Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Penguins vyhodili trénera. Novým bude Sullivan

Generálny manažér Jim Rutherfod avizoval zmenu, a hoci bol počas svojej kariéry s trénermi trpezlivý, v tomto prípade sa rozhodol urobiť zmenu práve pri kormidle. Novým trénerom Pittsburghu Penguins sa v sobotu stal Mike Sullivan.

Mnoho frustrovaných fanúšikov Penguins sa dočkalo toho, čo už dlho chceli – klub opúšťa hlavný tréner Mike Johnston, pod ktorého vedením sa Pittsburghu nedarilo tak, ako by sa čakalo. Trápenie vrcholilo v tejto sezóne, v ktorej má tím bilanciu 15-10-3 a je mimo postupových pozícií.

Spolu s Johnstonom, ktorý na lavičke Pittsburghu pôsobil od minulej sezóny s bilanciou 58-37-15, dostal výpoveď aj jeho asistent Gary Agnew.

„Chcem sa poďakovať Mikeovi Johnstonovi za jeho prínos tomuto tímu. Je to veľmi rozumný a dobrý človek. Rád by som tiež poďakoval Garymu Agnewovi. Cítil som, že s tým, kde momentálne sme a ako sme doteraz hrali, má náš tím v sebe toho viac. Máme oblasti, v ktorých potrebujeme byť lepší. Musíme mať viac odhodlania, aby sme vyhrávali. Naša presilovka musí byť lepšia,“ poznamenal Rutherford pre tímovú stránku.

Článok pokračuje pod reklamou

Na lavičku „tučniakov“ sa teraz postaví Sullivan, ktorý mal veľmi dobré výsledky v záložnom tíme Penguins v AHL. Wilkes-Barre/Scranton sa pod jeho velením stal najlepším tímom súťaže, keď zaznamenal bilanciu 18-5-0.

Štyridsaťsedemročný odborník viedol v dvoch sezónach Boston Bruins, ktorému v ročníku 2003/04 pomohol k divíznemu titulu. Zaznamenal bilanciu 70-56-31. Okrem toho bol asistentom trénerov v Bostone, Tampe Bay, New Yorku Rangers a Vancouveri Canucks. V minulej sezóne bol rozvojovým trénerom v Chicagu Blackhawks.

„Je to náročný tréner, ktorý vie situáciu dostať pod svoju kontrolu. A niektorými spôsobmi mi pripomína trénera, s ktorým som zažil veľa úspechov, Petra Laviolettea,“ prezradil Rutherford, ktorý informoval, že Rick Tocchet o svoju pozíciu asistenta nepríde a na Agnewovu pozíciu sa posunie Jacques Martin.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies