Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Obranca Hanifin pripomína skôr veterána ako nováčika

Jozef Struhár  
09.11.2015

Keď začne hovoriť o hokeji, neznie ako nováčik. Obranca Noah Hanifin ani na ľade nepôsobí, ako keby v drese Caroliny Hurricanes zažíval svoju prvú sezónu v Národnej hokejovej lige. Pôsobí skôr ako skúsený hráč.

Celkovo piaty draftovaný hráč v tomto roku je na papieri nováčikom, ale jeho výkony hovoria niečo iné. Preto nikoho neprekvapilo, že sezónu absolvuje v NHL. Je však tiež dostatočne vyzretý na to, aby vedel, že má stále veľký priestor pre hokejový rast.

„Na základe konverzácií, ktoré s ním vediete, môžete povedať, že je veľmi dospelý na to, že má len 18 rokov. Pýta sa tie správne otázky a pri žiadnom z cvičení na ľade nekladie odpor. Chce sa učiť, chce sledovať videá a chce vedieť, čo robí správne,“ povedal asistent tréner Steve Smith pre ligovú stránku.

Článok pokračuje pod reklamou

Hanifin vie, že sa hra obrancov mení a viac sa od nich čaká vypomáhanie útoku. Podotýka však, že stále je prvoradé bránenie. „Chcete, aby vám tréneri dôverovali, a tak musíte byť hlavne zodpovední vo vašom obrannom pásme,“ povedal.

V Caroline začínal svoju kariéru v 18 rokoch aj kapitán Eric Staal. A hoci hráva na inej pozícii, vie sa vžiť do mladíkovej kože. Teší ho najmä prístup, ktorým sa učenlivý Hanifin prezentuje.

„To je to, čo chcete u 18-ročného chlapca vidieť. Chcete vidieť potenciál a zlepšenie. Noah toho nasáva veľa od našich trénerov, vedenia i hráčov, ktorí sú v lige už dlhú dobu. Bude to na dlhú dobu v tejto lige skvelý hokejista. Je to len o tom, aby robil tie správne kroky vo svojom rozvoji,“ skonštatoval Staal.

Smithovi bolo jasné, že Hanifin bude hrať v NHL hneď po drafte, keď ho videl prvýkrát korčuľovať. Po príchode do Raleigh bolo jasné, že má len minimum zlých návykov. Jednu vec sa však musel naučiť – nebezpečenstvo nečíha len pred vami. „Musíte si byť vedomí toho, kto je za vami, pretože hráči v tejto lige nie sú leniví. Pracujú tvrdo a snažia sa získavať puky naspäť,“ podotkol mladík.

Hanifin hráva väčšinu sezóny po boku Ryana Murphyho a má dostatok dôvery u trénera Billa Petersa na to, aby hrával aj v presilovkách. Viac času mu začne venovať i v oslabeniach. Na to potreboval chvíľu priestor, aby si zvykol na rozdiel medzi juniorským a vrcholovým hokejom.

„Tu už nie sú ľahké striedania ani zápasy. Vždy, keď ste na ľade, tak je to pre vás výzva, bez ohľadu na to, či hráte proti hráčom prvého alebo štvrtého útoku,“ priznal Hanifin, ktorý v prvých 12 zápasoch zaznamenal aj dve asistencie.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies