý inkasoval dva góly z piatich striel.

Kolízia spoluhráčov:

--- pozri aj: Video: Michal Jordán a jeho prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. A. Nestrašil (CAR), 2. M. Zibanejad (OTT), 3. M. Jordan (CAR)

Newyorské derby sa tentokrát stalo korisťou Rangers

Na Long Islande pripravili diváci skvelé prostredie pre newyorské derby, v ktorom pre nich aj hráči vytvorili zaujímavé divadlo. Domáci Islanders trikrát viedli o dva góly, ale nakoniec sa z výhry 6:5 tešili hosťujúci Rangers. Štyri a pol minúty pred koncom o nej rozhodol obranca Kevin Klein. Dvakrát skóroval Ryan McDonagh a presadili sa aj Chris Kreider, Derek Stepan a Martin St. Louis. Cam Talbot urobil 38 zákrokov a tím z Manhattanu ukončil trip s bilanciou 4-0. Islanders vyhrali prvé tri derby zápasy o tri góly, ale v tomto im na úspech nestačilo 36 zákrokov Jaroslav Haláka a ani góly Johna Tavaresa, Fransa Nielsena, Johnnyho Boychuka a dvojgólového Ryana Stromea. Mrzieť ich mohli premárnené vedenia 2:0, 3:1 a 5:3. V drese Islanders nechýbal ani Ľubomír Višňovský, ktorý odohral 18 a pol minúty so ziskom dvoch mínusových bodov a dvoch streleckých pokusov. Posledný vzájomný duel týchto dvoch rivalov sa odohrá 10. marca v Nassau Coliseum.

Hviezdy duelu: 1. K. Klein (NYR), 2. R. McDonagh (NYR), 3. R. Strome (NYI)

Kings vyhrali piaty zápas v rade

Jeff Carter strelil víťazný gól v 54. minúte, aby pomohol Los Angeles k tesnej výhre 3:2 nad Tampou Bay. Anže Kopitar a Jordan Nolan sa tiež presadili strelecky, Dwight King zaznamenal dve asistencie a Kings vyhrali už piaty duel v sérii. Jonathan Quick prispel k triumfu 21 zákrokmi. Lightning mali lepší vstup do zápasu a dokonca sa zásluhou prvého gólu kariéry Nikitu Nesterova ujali vedenia. Ďalší gól pridal až Tyler Johnson v poslednej minúte zápasu. Andrej Vasilevskij inkasoval tri góly z 28 striel, ale zneškodnil všetky tri pokusy Mariána Gáboríka. Slovenský krídelník odohral 19 minút a zaznamenal aj jeden plusový bod. Raz sa ocitol aj na trestnej lavici, ale dve minúty si nepripísal, pretože išlo o tímový trest pre vyšší počet hráčov na ľade.

--- pozri aj: Video: Nikita Nesterov a jeho prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty (LAK), 2. D. King (LAK), 3. J. Nolan (LAK)

Price, Plekanec pomohli Canadiens k triumfu v Detorite

Tomáš Plekanec dve a pol minúty pred koncom tretej tretiny prelomil bezgólový stav, aby rozhodol o výhre Montrealu nad Detroitom. Kanadský tím nakoniec vyhral 2:0, keď sa v samom závere ešte trafil do prázdnej brány Max Pacioretty. Pavelec mu na gól prihrával. Zápas bol predovšetkým o brankároch. Obaja držali dlho čisté kontá a dávali šancu svojim tímom na úspech. Nakoniec nulu až do konca udržal Carey Price, ktorý urobil 25 zákrokov pri svojom piatom shutoute v sezóne. „Toto sú zápasy, v ktorých chcete byť dobrí, lebo takéto zápasy sa hrajú na jar (v play-off),“ skonštatoval pre agentúru AP Price, ktorý doviedol svoj tím k piatej výhre z ostatých šiestich zápasov. Jimmy Howard urobil o dva zákroky viac, ale nestačilo to na odvrátenie tretej prehry Red Wings v rade. Tomáš Tatar odohral 15 minút a 44 sekúnd, Tomáš Jurčo 10 minút a 19 sekúnd. Prvý menovaný si pripísal jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. J. Howard (DET), 3. T. Plekanec (MTL)

Wheelerov nájazd rozhodol o výhre Jets nad Oilers

Blake Wheeler premenil prvý nájazd na gól a keďže už nikto v nájazdoch neuspel, rozhodol ním aj o výhre Winnipegu 5:4 nad Edmontonom. Jets sa na výhru natrápili napriek tomu, že Oilers prestrieľali 46:22. Viktora Fastha nakoniec prekonali Bryan Little, Tyler Myers a Andrew Ladd. Little strelil dva góly a pridal aj asistenciu. Michael Hutchinson urobil pri výhre 18 zákrokov a puk vyťahoval z brány po góloch Antona Landera, Ryana Nugent-Hopkinsa a dvojgólového Naila Jakupova. Jets sa v zápase zranili Mathieu Perreault a Drew Stafford. V drese Oilers chýbal Martin Marinčin, ktorý duel sledoval z tribúny.

Hviezdy duelu: 1. B. Little (WPG), 2. N. Jakupov (EDM), 3. T. Myers (WPG)

Colorado si vytvorilo klubový rekord pri výhre nad Coyotes

Colorado si vytvorilo dvojgólové vedenie už po troch minútach hry, aby na ňom neskôr stavalo pri ceste za víťazstvom 5:2 nad Arizonou. Matt Duchene zaznamenal gól a asistenciu, Jarome Iginla a Zach Redmond dvakrát asistovali a Avalanche vytvorili klubový rekord, keď Coyotes neumožnili v druhej tretine ani jednu strelu na bránu. Semion Varlamov inkasoval len jeden gól z piatich striel a po dvoch tretinách ho pri vedení 5:1 Patrick Roy vystriedal. Reto Berra následne čelil 12 strelám, z ktorých kapituloval raz. O góly Avalanche sa postarali aj Cody McLeod, Nick Holden, Tyson Barrie a Gabriel Landeskog. McLeod a Duchene skórovali v rozmedzí deviatich sekúnd. Mike McKenna kapituloval päťkrát z 34 striel. Z hráčov Arizony skórovali Oliver Ekman-Larsson a Mark Arcobello. Coyotes prehrali štvrtý duel v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (COL), 2. J. Iginla (COL), 3. P. Carey (COL)

Biega pri svojom debute rozhodol o výhre Canucks

Obranca Alex Biega má za sebou skvelú premiéru v NHL. Vo svojom prvom zápase odohral sedemnásť minút a strelil gól, ktorým rozhodol o výhre Vancouveru 3:2 nad Minnesotou. Eddie Läck urobil 19 zákrokov a k tretej výhre z posledných štyroch zápasov viedli aj góly Henrika Sedina a Bo Horvata. Oba góly Wild strelil Nino Niederreiter, kým Devan Dubnyk zastavil 26 striel. Minnesota prehrala v normálnom hracom čase po prvýkrát za takmer jeden mesiac.

--- pozri aj: Video: Alex Biega a jeho prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. A. Biega (VAN), 2. N. Niederreiter (MIN), 3. B. Horvat (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 36/42 (85,7%) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 18:26 0 0 0 -2 0 2 2
A. Sekera (CAR) 24:03 0 1 1 -1 0 1 0
T. Tatar (DET) 15:44 0 0 0 -1 0 0 3
T. Jurčo (DET) 10:19 0 0 0 0 0 0 1
Z. Chára (BOS) 26:43 1 0 1 +2 0 2 2
M. Gáborík (LAK) 18:59 0 0 0 +1 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies