Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Gretzky je veľkým fanúšikom nového predĺženia

Wayne Gretzky sa ako hráč vždy vyžíval v hre štyroch proti štyrom a teraz sa zaradil aj medzi zástancov hry troch proti trom, ktorú ponúka nový formát predĺženia. Ako divák si ho nevie vynachváliť.

Táto sezóne je prvá v histórii, v ktorej sa v predĺžení hráva s troma hráčmi na oboch stranách. Predĺženie so štyrmi hráčmi na každej strane bolo zaužívané od ročníka 1999/2000, no v ostatných rokoch veľa zápasov rozhodovali nájazdy. A ich počet znížil práve nový formát nadstaveného času.

„Myslím si, že je to jedna z najlepších vecí, ktoré sa urobili v hokeji za ostatných 20 rokov. Je vzrušujúce pre fanúšikov. Viem, že sa naň niektorí hráči sťažovali, ale myslím si, že ho celkovo väčšina hráčov má rada. Myslí si, že je to zábavná časť zápasu a myslím si, že je vzrušujúce. Je skvelé sledovať nové predĺženie,“ povedal Gretzky pre Hockey Central.

Gretzky dumal nad tým, aké by to bolo, keby jeho mužstvo Edmontonu Oilers z 80. rokoch dostalo šancu hrať vo formáte troch proti trom. Gretzky, Glenn Anderson, Jari Kurri a Mark Messier sa vyžívali v hre štyroch proti štyrom a spôsobili to, že NHL nakoniec zmenila pravidlá a pri vzájomných vylúčeniach sa hráva v plnom počte hráčov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Viete, ak to trénujete, tak sa v tom zlepšíte. My sme v Edmontone nacvičovali hru štyroch proti štyrom každý deň. Stali sme sa v tom expertmi,“ skonštatoval Gretzky. „Namiesto toho, aby sa toho všetci držali, zmenili pravidlo, pretože si ľudia mysleli, že naschvál získavame také vylúčenia, aby sme mohli hrať štyria proti štyrom, čo bolo absolútne smiešne. Nikdy to tak nebolo.“

Najproduktívnejší hráč všetkých čias je nadšený aj tým, čo dokazuje útočník Chicaga Blackhawks Patrick Kane. Ten bodoval už v 23 zápasoch po sebe. Gretzkeho rekord, ktorý predstavuje 51 zápasov, ešte ani zďaleka nie je ohrozený, no legendárnu 99-ku by potešilo, ak by ho Kane pokoril. Už teraz si od neho vyslúžil poklonu.

„Brankári sú v súčasnosti lepší, obrancovia tiež, hráči sú väčší a silnejší, takže by mal byť hrdý na to, čo teraz robí,“ povedal Gretzky. „Ak v tom Patrick vydrží, je to len dobré pre neho a skvelé pre hokej. Ak sa dostane k číslu 50, 51, tak budem prvým človekom, ktorý pôjde na ten zápas.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies