Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Hossa a Meszároš asistovali, Quick s Talbotom vychytali nuly

V jedenástich utorkových zápasoch NHL sa predstavili desiati Slováci. Bodovali len Marián Hossa a Andrej Meszároš, ktorí asistovali pri výhrach svojich tímov. Z triumfov sa však tešili ja Višňovský, Gáborík, Sekera a Marinčin.

Hviezdy večera:
1. Jonathan Quick (LAK), 20/20, čisté konto
2. Cam Talbot (NYR), 21/21, čisté konto
3. Eddie Läck (VAN), 40/41, 97,6% úspešnosť zákrokov

Hossa asistoval pri výhre Chicaga, Kane sa zranil

Jonathan Toews aj Patrick Sharp premenili svoje samostatné nájazdy, aby Chicago zdolalo na domácom ľade Floridu 3:2. Kapitán Blackhawks tiež otvoril skóre zápasu v prvej tretine v presilovej hre. Kris Versteeg zvýšil v druhej časti hry náskok na 2:0, no Jussi Jokinen s Vincentom Trocheckom dokázali stav vyrovnať. Scott Darling chytil okrem oboch nájazdov aj 34 striel, aby Chicago ukončilo trojzápasovú sériu prehier. Zlepšil si tak tohtosezónnu bilanciu na 6-2-0. Roberto Luongo kryl 36 striel, no neodvrátil tretiu prehru Panthers v sérii. Dve strely na neho vyslal slovenský krídelník Marián Hossa, ktorý si pri Toewsovom góle pripísal 27. asistenciu v sezóne. Počas 19 a štvrť minúty v akcii nazbieral aj štyri trestné minúty. Blackhawks ukončili osemzápasovú sériu na domácom ľade s bilanciou 3-2-3, prišli však o útočníka Patricka Kanea. Ten sa zranil v prvej tretine po krosčeku obrancu Alexa Petrovica. Jeho spoluhráč, Tomáš Kopecký, bol len zdravým náhradníkom.

--- pozri aj: Patrick Kane utrpel v utorok zranenie + video

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. S. Darling (CHI), 3. R. Luongo (FLA)

Článok pokračuje pod reklamou

Neuvirth doviedol Sabres k výhre, Meszároš asistoval

Český brankár Michal Neuvirth podal ďalší skvelý výkon. Tentoraz zastavil 45 striel, aby doviedol Buffalo k víťazstvu 4:2 v Columbuse. Rozhodol o ňom Mark Pysyk v úvode druhej tretiny. V prvej časti hry si Sabres vybudovali dvojgólový náskok zásluhou Codyho Hodgsona a Zemgusa Girgensonsa, ktorý skóroval vo vlastnom oslabení. Neskôr pridal aj asistenciu, no zápas nedohral po tom, čo dostal zásah pukom nad korčuľu od obrancu Jamesa Wiesniewskeho. Chris Stewart v presilovej hre poistil výhru Buffala, ktoré sa ako posledný tím ligy prehuplo cez hranicu 40 bodov. Prispel k tomu aj slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý si pri otváracom góle Hodgsona pripísal šiestu prihrávku v sezóne. Počas 20 minút v akcii zaznamenal aj plusový bod, štyri strely, dva bodyčeky a dva bloky. Proti nemu hral útočník Marko Daňo, ktorý počas 13 minút na ľade nebodoval. Pripísal si tiež plusový bod, dve strely a bodyček. Z jeho spoluhráčov sa presadili Matt Calvert a Kevin Connauton. Nováčik Anton Forsberg urobil 27 zákrokov, no nezabránil tretej prehre Blues Jackets v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. Neuvirth (BUF), 2. M. Pysyk (BUF), 3. M. Calvert (CBJ)

Quick vynuloval Detroit, Kings vyhrali ôsmy zápas v sérii

Obhajca titulu pokračuje v spanilej jazde s cieľom zaistiť si play-off. Jonathan Quick zastavil všetkých 20 striel pri svojom štvrtom čistom konte sezóny, 35. v kariére, aby doviedol Los Angeles k domácej futbalovej výhre nad Detroitom 1:0. Rozhodol o nej jediný gól, ktorý strelil Justin Williams v tretej minúte zápasu v presilovej hre po prihrávkach Anžeho Kopitara a Jakea Muzzina. Jonas Gustavsson pochytal pri svojom prvom štarte od 5. novembra zvyšných 26 striel, no nezabránil druhej prehre Red Wings v rade. Tí si zhoršili bilanciu na šesťzápasovom tripe na 2-1-1. Kings si pripísali už ôsme víťazstvo v sérii a momentálne figurujú na siedmom mieste Západnej konferencie o bod pred Wild. Len jeden triumf im chýba na prekonanie klubového rekordu zo sezóny 2009/10. V zápase na seba narazili traja slovenskí útočníci, ktorí nebodovali. Spokojnejší bol však Marián Gáborík, ktorý odohral 16 a pol minúty so štyrmi strelami a jedným menším trestom. Jeden z jeho pokusov skončil na bránkovej konštrukcii. Z dvojice mladíkov Detroitu strávil viac času na ľade Tomáš Tatar, ktorý si počas takmer 20 minút pripísal na konto strelu a päť bodyčekov. Tomáš Jurčo odkorčuľoval 11 a trištvrte minúty s jedným bodyčekom. Jeho tím ukončil sériu výhier proti Kings na štyroch dueloch.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. J. Gustavsson (DET), 3. A. Kopitar (LAK)

Ward oslávil 500. zápas kariéry víťazstvom

Cam Ward sa stal 64. brankárom histórie, ktorý odchytal 500 zápasov v NHL. V tom jubilejnom zastavil 23 striel, aby pomohol k domácemu triumfu Caroliny 4:1 nad Philadelphiou. Rozhodol o nej Jeff Skinner. Dvojbodový Justin Faulk a Eric Staal skórovali v presilových hrách predtým, ako Brad Malone uzavrel stav zápasu. Alexander Siomin prihral na dva gól Hurricanes, v ktorých drese nechýbal na ľade slovenský obranca Andrej Sekera. Bojnický rodák odohral 19 a pol minúty so ziskom plusového bodu, strely, bodyčeku a dvoch blokov. Jediný gól hostí vsietil Nicklas Grossman, ktorý vyrovnával skóre na 1:1. Rob Zepp kryl 31 striel, no Flyers ukončili sériu dvoch výhier.

Hviezdy duelu: 1. C. Ward (CAR), 2. J. Faulk (CAR), 3. A. Siomin (CAR)

Islanders zdolali Coyotes, ktorí prehrali siedmy duel v sérii

Štyria hráči skórovali v záverečnej tretine a Chad Johnson predviedol 27 zákrokov, aby New York Islanders zvíťazil doma nad Arizonou 5:1. Skóre zápasu otvoril Anders Lee v 37. sekunde druhej tretony, na ktorý odpovedal Mak Arcobello. Viac gólov však Johnson neinkasoval. Naopak, Matt Martin strelil v úvode tretej časti hry víťazný gól, na ktorý nadviazali Johnny Boychuk a dvojbodoví Kael Mouillierat s Brockom Nelsonom. Pre Mouillierata išlo o jeho prvý gól v NHL, predtým zaznamenal aj svoj prvý bod. Nikolaj Kuľomin a Colin McDonald dvakrát asistovali, aby tím z Long Islandu ukončil sériu dvoch prehier. Mike Smith sa prezentoval 34 zákrokmi, ale Coyotes natiahli svoju sériu bez víťazstva už na sedem zápasov. Tromi strelami ho ohrozil slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý odohral takmer 19 minút. Zaznamenal tiež tri bodyčeky a päť blokov. Jeho tím po prvý raz od sezóny 2006/07 dosiahol hranicu 40 výhier.

--- pozri aj: Video: Kael Mouillierat a jeho prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. K. Mouillierat (NYI), 3. Ch. Johnson (NYI)

Pouliot zariadil triumf Edmontonu v Minnesote

Benoit Pouliot strelil oba góly, ktorými otvoril aj uzavrel skóre víťazného zápasu Edmontonu na ľade Minnesoty. K výhre 2:1 prispel aj brankár Ben Scrivens, ktorý kryl 33 striel. Ako jediný ho prekonal Thomas Vanek, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Jordan Eberle prihral na oba presné zásahy Oilers, ktorí sa tešili z výhry po dvoch prehrách v rade. Devan Dubnyk čelil 19 strelám a prehral prvý zápas zo šiestich proti svojmu niekdajšiemu tímu. Slovenský obranca Martin Marinčin na neho počas 17 minút a ôsmich sekúnd v akcii nevystrelil ani raz. Zblokoval však tri strelecké pokusy súpera. Wild ukončili víťaznú sériu na troch dueloch a Edmontonu podľahli po prvý raz v sezóne. Zaknihovali tiež prvú domácu prehru od 19. januára.

Hviezdy duelu: 1. B. Pouliot (EDM), 2. B. Scrivens (EDM), 3. T. Vanek (MIN)

Kassian rozhodol o výhre Vancouveru v Bostone

Zack Kassian prelomil v tretej tretine nerozhodný stav, aby Vancouver zvíťazil na ľade Bostonu 2:1 a zlepšil si bilanciu na aktuálnom päťzápasovom tripe na 3-1-0. Skóre duelu síce otvoril už v prvej minúte Daniel Paille, no o dve minúty neskôr vyrovnal Ryan Stanton. Eddie Läck čelil 41 strelám, z toho 20 v prostrednej tretine. Bol to jeho prvý štart po zranení Ryana Millera. Tuukka Rask kryl 26 striel, ale Bruins sa vrátili k prehrám. Vyhrali len jeden z ostatných ôsmich duelov. Nezmenil to ani ich kapitán, slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý strávil v akcii 20 minút a 50 sekúnd. Pripísal si na konto len mínusový bod, tri strely a dva bodyčeky. Canucks vyhrali štvrtý súboj z posledných piatich a aj druhý proti Bostonu v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. E. Läck (VAN), 2. C. Soderberg (BOS), 3. D. Paille (BOS)

Talbot a Hayes doviedli Rangers k tesnej výhre nad Flames

Rangers vyhrali nad Calgary aj bez Ricka Nasha. Navyše, hráč, ktorý ho nahradil, strelil jediný gól zápasu. Kevin Hayes prelomil bezgólový stav v tretej minúte tretej tretiny, Cam Talbot urobil 21 zákrokov pri svojom štvrtom čistom konte v sezóne a Rangers si vylepšili bilanciu v posledných 13 zápasoch na 10-1-2. V deviatich v rade bodovali. Flames nezískali potrebný bod v boji o play-off, ale veľa škody to nenarobilo, keďže nebodovala ani Minnesota. Karri Rämö čelil 29 strelám. Calgary prehralo tretí duel v rade.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (NYR), 2. K. Hayes (NYR), 3. K. Rämö (CGY)

Galchenyuk, Gallagher doviedli Canadiens k výhre nad Blues

Alex Galchenyuk zaznamenal dva góly a jednu asistenciu pri svojom návrate do akcie, aby pomohol Montrealu k výhre 5:2 na ľade St. Louis. Dva góly strelil aj Brendan Gallagher a Carey Price urobil 27 zákrokov. Zároveň stanovil nový klubový rekord, keď vyhral deviaty zápas vonku v rade. Gólom pomohol k prvej výhre v riadnom hracom čase v St. Louis od roku 2007 aj Michael Bournival. Blues prehrali tri zápasy zo štyroch počas domáceho pobytu. Jake Allen urobil 18 zákrokov a o góly sa postarali T.J. Oshie a David Backes.

Hviezdy duelu: 1. A. Galchenyuk (MTL), 2. B. Gallagher (MTL), 3. D. Backes (STL)

Predators sa doma darí aj naďalej, porazili Avalanche

Nashville pokračoval v dominancii na domácom ľade aj v utorok, keď porazil Colorado 5:2, aby vyhral svoj 15. domáci zápas z ostatných 16. Vylepšil si tiež bilanciu v domácom prostredí na 26-3-1. Pekka Rinne vychytal svoje 35. víťazstvo, keď zastavil 18 striel. Prekonali ho len Nathan MacKinnon a John Mitchell. Medzi nimi skórovali domáci Calle Järnkrok, Crag Smith, Roman Josi, Filip Forsberg a Eric Nyström. Semiona Varlamova prekonali štyrikrát z 29 striel. Reto Berra následne zastavil všetkých 11 striel. Piaty gól Predators padol do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith (NSH), 2. C. Järnkrok (NSH), 3. E. Nyström (NSH)

Jets získali dôležité body, Stars znížili svoje šance na postup

Dallas potreboval dva body, aby sa priblížil k postupovým priečkam. Winnipeg ich potreboval, aby si zvýšil náskok pred dobiedzajúcou Minnesotou. Nakoniec ich získali Jets, ktorí vyhrali 4:2 a v tabuľkách Západnej konferencie i Centrálnej divízie majú pred Stars už desaťbodový náskok, pred Wild štvorbodový. Michael Hutchinson urobil 26 zákrokov a do čierneho sa trafili Bryan Little, Adam Lowry, Dustin Byfuglien a Michael Frolík. Jhonas Enroth inkasoval tri góly z 24 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali Erik Cole a Jason Demers. Texasky tím prehral štvrtý duel v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. Hutchinson (WPG), 2. A. Lowry (WPG), 3. J. Trouba (WPG)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 19:14 0 1 1 0 4 2 0
A. Meszároš (BUF) 19:59 0 1 1 1 0 4 2
A. Sekera (CAR) 19:30 0 0 0 1 0 1 1
Ľ. Višňovský (NYI) 18:55 0 0 0 0 0 3 3
Z. Chára (BOS) 20:50 0 0 0 -1 0 3 2
M. Daňo (CBJ) 13:08 0 0 0 1 0 2 1
M. Marinčin (CBJ) 17:08 0 0 0 0 0 0 0
T. Tatar (DET) 19:50 0 0 0 0 0 1 5
T. Jurčo (DET) 11:44 0 0 0 0 0 0 1
M. Gáborík (LAK) 16:34 0 0 0 0 2 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies