Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Reprezentácia

Jaroš povedie Slovákov na MSJ 2016, brankárskou jednotkou bude Húska


Obranca Christián Jaroš bude na blížiacich sa juniorských majstrovstvách sveta kapitánom slovenskej reprezentácie. Informoval o tom v piatok tréner Ernest Bokroš, ktorý zverejnil záverečnú nomináciu na turnaj vo Fínsku.

Pre 19-ročného zadáka švédskej Luley (SHL) pôjde o druhý juniorský šampionát po tom, čo pred rokom pomohol k zisku bronzových medailí. „Je to síce len písmenko, ale pre mňa to znamená veľa. Kapitánom som prvýkrát a som vďačný za túto príležitosť, že mi tréner verí.“

„Nemáme v útoku takých skúsených hráčov ako pred rokom, stavať by sme mali na defenzíve a výbornom brankárovi. Všetci reprezentujeme Slovensko a máme veľkú zodpovednosť na šampionáte. Na turnaji si trúfame na každého súpera. Nemôžeme už z domu cestovať s tým, že Rusko či Fínsko sú silní súperi a ideme s nimi prehrať. Nechceme sa len zúčastniť, ale vyhrať čo najviac zápasov. Cieľom je postúpiť do štvrťfinále a potom uvidíme. Máme skúsenú obranu, no čo sa týka útoku, máme kvalitných útočníkov, len by sme mohli strieľať viac gólov,“ povedal rodák z Košíc pre oficiálny web SZĽH.

Slovenský tím sa v tomto roku bude spoliehať najmä na kvalitných obrancov a brankára Adama Húsku, ktorý bol v tejto sezóne dvakrát hviezdou týždňa v nižšej zámorskej súťaži USHL. Mohol by napodobniť výkony Denisa Godlu z predchádzajúceho šampionátu?

Článok pokračuje pod reklamou

„O brankárovi Adamovi Húskovi máme veľmi dobré referencie, je to kvalitný mladý gólman. Bude našou jednotkou, vkladáme do neho dôveru. Adam má predpoklad nahradiť Denisa Godlu spred roka. Či to dokáže, bude záležať od priebehu šampionátu," myslí si Bokroš.

V zostave skúseného kormidelníka budú štyria z piatich mladíkov, ktorí úspešne prešli tohtoročným draftom NHL. Okrem už spomínaných Jaroša a Húsku sú to útočník Radovan Bondra (Chicago) a najvyššie draftovaný Slovák, obranca Erik Černák, ktorého si zo 43. miesta vybral tím Los Angeles Kings.

Práve Černák spolu s útočníkom Matúšom Súkeľom budú asistentmi kapitána. Aj Bokroš si uvedomuje, že slovenskému tímu chýba strelec a líder, akým bol pred rokom Martin Réway. Jeho piliermi by preto mali byť defenzívny pár Černák-Jaroš a brankárska jednotka Húska.

„Máme štyroch hráčov z predchádzajúceho šampionátu. Cítim, že silnejší by sme mohli byť smerom dozadu. Aj ligové súťaže ukázali, že v ofenzíve veľké individuality veľmi nemáme," pokračoval Bokroš, ktorý k obrancom povedal: „Sú to urastení mladíci, navyše, s potrebnými skúsenosťami, očakávame, že spoločne prevezmú zodpovednosť a potiahnu tím. Napokon, budú môcť prezentovať aj svoje strelecké kvality."

Člen majstrovského realizačného tímu Slovenska z Göteborgu 2002 má jasnú predstavu o ambíciách svojho tímu: „Našou ambíciou bolo čo najlepšie sa pripraviť na šampionát, cieľom je postúpiť do štvrťfinále. Potom je to aj o súperovi, šťastí či brankárovi. Aj keď sme pred rokom získali bronz, nie je to nízky cieľ. Realita je taká, konkurencia je veľká."

Slovensko sa v skupine B stretne v Helsinkách postupne s Bieloruskom, Českom, domácim Fínskom a Ruskom. Do dejiska turnaja odlieta v nedeľu, ale ešte pred otváracím zápasom odohrá dva prípravné duely. V pondelok 21. decembra si v Hämeenlinne zmeria sily so Švédmi, o dva dni neskôr v Kisakalliu so Švajčiarmi.

Nominácia Slovenska na MSJ 2016 vo Fínsku:

Brankári: Adam Húska (Green Bay Gamblers/USA), Stanislav Škorvánek (MsHKM Žilina), Dávid Hrenák (Dukla Trenčín)

Obrancovia: Christián Jaroš (Lulea HF/Švéd.), Erik Černák (Erie Otters/USA), Samuel Ivanič (HC '05 Banská Bystrica), Adrián Sloboda (HK 36 Skalica), Matej Moravčík (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Patrik Koch (HK Orange 20), Ladislav Romančík (Södertälje SK/Švéd.), Patrik Maier (Kamloops Blazers/Kan.)

Útočníci: Matej Paločko (Bílí Tygři Liberec/ČR), Matúš Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Dominik Briestenský (Dukla Trenčín), Radovan Bondra (Vancouver Giants/Kan.), Juraj Milý (P.H.K. Prešov), Jozef Huňa (Bílí Tygři Liberec/ČR), Boris Sádecký (Dukla Trenčín), Maroš Surový (HC '05 Banská Bystrica), Juraj Šiška (HK Nitra), Lukáš Hrušík (MsHKM Žilina), Filip Lešťan (HV 71/Švéd.), Kristián Pospíšil (Blainville-Boisbriand Armada/Kan.)

Majstrovstvá sveta juniorov 2016



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies