Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Skončí sa séria Detroitu? Už sme v takejto situácii boli, tvrdí Holland

Generálny manažér Detroitu Ken Holland odhadol, že už asi desať rokov po sebe čelil otázkam, či jeho tím bude chýbať v play-off. V ostatných rokoch na to mali novinári pádny dôvod, keďže kvalita tímu, ktorý v bojoch o Stanleyho pohár nechýbal ani raz od ročníka 1989/90, poklesla.

Po zavedení platového stropu prišlo v Detroite ku zmene, navyše, klub prišiel o legendy akými sú Steve Yzerman, Brendan Shanahan či Nicklas Lidström.

V tomto ročníku sú obavy ešte väčšie, pretože sa tímu v ostatných týždňoch nedarilo, v tabuľke klesal a zvyšovala sa pravdepodobnosť, že tím z „hokejového mesta“ bude chýbať v play-off už v tomto roku. Hráči sa však o postup chcú pobiť až do konca.

„Táto skupina hráčov sa chce dostať do play-off. Chcú mať príležitosť ukázať sa v ňom. Nemyslím si, že sa tam chcú dostať len preto, aby sme to dokázali 25. raz po sebe. Myslím si, že sa tam chcú prebojovať, pretože jednoducho chcú hrať v play-off,“ povedal Holland pre Yahoo Sports.

Článok pokračuje pod reklamou

Detroit v ostatných rokoch nepostupuje do bojov o Stanleyho pohár s takým prehľadom ako v minulosti. Aj tento rok je to na hrane a sedem zápasov pred koncom základnej časti je mimo postupových pozícií. Má rovnaký počet bodov ako Philadelphia, ale odohral o zápas viac.

„Určite už sme v takejto situácii v minulosti boli. Povedal by som, že v dvoch z ostatných troch sezón,“ pokračoval Holland.

V ročníku 2012/13 sa doň dostal vďaka štvorzápasovej víťaznej sérii na konci základnej časti s jednobodovým náskokom pred Columbusom. O rok neskôr skončil na pozícii druhej divokej karty s trojbodovým náskokom pred Washingtonom.

Či sa Red Wings podarí dostať do play-off aj v tejto sezóne, zostáva stále otázne, hoci v strede sezóny to vyzeralo tak, že sa dlhá séria natiahne. Do Zápasu hviezd mal tím bilanciu 25-16-8, no odvtedy prehral 14 z 26 zápasov.

Veteráni starnú a neprodukujú toľko bodov, koľko kedysi. Mladíci ako Tomáš Tatar či Gustav Nyquist nenadviazali na vlaňajší ročník a nedarí sa im ani v presilových hrách, ktoré mali zlepšiť angažovaním Brad Richards či Mike Green.

Holland nechcel hodnotiť nového trénera Jeffa Blashilla ani mužstvo, pretože sezóna sa ešte neskončila. Napriek tomu, že šance v ostatnej dobe klesali, stále majú Red Wings relatívne dosť času na to, aby si zaistili play-off. A v ňom sa môže stať všeličo, od skorého vypadnutia až po dlhú „jazdu“, ktorú by hráči radi zažili.

„Chcú mať šancu s niekým si v prvom kole zmerať sily a vidieť, či dokážu vyhrať sériu a ako ďaleko by sa mohli dostať. Nemyslím si, že sa tam dostaneme len vďaka nejakým motivačným preslovom. Dostaneme sa tam, ak budeme dostatočne dobrí. Ak nebudeme, tak sa do play-off nedostaneme,“ dodal Holland.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies