Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Hrivík si pripísal prvý bod v NHL, Halák bol hviezdou zápasu

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrali piati Slováci. Jaroslav Halák a Tomáš Tatar sa tešili z výhier, Marek Hrivík z prvého bodu v NHL. Halák sa stal druhou hviezdou zápasu, Filip Forsberg zaznamenal čistý hetrik.

Hviezdy večera:
1. Filip Forsberg (NSH): 3 góly (vrátane víťazného)
2. Cam Ward (CAR): 36/37 (97,3% úspešnosť zákrokov)
3. Frans Nielsen (NYI): 2 góly (vrátane víťazného)

Hrivíkov prvý bod v NHL nestačil na výhru Rangers nad Devils

Marek Hrivík bol na začiatku akcie, po ktorej Dominic Moore posielal v polovici prvej tretiny New York Rangers do vedenia 2:1 na ľade New Jersey Devils. V podobe sekundárnej asistencie zaznamenal svoj prvý bod v druhom zápase NHL. Predtým vyrovnal Kevin Hayes stav duelu na 1:1 po tom, čo Tyler Kennedy otvoril skóre. Cory Schneider však už nemal veľa práce, zvyšných 17 striel chytil a doviedol tím z Newarku k výhre nad rivalom spoza rieky Hudson pomerom 5:2. Tá znamenala ukončenie trojzápasovej série prehier. Rozhodol o nej v závere druhej tretiny Lee Stempniak, ktorý nadviazal na vyrovnávajúci gól Kylea Palmieriho v presilovej hre. V tretej tretine poistili triumf dvojbodoví Sergej Kalinin a Adam Larsson (prázdna brána). Kalinin sa aj pobil a zaznamenal hetrik Gordieho Howea, Joseph Blandisi dvakrát asistoval. Henrik Lundqvist predviedol 31 zákrokov, ale nevychytal tretiu výhru po sebe. Hrivík odohral takmer desať minút, počas ktorých zaznamenal napriek výsledku plusový bod ako len jeden z dvoch hráčov v tíme (druhým bol Tanner Glass). Devils vyhrali tri zo štyroch vzájomných súbojov v ročníku.

Hrivíkov prvý bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. L. Stempniak, 2. S. Kalinin, 3. J. Blandisi (všetci NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

Halák pomohol ukončiť Minnesote víťaznú sériu

Jaroslav Halák vychytal po náročnom období druhé víťazstvo po sebe. Tentoraz zastavil 30 z 31 striel Minnesoty a doviedol New York Islanders k výhre na jej ľade pomerom 4:1. Zaslúžene sa stal druhou hviezdou zápasu. Domácemu tímu tak ukončil štvorzápasovú víťaznú sériu a uštedril mu prvú prehru pod trénerom Johnom Torchettim. O treťom triumfe v ostatných štyroch dueloch rozhodol už v 13. minúte v presilovej hre Frans Nielsen, ktorý v závere pridal druhý gól počas oslabenia do prázdnej brány. Skóre zápasu otvoril v druhej minúte Matt Martin, zvyšný gól vsietil opäť v presilovke kapitán John Tavares. Anders Lee dvakrát asistoval. Haláka prekonal iba Chris Porter v druhej tretine za stavu 0:2, Devan Dubnyk opustil duel s 27 zákrokmi. Wild prehrali aj druhý vzájomný súboj s tímom z Brooklynu v sezóne.

Halákov zákrok proti Fontaineovi:

Halák vychytal aj Granlunda:

Hviezdy duelu: 1. F. Nielsen, 2. J. Halák (obaja NYI), 3. J. Fonatine (MIN)

Sheahan s Mrázkom sa postarali o ukončenie série prehier Detroitu

Riley Sheahan strelil jediný gól Detroitu v riadnej hracej dobe, ked v 34. minúte vo vlastnom oslabení vyrovnal stav na 1:1 a ukončil svoje 17-zápasové strelecké mlčanie. Bol to prvý gól jeho tímu v početnej nevýhode v ročníku. V druhej sérii potom premenil aj svoj samostatný nájazd, ten rozhodujúci po ňom premenil nováčik Andreas Athanasiou. Pre oboch to boli prvé pokusy v sezóne. Petr Mrázek kryl 28 striel počas 65 minút hry a oba nájazdy súpera. Táto trojica sa najviac zaslúžila o domáce víťazstvo Red Wings 2:1 nad Columbusom, ktorým ukončili štvorzápasovú sériu prehier (0-2-2) v podobe nevydareného tripu. „Sú to dôležité dva body, už sme ich potrebovali. V tejto fáze sezóny musíme nájsť cestu k výhram a dnes sme ju našli,“ povedal pre AP tréner Jefff Blashill. Skóre zápasu otvoril v závere úvodnej tretiny Boone Jenner, kým Curtis McElhinney sa prezentoval 27 zákrokmi. Z útočníkov Detroitu sa predstavil v akcii iba Tomáš Tatar, ktorý si počas 13 a trištvrte minúty na ľade pripísal na konto strelu a bodyček. Tomáš Jurčo bol opäť len zdravým náhradníkom. Blue Jackets prehrali tretí duel z ostatných štyroch. Red Wings si pred zápasom uctili Nicklasa Lidströma, v ňom sa im do zostavy vrátil obranca Niklas Kronwall po 15-zápasovej absencii.

Rozhodujúci nájazd Athanasioua:

Hviezdy duelu: 1. R. Sheahan (DET), 2. B. Jenner (CBJ), 3. D. DeKeyser (DET)

Forsberg vystrieľal pre Nashville víťazstvo v Toronte

Jednoznačným hrdinom Nashville bol v zápase na ľade Toronta mladý švédsky útočník Filip Forsberg, ktorý strelil všetky tri góly pri výhre 3:2. V priebehu prvých 25 a pol minúty duelu zaznamenal čistý hetrik, svoj druhý v NHL a prvý v základnej časti. Roman Josi mu prihral na dva góly, vrátane víťazného, Carter Hutton zastavil 25 striel a Predators vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. Vylepšili si tiež klubový rekord, keď bodovali v deviatom dueli na ľade súpera v sérii. Góly Maple Leafs, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe, strelili v tretej tretine Josh Leivo v presilovke a Morgan Reilly. Pri oboch asistovali Nazem Kadri a Peter Holland. James Reimer chytil 23 striel. Slovenský obranca Martin Marinčin strávil v akcii 19 a pol minúty s dvoma streleckými pokusmi.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. N. Kadri (TOR), 3. R. Josi (NSJ)

Ottawa si predĺžila víťaznú sériu na úkor Edmontonu

Ottawa zvládla po trojzápasovom domácom pobyte aj následný zápas vonku a po výhre 4:1 v Edmontone si predĺžila víťaznú sériu na štyri duely. Rozdielový gól strelil v úvode druhej tretiny dvojbodový Zack Smith v presilovej hre, ktorý si vytvoril nové kariérne maximum s 15. gólom v sezóne. Skóre zápasu otvoril Nick Paul svojím prvým gólom v NHL. V tretej tretine poistili triumf Senators Alex Chiasson a Mark Stone. Craiga Andersona prekonal z 32 striel Oilers iba Jordan Eberle za stavu 0:2. Tromi strelami ho ohrozil obranca Andrej Sekera, ktorý odohral viac než 21 minút aj s dvoma bodyčekmi, blokmi a trestnými minútami. Cam Talbot urobil 21 zákrokov, ale nezabránil piatej domácej prehre Edmontonu v sérii.

Hviezdy duelu: 1. Z. Smith (OTT), 2. B. Davidson, 3. T. Hall (obaja EDM)

Flyers zakončili trip prehrou v Caroline, Staalovci úradovali

Carolina neprehrala dva zápasy v riadnej hracej dobe po sebe od 27. decembra a platí to aj po domácom dueli proti Philadelphii. O víťazstvo 3:1 sa najviac zaslúžil brankár Cam Ward, ktorý predviedol 36 zákrokov. Inkasoval pritom ako prvý, keď v závere prvej tretiny otvoril skóre Scott Laughton. Potom však zatiahol roletu a sledoval, ako jeho spoluhráči otáčajú skóre. Vyrovnal ho Joakim Nordström, po ktorom vsietil víťazný gól Jordan Staal. Poistku pridal jeho brat a kapitán Hurricanes Eric, ktorý prerušil sériu 16 zápasov bez streleného gólu. Tím z Raleigh potreboval na výhru iba 18 striel, ktorým čelil Michal Neuvirth. Flyers ukončili päťzápasový trip s bilanciou 2-2-1. Bodová séria Shayna Gostisbehereho sa skončila na 15 dueloch.

Hviezdy duelu: 1. C. Ward, 2. J. Staal, 3. J. McClement (všetci CAR)

Tampa Bay natiahla svoju víťaznú šnúru triumfom nad Arizonou

Cedric Paquette v závere druhej tretiny zblokoval v oslabení strelu Shanea Doana a rútil sa sám na Louisa Domingueho. Kapitán Arizony sa však snažil chybu napraviť, fauloval ho a daroval Tampe Bay trestné strieľanie. To Paquette premenil a rozhodol o domácej výhre floridského klubu 2:1, ktorá je preň štvrtou v sérii. Skóre zápasu otvoril v prvej tretine Steven Stamkos. Andrej Vasilevskij sa prezentoval 29 zákrokmi a vyhral osem zo svojich posledných deviatich štartov. Jediný gól hostí mu strelil v tretej tretine Jordan Martinook. Domingue robil, čo mohol, ale ani jeho 34 zákrokov neodvrátilo tretiu prehru Coyotes po sebe.

Trestné strieľanie Paquetteho:

Hviezdy duelu: 1. R. Callahan, 2. C. Paquette (obaja TBL), 3. L. Domingue (ARI)

Dallas ukončil sériu bez výhry na ľade Winnipegu

Dallas to v tejto sezóne na Winnipeg vie. Vyhral aj štvrtý vzájomný súboj, tentoraz na ľade súpera pomerom 5:3, čím ukončil svoju trojzápasovú sériu prehier. Rozhodol o tom dvojgólový Jamie Benn, ktorý v tretej tretine strelil najskôr víťazný gól v presilovej hre a v závere trafil odkrytú bránu domácich. Nerozhodný stav prelomil Colton Sceviour, Jason Spezza otvoril skóre v presilovke a Valerij Ničuškin sa strelecky presadil po prvý raz od 3. januára, po 19 dueloch. John Klingberg nazbieral tri asistencie a s ich počtom 41 v sezóne mu patrí delené druhé miesto medzi obrancami NHL. Anttiho Niemiho prekonali z 25 striel Jets Alex Burmistrov, Andew Ladd v oslabení a Mark Scheifele. Ondřej Pavelec urobil pri štvrtej prehre Winnipegu v sérii 22 zákrokov. Oba tímy sa stretnú po piatykrát v ročníku vo štvrtok v Dallase.

Hviezdy duelu: 1. J. Klingberg (DAL), 2. A. Ladd (WPG), 3. Ja. Benn (DAL)

Kopitar rozhodol o výhre Kings nad Calgary

Anže Kopitar využil v závere druhej tretiny presilovú hru a rozhodol o domácom víťazstve Los Angeles 2:1 nad Calgary, ktoré preň bolo druhým v sérii. Luke Schenn otvoril skóre v polovici duelu, o vyrovnanie sa postaral Sean Monahan pri početnej výhode. Joni Ortio chytil 35 striel, ale Flames napriek tomu prehrali piaty zápas z posledných šiestich a aj druhý na kalifornskom tripe. Jonathan Quick predviedol 22 úspešných zákrokov. Kings vyhrali oba vzájomné súboje v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. L. Schenn (LAK), 2. J. Ortio (CGY), 3. V. Lecavalier (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 30/31 (96,8 %) - - - - - - -
A. Sekera (EDM) 21:02 0 0 0 0 2 3 2
M. Marinčin (TOR) 19:30 0 0 0 0 0 2 0
T. Tatar (DET) 13:43 0 0 0 0 0 1 1
M. Hrivík (NYR) 9:54 0 1 1 +1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies