Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Rangers si zaistili Prezidentovu trofej

Boj o posledné miesto v NHL je, zdá sa, rozhodnutý a po utorku nás už nemusí zaujímať ani boj o post najlepšieho tímu. Prezidentovu trofej v sezóne 2014/15 získali hráči New Yorku Rangers.

Newyorský tím v utorok porazil New Jersey Devils pomerom 4:2 a vďaka dvom bodom má dostatočný náskok na to, aby ho už v závere základnej časti nikto nepredbehol. Po 80 zápasoch má na konte 111 bodov. Najbližšie je k nemu Anaheim Ducks, ktorý dva zápasy pred koncom stráca štyri body, ale má menej výhier bez nájazdov.

„Získať Prezidentovu trofej nie je ľahké. Len sa pozrite na tie tímy, ktoré teraz bojujú o to, aby sa dostali do play-off. Je to výzva a myslím si, že naše mužstvo len urobilo jeden krok smerom, ktorým chceme ísť. Som na hráčov veľmi hrdý, ale všetci dobre vieme, že nakoniec budeme súdení za to, čo dokážeme v play-off, takže toto je len prvý krok. Teraz sa chceme pripraviť na ten ďalší,“ skonštatoval tréner Alain Vigneault pre agentúru AP.

Rangers získali pohár pre najlepší tím základnej časti po tretí raz vo svojej histórii. Predtým sa im to podarilo v ročníkoch 1991/92 a 1993/94. V roku 1994 pritom získali aj Stanleyho pohár. V danej sezóne vyhrali 52 duelov, čo sa im podarilo aj v tej aktuálnej. Viac nikdy nevyhrali.

„Je to skvelý úspech. Podobne ako každý iný tím, aj my sme čelili nepriazni, zraneniam, vrcholom a pádom. To, že sme vyhrali základnú časť, nám dodá veľké sebavedomie a uistí nás v tom, čoho je tento tím schopný. Potrebujeme len dôverovať systému a to, aby každý plnil svoju úlohu,“ doplnil kapitán Ryan McDonagh.

Vigneault sa medzitým stal druhým trénerom histórie NHL, ktorý získal Prezidentovu trofej trikrát. Prvé dva razy sa mu to podarilo s Vancouverom Canucks, ktorý však k najcennejšiemu úspechu v play-off nedoviedol. Legendárny Scotty Bowman vyhral trofej štyrikrát.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies