Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Pánik skóroval, Daňo nehral pre chorobu

V siedmich nedeľných zápasoch NHL hrali traja Slováci, pričom všetci prehrali rovnakým výsledkom. Bodoval z nich iba Richard Pánik, ktorý skóroval po viac ako mesiaci. Edmonton s Andrejom Sekerom prišiel o šancu na postup do play-off. Marko Daňo vynechal prvý zápas ako hráč Winnipegu.

Minnesota opäť zdolala Chicago, Pánikov gól mu nepomohol

Richard Pánik strelil svoj štvrtý gól v sezóne, ale prvý od 2. februára, keď v 34. minúte obišiel bránu a efektne prekonal Devana Dubnyka. Vyrovnával ním stav zápasu na ľade Minnesoty na 2:2, ale viac ako na bod to obhajcovi titulu nestačilo. Domáci zvíťazili 3:2 po tom, čo sa Charlie Coyle ako jediný hráč presadil v samostatných nájazdoch hneď v prvej sérii. Dubnyk vychytal všetkých troch strelcov hostí a k druhej výhre Wild po sebe prispel aj 29 zákrokmi. Ako prvý ho prekonal Andrew Shaw, ktorý znižoval skóre na 1:2. Pánik ho strelecky ohrozil trikrát a počas 11 a pol minúty v akcii si pripísal aj plusový bod a tri bodyčeky. Marián Hossa odohral takmer 18 minút s bilanciou mínusový bod, strela, blok a dve trestné minúty. Minnesota viedla 2:0 po góloch Erika Haulu a dvojbodového Nina Niederreitera. Scott Darling sa prezentoval 32 zákrokmi, ale nezabránil piatej prehre Blackhawks v posledných šiestich dueloch. Wild vyhrali aj štvrtý vzájomný súboj v sezóne a celkovo šiesty v sérii v základnej časti NHL od 3. februára 2015.

Pánikov štvrtý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. E. Haula, 2. D. Dubnyk (obaja MIN), 3. A. Shaw (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Colorado ukončilo trip výhrou v Edmontone, Sekera nebodoval

Colorado si udržalo šancu na postup do play-off, keď zvíťazilo na ľade Edmontonu 3:2 a na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii má stále náskok jedného bodu pred Minnesotou. O tretej výhre v sérii, ktorou ukončilo štvorzápasový trip (3-1-0), rozhodol Blake Comeau v polovici tretej tretiny v presilovej hre. Pred ním skórovali z hráčov Avalanche dvojbodový Gabriel Landeskog a Tyson Barrie. Kapitán hostí sa vrátil do akcie po suspendácii. Calvin Pickard zastavil 26 striel a Colorado vyhralo aj tretí vzájomný súboj v sezóne. Góly mu strelili Matt Hendricks a Ryan Nugent-Hopkins. Slovenský obranca Andrej Sekera ho ohrozil tromi strelami počas necelých 23 minút na ľade, s ktorými bol najvyťaženejším hráčom tímu. Zaznamenal aj mínusový bod a dva bloky. Laurent Brossoit urobil 22 zákrokov, ale Oilers ukončili sériu dvoch výhier. Definitívne tak prišli o akúkoľvek šancu postúpiť do play-off.

Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog (COL), 2. Z. Kassian (EDM), 3. C. Pickard (COL)

Ducks si predĺžili víťaznú sériu proti Jets, Daňo nehral pre chorobu

Slovenský útočník Marko Daňo vynechal prvý zápas ako hráč Winnipegu pre chrípku. Jets bez neho prehrali už desiaty zápas proti Anaheimu v sérii a aj druhý vzájomný v sezóne, tentoraz pomerom 2:3 po predĺžení. V jeho záverečnej minúte skóroval Jakob Silfverberg, ktorý využil ponúknutý priestor pred bránou Michaela Hutchinsona a na dvakrát ho prekonal. V normálnej hracej dobe sa to podarilo dvojbodovému Ryanovi Keslerovi a Jamiemu McGinnovi v presilovej hre. John Gibson predviedol pri návrate do akcie 27 zákrokov, jeho náprotivok o tri viac. Jets napriek tomu prehrali tretí zápas v sérii, vrátane dvoch domácich. Z ich hráčov sa strelecky presadili Paul Postma po prvý raz od 11. decembra 2014 a Blake Wheeler po desiatich zápasoch bez gólu. Ducks vyhrali druhý duel po sebe a úspešne odštartovali päťzápasový kanadský trip. Tréner Bruce Boudreau napriek tomu nebol celkom spokojný. „Zahodili sme priveľa šancí a neukázali všetko, čo vieme. Ak chceme byť úspešní, musíme hrať lepšie,“ povedal pre CP.

Silfverbergov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. B. Wheeler (WPG), 3. R. Kesler (ANA)

Bäckström po návrate do brány vychytal výhru nad Montrealom

Niklas Bäckström nechytal od 13. januára 2015, ale po výmene z Minnesoty dostal v nedeľu prvú šancu v bráne Calgary. Nesklamal, predviedol 21 zákrokov a doviedol ho k víťazstvu 4:1 v Montreale. Flames ním odštartovali trojzápasový trip. O tretej výhre v ostatných štyroch dueloch rozhodol Sean Monahan, ktorý strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu. Druhý gól vsietil v presilovej hre. Z jeho spoluhráčov skórovali dvojbodový Joe Colborne a Johnny Gaudreau, ktorý je s 27 gólmi najlepším strelcom tímu. Dougie Hamilton nazbieral tri prihrávky. Jediný presný zásah domácich a svoj prvý v NHL zaznamenal už za stavu 0:4 Michael McCarron. Ukončil ním bezgólovú sériu Canadiens na čísle 112:57. Mike Condon kryl 31 striel, ale neodvrátil štvrtú prehru v posledných piatich zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan, 2. D. Hamilton, 3. J. Gaudreau (všetci CGY)

Wedgewood doviedol Devils k výhre pri debute v NHL

Scott Wedgewood absolvoval svoj debut v NHL a hneď napodobnil legendárneho Martina Brodeura. Ako prvý brankár v histórii New Jersey od 26. marca 1992 totiž vyhral svoj premiérový štart v súťaži. S 27 zákrokmi doviedol Devils k domácej výhre 2:1 nad Columbusom, ktorá pre nich bola prvou v piatom vzájomnom súboji sezóny. Rozhodol o nej Devante Smith-Pelly, ktorý v tretej tretine strelil svoj siedmy gól v deviatom zápase v drese tímu z Newarku. Skóre duelu otvoril Reid Boucher v prvej tretine. V prostrednej časti hry vyrovnal stav Jared Boll, ktorý skóroval po prvý raz od 13. februára 2015, po 47 zápasoch. Joonas Korpisalo chytil 20 striel, ale Blue Jackets prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich. Devils prišli v druhej tretine o útočníka Tylera Kennedyho pre zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. S. Wedgewood, 2. D. Smith-Pelly, 3. R. Boucher (všetci NJD)

Nováčik Kühnhackl zažiaril pri ďalšej výhre Pittsburghu

Nováčik Tom Kühnhackl strelil v druhej tretine víťazný gól a pridal dve asistencie. Jeho prvý trojbodový zápis v kariére výrazne pomohol Pittsburghu k domácemu víťazstvu 6:2 nad divíznym rivalom a lídrom súťaže z Washingtonu. Predĺžil si sériu bez prehry na šesť zápasov a vyrovnal sa NY Rangers na druhom mieste Metropolitnej divízie. Bryan Rust a Trevor Daley vybudovali domácim v prvej tretine vedenie, ktoré v druhej časti hry zmazali Jason Chimera a Andre Burakovsky. Viac gólov však Marc-Andre Fleury z 18 striel neinkasoval. Naopak, Bradena Holtbyho prekonali v záverečnej tretine Matt Cullen, Chris Kunitz a Justin Schultz. Cullen s Rustom pridali po asistencii, Daley so Sidneym Crosbym po dve. Kapitán Penguins si predĺžil bodovú sériu na dvanásť duelov. Holtbyho po piatom góle domácich z 26 striel nahradil Philipp Grubauer, ktorý inkasoval raz z piatich striel v oslabení. Capitals ukončili sériu dvoch výhier. Penguins prišli v druhej tretine o obrancu Briana Dumoulina, ktorý sa zranil po bodyčeku Alexandra Ovečkina.

Hviezdy duelu: 1. T. Kühnhackl, 2. T. Daley, 3. B. Rust (všetci PIT)

Reimer vynuloval Arizonu, Burns vytvoril klubový rekord

James Reimer zastavil všetkých 25 striel Arizony a vychytal svoje druhé čisté konto pri štvrtom štarte v drese San Jose. Druhým shutoutom v sezóne a 12. v kariére doviedol kalifornský tím k domácemu triumfu 3:0. Rozhodol o ňom v závere prvej tretiny Joel Ward, ktorý po druhý raz v kariére dosiahol 20-gólovú hranicu. Na 2:0 zvýšil v druhej tretine v presilovej hre Tomáš Hertl, výsledok upravil strelou do prázdnej brány Joe Pavelski. Joonas Donskoi dvakrát asistoval. Brent Burns si v podobe prihrávky pripísal 65. bod v sezóne, čím prekonal klubový rekord obrancu. Ten stanovil v ročníku 1993/94 Sandis Ozolinš. Mike Smith urobil pri druhej prehre Coyotes na nulu v sérii 33 zákrokov. Ich kapitán Shane Doan sa s 1457 odohranými zápasmi v NHL vyrovnal Glenovi Wesleymu na 22. mieste histórie. Sharks vyhrali štvrtý duel z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer, 2. J. Donskoi, 3. P. Martin (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 17:52 0 0 0 -1 2 1 0
R. Pánik (CHI) 11:34 1 0 1 +1 0 3 3
A. Sekera (EDM) 22:55 0 0 0 -1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies