Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Hossa: Bolo by skvelé byť v spoločnosti Mikitu a Bondru

Slovenský útočník Marián Hossa pocestuje na štvorzápasový výjazd Chicaga s tým, že na ňom bude mať šancu dosiahnuť 500-golovú hranicu. Už len dva góly ho delia od toho, aby sa stal tretím Slovákom, ktorý by to v NHL dokázal.

Hossa by sa stal piatym hráčom a tretím Slovákom, ktorý by míľnik dosiahol v drese Blackhawks. Okrem Stana Mikitu a Petra Bondru to dokázali aj Kanaďania Bobby Hull a Michel Goulet.

„Ľudia doma o tom hovoria. Stan Mikita sa narodil na Slovensku a mal najviac gólov (541). Nasleduje ho Peter Bondra, ktorý ich strelil 503. Bolo by skvelé byť súčasťou takej spoločnosti,“ priznal Hossa pre Chicago Tribune.

Článok pokračuje pod reklamou

Úspechy tímu majú prednosť

Nie je otázkou či, ale kedy Hossa strelí gól číslo 500 a upevní si svoju pozíciu adepta na uvedenie do Siene slávy. Doteraz túto špeciálnu hranicu pokorilo len 43 hráčov NHL. Jeho prioritou však zostávajú víťazstvá.

„Pre mňa sú prvoradé Stanleyho poháre a až potom osobné úspechy,“ ubezpečil Hossa. „Odohrať viac ako 1000 zápasov, získať viac ako 1000 bodov a streliť 500 gólov by určite bolo pre moju kariéru skvelé. Keď som tu ako osemnásťročný začínal, nikdy by som na také čísla ani nepomyslel. Mojím cieľom bolo odohrať pár rokov a byť dobrým hráčom. Nikdy som si nemyslel, že budem hrať takto dlho a že nadobudnem také čísla. Mojím snom bolo vyhrať aspoň raz Stanleyho pohár.“

Bondra: Hossa je neuveriteľný hokejista

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára je teraz v centre záujmu aj bývalého reprezentačného spoluhráča Petra Bondru. Ten odohral za Chicago 37 zápasov v ročníku 2006/07 a 22. decembra 2006 vsietil v United Centre svoj 500. gól v súťaži. Teraz bude s radosťou sledovať, ako to dokáže Hossa.

„Keď som ho strelil, nevedel som, ako ho osláviť. Behom sekundy to na mňa doľahlo. Diváci mi venovali ovácie v stoji a ja som sa cítil skvelo. V Chicagu som bol len pár mesiacov a bol som prekvapený, ako diváci zareagovali. Bol to skvelý moment,“ povedal Bondra.

„Niečo také nedosiahne veľa hráčov. Keď hráte hokej, beriete to tak, ako to je, idete ďalej a sústredíte sa na play-off a ďalšie zápasy. Keď však ukončíte kariéru, uvedomíte si, aké významné to je.“

Patrick Sharp názorne vysvetlil, aké mimoriadne je číslo 500, pokiaľ ide o góly.

„Keď poviete 500 gólov, tak to znie len ako ďalšie číslo. Keď si to však rozložíte, tak to predstavuje 10 sezón s 50 gólmi alebo 20 sezón s 25 gólmi. To je neskutočné,“ poznamenal Hossov bývalý spoluhráč. „Marián je skvelý hokejista, skvelý spoluhráč a skvelý priateľ. Je skvelé vidieť, že si to ľudia uvedomujú, ale všetci vieme, že on do hry neprináša len góly.“

Bondra, ktorý väčšinu kariéry strávil vo Washingtone, si s Hossom okrem reprezentácie zahral aj v Ottawe a Atlante. Aj po konci svojej kariéry zostali v blízkom vzťahu a raz za čas si spolu zatelefonujú.

„Je to neuveriteľný hráč. Ak sa opýtate hociktorého iného hráča v Národnej hokejovej lige, či by mal Mariána rád za spoluhráča, 100 percent z nich by odpovedalo, že áno,“ povedal Bondra.

Rád by hral do konca svojej zmluvy

Hossa má už 37 rokov a nevidno náznaky toho, že by mal hokeja dosť. O to viac je jeho príbeh pozoruhodejší.

„Marián stále vyzerá tak rýchlo, ako pred piatimi rokmi. Neukazuje náznaky spomaľovania,“ poznamenal generálny manažér Stan Bowman, ktorého doplnil útočník Andrew Shaw: „Viem, že keď budem mať 37 ja, tak takto hrať určite nebudem. Je mimoriadny. Je vo skvelej kondícii a hrá skvelo na oboch koncoch ľadu. Je to neuveriteľný hráč.“

Rodák zo Starej Ľubovne má zmluvu platnú ešte do konca sezóny 2020/21 a v posledných štyroch ročníkoch zarobí iba jeden milión dolárov ročne. Ani to ho však neodradí od toho, aby sa pokúsil zmluvu naplniť do bodky.

„Určite by som rád hral do konca zmluvy. Na druhej strane, nemôžete vedieť, čo sa vám stane a či vás nepostihnú nejaké zranenia, keď už starnete. Keď nie ste na úrovni, na ktorej chcete byť, je to tak, ako keby ste veci len silili,“ dodal Hossa.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies