Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Jágr sa dotiahol na Gordieho Howa, Slováci nebodovali

V dvanástich štvrtkových zápasoch hrali aj štyria Slováci, z ktorých ani jeden nebodoval. Obrancovia Zdeno Chára a Andrej Sekera sa však tešili z výhier. Jaromír Jágr vyrovnal zápis Gordieho Howea, Anaheim a Tampa klubové rekordy.

Hviezdy večera:
1. Marcus Foligno (BUF): 1 gól, 2 asistencie
2. Adam Henrique (NJD): 2 góly (vrátane víťazného)
3. Cam Talbot (EDM): 35/35 (čisté konto)

Bruins zdolali Blackhawks, Chára nebodoval

Pri debute Dalea Weiseho v drese Blackhawks sa do zostavy tímu nezmestil Richard Pánik, a tak sme v zápase hranom v Bostone videli len jedného Slováka. Zdeno Chára nebodoval, ale tešil sa z výhry 4:2. Patrice Bergeron a Brad Marchand zaznamenali po góle a asistencii, aby Bruins vyhrali dva domáce zápasy po sebe po prvýkrát od 20. decembra a celkovo zaknihovali piatu výhru z ostatných siedmich zápasov. Pomohli k tomu gólmi aj Ryan Spoiner a Loui Eriksson, kým Tuukka Rask urobil 25 zákrokov. Lee Stempniak a Torey Krug si pripísali po dve prihrávky. Jonathan Toews a Tomáš Fleischmann vsietili góly Chicaga, ktoré prehralo tretí zápas z ostatných piatich a šiesty z ostatných desiatich. Scott Darling opustil duel s 21 zákrokmi. Dvakrát ho ohrozil Chára, ktorý odohral takmer 24 minút a prezentoval sa aj bodyčekom a dvoma blokmi. Jeho tréner Claude Julien vyrovnal klubový rekord Arta Rossa s 387 výhrami na lavičke tímu.

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. J. Liles, 3. T. Rask (všetci BOS)

Talbot vynuloval Flyers, Oilers vyhrali tretí duel v sérii

Cam Talbot zneškodnil všetkých 35 striel, aby doviedol Edmonton k výhre 4:0 nad Philadelphiou, ktorá bola pre kanadský tím treťou po sebe. „Hráme ako tím omnoho pracovitejšie. Takto by sme mali hrávať celú sezónu,“ poznamenal pre AP Talbot, ktorý vychytal druhú nulu v sezóne a desiatu v kariére. O góly sa postarali Taylor Hall, Nail Jakupov, Patrick Maroon a Lauri Korpikoski. Michala Neuvirtha prekonali z 31 striel. Flyers prišli o trojzápasovú sériu výhier a v boji o play-off stratili krok s Pittsburghom, na ktorý teraz strácajú päť bodov. Z výhry „olejárov“ mal radosť aj Andrej Sekera, ktorý odohral necelých 20 minút. Zaznamenal plusový bod, jednu strelu, urobil dva bodyčeky a zblokoval až päť striel súpera.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot, 2. T. Hall, 3. A. Pardy (všetci EDM)

Capuano dosiahol míľnik aj bez Haláka, Daňo rozdával bodyčeky

New York Islanders prehrával ešte tesne pred koncom zápasu na ľade Winnipegu 2:3, ale 28,3 sekundy pred treťou sirénou Anders Lee vynútil predĺženie a v jeho tretej minúte Kyle Okposo rozhodol o výhre 4:3. Obaja si pripísali aj po asistencii a pomohli k piatemu víťazstvu v posledných šiestich dueloch. Z ich spoluhráčov skórovali Calvin De Haan a Shane Prince, ktorý sa presadil premiérovo v drese tímu z Brooklynu. Frans Nielsen dvakrát asistoval a Thomas Greiss predviedol 26 zákrokov. Prekonali ho Tyler Myers a dvojgólový Mark Scheifele, ktorý si so 16 gólmi vytvoril nové osobné maximum v kariére. Otvárací gól strelil v presilovej hre. Mathieu Perreault nazbieral dve prihrávky a Michael Hutchinson kryl 23 striel. Jets prehrali sedem zápasov z posledných ôsmich. Tretíkrát sa v ich drese predstavil útočník Marko Daňo, ktorý si, rovnako ako pri debute, pripísal na konto dva mínusové body. Počas necelých 14 minút v akcii rozdal až sedem bodyčekov, najviac v zápase. Nestretol sa však v súboji s Jaroslavom Halákom. Tréner Jack Capuano dosiahol aj bez neho hranicu 200 výhier v NHL ako druhý v klubovej histórii po Alovi Arbourovi (740).

Okposov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele (WPG), 2. T. Hamonic (NYI), 3. T. Myers (WPG)

Presilovky pomohli Wild zdolať Maple Leafs

Presilovky boli vo štvrtok pre Minnesotu kľúčové. Wild využili dve zo štyroch, aby otočili nepriaznivý stav a po góloch Mikku Koiva a Mikaela Granlunda porazili Toronto pomerom 2:1. Hrali pritom tak disciplinovane, že Maple Leafs nedostali šancu hrať ani raz v početnej prevahe. Bol to ich siedmy duel v histórii, v ktorom neboli ani raz vylúčení. Devan Dubnyk prispel k tretej výhre po sebe 21 zákrokmi a ako jediný na neho našiel recept Jake Gardiner, ktorý otváral skóre zápasu. Garret Sparks sa prezentoval 20 zákrokmi a kanadský tím si tiež predĺžil svoju šnúru – prehral ostatné štyri zápasy v sérii. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 22 a pol minúty bez bodového zisku. Prezentoval sa bodyčekom a blokom. Jeho tréner Mike Babcock si myslel, že rozhodcovia nadržiavali hosťom. „Myslím si, že nám dnes dobre uškodili. Nechápem to. Nedáva to zmysel. Ďalšia vec je, že ľudia platia za to, aby videli hráčov hrať a nie rozhodcov rozhodovať,“ poznamenal pre CP.

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund (MIN), 2. D. Dubnyk (MIN), 3. J. Gardiner (TOR)

Lightning vyrovnali výhrou nad Senators klubový rekord

Ben Bishop urobil 33 zákrokov a Tampa Bay si vyrovnala klubový rekord s ôsmou výhrou v sérii, keď vo štvrtok zdolala Ottawu pomerom 4:1. Cedric Paquette, Ondřej Palát a Nikita Kučerov sa trafili do čierneho predtým, ako Steven Stamkos poistil triumf strelou do prázdnej brány. Čestný úspech Senators zaznamenal Marc Methot, kým Andrew Hammond vo svojom prvom štarte od 11. februára urobil 25 zákrokov. Svoj debut v drese kanadského tímu zažil Scott Gomez, ktorý odohral necelých 13 minút.

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. M. Methot (OTT)

Penguins frustrovali Lundqvista, Malkin trojbodový

V ostatných dvoch sezónach zvyčajne Henrik Lundqvist frustroval hviezdnych útočníkov Pittsburghu. Situácia sa vo štvrtok otočila. Sidney Crosby, Jevgenij Malkin a Patric Hörnqvist skórovali v záverečných dvoch minútach a 13 sekundách druhej tretiny, aby pomohli Penguins k výhre 4:1 nad Rangers. Malkin pridal dve asistencie a Phil Kessel poistil výhru strelou do prázdnej brány. Marc-Andre Fleury zastavil 27 striel a už len jedna výhra ho delí od toho, aby sa stal 20. brankárom histórie s 350 výhrami. Lundqvist urobil 19 zákrokov a tretiu tretinu vynechal pre problémy s krkom. Antti Raanta zastavil zvyšné tri strely, ktorým čelil. Jediný gól newyorského tímu, ktorý prišiel o trojzápasovú sériu výhier, strelil Chris Kreider. Marc Staal duel vynechal pre chorobu. Nedohral ho aj jeden hráč Penguins – Kevin Porter utrpel v prvej tretine zranenie nohy.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. S. Crosby, 3. M. Fleury (všetci PIT)

Sabres opäť porazili na domácom ľade Flames

Johan Larsson strelil víťazný gól deväť a pol minúty pred koncom, Marcus Foligno zaznamenal gól a dve asistencie a Buffalo porazilo Calgary 6:3, aby natiahlo sériu prehier kanadského tímu na sedem zápasov. Flames už klesli na posledné miesto Západnej konferencie. Jack Eichel, Nicolas Deslauriers, Rasmus Ristolainen a Evander Kane (prázdna brána) prispeli gólmi k potvrdeniu toho, že sa Sabres doma proti tímu z Alberty darí – porazili ho desiatykrát z ostatných 12 domácich zápasov. Naposledy prehrali v normálnom hracom čase v marci 1996. Robin Lehner čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonali Mikael Backlund, Dougie Hamilton a Sean Monahan. Jonas Hiller urobil 29 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. M. Foligno, 2. B. Gionta, 3. J. Larsson (všetci BUF)

Henrique otočil zápas a Devils ukončili sériu prehier

Adam Henrique najskôr 39,7 sekundy pred koncom tretej tretiny pri odvolanom brankárovi vyrovnal stav zápasu v Nashville na 4:4. V druhej minúte predĺženia potom využil presilovú hru a rozhodol o triumfe New Jersey 5:4, ktorý mu ukončil trojzápasovú sériu prehier. Trikrát pritom doháňal náskok súpera. Presilovky využili aj Kyle Palmieri, ktorý ku gólu pridal dve asistencie a Travis Zajac. Ten si pripísal, rovnako ako Devante Smith-Pelly, gól a prihrávku. Keith Kinkaid prispel k výhre 30 zákrokmi. Góly mu strelili dvojbodoví Craig Smith a Mike Ribeiro v presilovkách, ako aj Paul Gaustad a Filip Forsberg, ktorý tiež dvakrát asistoval. Pekka Rinne sa prezentoval 28 zákrokmi, ale Predators napriek tomu ukončili päťzápasovú víťaznú sériu. Prehrali 11 z 12 predĺžení v sezóne. Mike Fisher odohral v NHL zápas s poradovým číslom 1000 ako 301. hráč histórie.

Henriqov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (NJD), 2. F. Forsberg (NSH), 3. T. Zajac (NJD)

Jágr vyrovnal zápis Howa, ale Florida opäť prehrala

Jaromír Jágr sa dočkal. V polovici prvej tretiny asistoval pri góle Erika Gudbransona na 1:1 a s 1850 bodmi sa vyrovnal Gordiemu Howovi na treťom mieste histórie NHL. Ani druhý gól Briana Campbella a 23 zákrokov Roberta Luonga však nezabránili tretej prehre Floridy z ostatných štyroch zápasov na aktuálnom výjazde. Colorado ju doma zdolalo 3:2 a ukončilo sériu dvoch prehier. Hrdinom duelu tak nebol Jágr, ale brankár Calvin Pickard. Ten zastavil 38 striel, vrátane 24 v tretej tretine a pripísal si aj prvú asistenciu v sezóne pri otváracom góle dvojbodového Gabriela Landeskoga v presilovej hre. Mikkel Boedker strelil svoj prvý gól pri domácom debute v drese Avalanche a Matt Duchene strelil víťazný gól na 3:1. Nathan MacKinnon nepremenil nariadené trestné strieľanie.

MacKinnon vs. Luongo:

Hviezdy duelu: 1. C. Pickard, 2. G. Landeskog (obaja COL), 3. J. Jágr (FLA)

Ducks si vyrovnali klubový rekord v dĺžke víťaznej série

Anaheim viedol už v šiestej minúte po góloch dvojbodového Jamieho McGinna a Rickarda Rakella v presilovej hre 2:0. Práve jeho gól nakoniec rozhodol o víťazstve 5:1 na ľade Arizony, ktoré bolo pre Ducks už desiatym v sérii. Vyrovnali tým svoj klubový rekord z decembra 2013. Presilovky využili aj Cam Fowler a Corey Perry, ktorý pridal dve asistencie. Skóroval aj Josh Manson, Ryan Kesler so Samim Vatanenom dvakrát asistovali a Frederik Andersen urobil 27 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Anthony Duclair za stavu 0:3 tiež v početnej výhode. Niklas Treutle inkasoval pri svojom prvom štarte v NHL päťkrát zo 16 striel a po dvoch tretinách ho nahradil Louis Domingue. Ten chytil zvyšných päť striel. Coyotes prehrali sedem zápasov v sérii, najviac v ročníku. Ducks tiež vyhrali piaty duel na ľade súpera po sebe.

Hviezdy duelu: 1. C. Perry, 2. J. McGinn (obaja ANA), 3. A. Duclair (ARI)

Sharks uspeli vo Vancouveri

Vancouver viedol po prvej tretine domáceho zápasu proti San Jose 2:0, ale hostia otočili skóre a po výsledku 3:2 si predĺžili víťaznú sériu na tri duely. Rozhodol o tom Patrick Marleau, ktorý nadviazal na presné zásahy dvojbodových Tomáša Hertla a Brenta Burnsa v presilovej hre. Martina Jonesa pri jeho desiatom štarte v sérii prekonali z 30 striel dvojbodový Jake Virtanen a Sven Baertschi. Dan Hamhuis prihrával na oba góly Canucks, ktorí prehrali tretí domáci zápas po sebe a celkovo siedmy z posledných deviatich. Ryan Miller ho opustil s 27 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. B. Burns (SJS), 2. J. Virtanen (VAN), 3. T. Hertl (SJS)

Montreal zavŕšil neúspešné turné na ľade Los Angeles

Los Angeles potrebovalo v domácom zápase proti Montrealu iba 15 striel, aby zvíťazilo 3:2 a zaznamenalo piaty triumf v ostatných šiestich dueloch. Rozhodol o ňom Dwight King v úvode tretej tretiny. V prvej vybudovali Kings dvojgólový náskok Anže Kopitar a Tanner Pearson. Jonathana Quicka prekonali dvojbodový P. K. Subban a Lars Eller. Andrej Markov dvakrát asistoval a Ben Scrivens urobil pri tretej prehre Canadiens v sérii 28 zákrokov. Kanadský tím nevyhral ani jeden z troch duelov výjazdu po Kalifornii (0-2-1). Menej ako 16 striel na bránu súpera ešte v tejto sezóne nevyslali.

Hviezdy duelu: 1. J. Muzzin, 2. A. Martinez, 3. T. Pearson (všetci LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 22:34 0 0 0 0 0 0 1
M. Daňo (WPG) 13:54 0 0 0 -2 0 0 7
Z. Chára (BOS) 23:53 0 0 0 0 0 2 1
A. Sekera (EDM) 19:53 0 0 0 +1 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies