Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Ťah s Fleurym nevyšiel. Lightning delí od postupu jediná výhra

Tampa Bay je jedno víťazstvo od návratu do finále Stanleyho pohára. Pittsburghu nepomohla zmena brankára a floridskému tímu podľahol na domácom ľade 3:4 po predĺžení.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 5
1
2
3
P
Stav série
  Pittsburgh Penguins
1
2
0
0
3
••••
  Tampa Bay Lightning
0
2
1
1
4
•••
Podrobné štatistiky

Tyler Johnson tečoval strelu Jason Garrisona v úvodnej minúte predĺženia, aby Tampa Bay zdolala Pittsburgh 4:3 a ujala sa kontroly nad sériou stavom 3:2 na zápasy. Nikita Kučerov strelil dva góly a Alex Killorn jeden, aby pomohli Lightning z nepríjemných situácií. Penguins totiž viedli po góloch Briana Dumoulina a Patrica Hörnqvista 2:0, pričom vedenie im obnovil aj Chris Kunitz. Domáci skúsili šťastie s Marc-Andre Fleurym v bráne, no ten brankársky súboj s Andrejom Vasilevskij prehral. Ruský mladík urobil 31 zákrokov, kým Fleury o desať menej.

Prvá tretina priniesla opatrný hokej na oboch stranách, ale o niečo aktívnejší boli domáci hráči. Tí nakoniec odchádzali do šatne o niečo spokojnejší. O ukážkový gól do šatne sa totiž 0,7 sekundy pred koncom tretiny postaral Dumoulin, ktorý dorazil do bránky puk po dravom prieniku Bryana Rusta.

Penguins vyšiel aj začiatok druhej dvadsaťminútovky, v ktorej zvýšil vedenie na 2:0 už po 90 sekundách hry Hörnqvist. Po sklepnutí strely Määttu Hagelinom zakončoval do odkrytej brány hostí. Lightning sa snažili o odpoveď a dostali sa k trom veľmi dobrým šanciam predtým, ako v 34. minúte strelil kontaktný gól Killorn, ktorý z ostrého uhla prekonal Fleuryho. Ten inkasoval opäť o minútu neskôr, keď stav vyrovnal po peknej prihrávke Namestnikova jeho krajan Kučerov. Následne Vasilevskij podržal svoj tím pri šanci Bennetta, no v záverečnej minúte už musel puk vyťahovať z brány, keď sa po vyrazenej strele Malkina dostal k puku Kunitz a obnovil vedenie domácich.

Článok pokračuje pod reklamou

V úvode tretej tretiny mali domáci šťastie, keď ich pri zakončení Paláta „podržala“ tyčka. Oba tímy si následne vytvorili niekoľko šancí, o čosi viac Penguins. Nakoniec sa však z gólu tešili „blesky“. Callahan síce v 57. minúte trafil tyčku, ale len o pol minúty neskôr sa z vyrovnávajúceho gólu tešil Kučerov, ktorý zakončoval spoza brány. Rozhodnutie nakoniec prinieslo až predĺženie, ktoré sa hralo len 53 sekúnd predtým, ako Garrison vystrelil z ľavého kruhu a puk sa od cloniaceho Johnsona odrazil za Fleuryho chrbát.

Marc-Andre Fleury
Andrej Vasilevskij
60:53 21/25 60:47 31/34

Tampa Bay sa vráti s postupovým mečbalom domov, kde sa odohrá šiesty zápas v utorok večer. Či Penguins opäť nastúpia s Fleurym, je momentálne otázne. Kanadský brankár má v ostatných deviatich zápasoch play-off bilanciu 1-8. Svoj prvý zápas v play-off odohral v nedeľu Beau Bennett, ktorý doteraz pauzoval pre nešpecifikované zranenie.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. J. Garrison (TBL), 3. Ch. Kunitz (PIT)

Jon Cooper, tréner Lightning: „Je zábavné byť trénerom týchto hráčov. Nehovorím, že vám niekedy nespôsobia starosti, ale sú veľmi pokojní. Aj keď sme prehrávali v strede zápasu 0:2, nebolo cítiť žiadnu paniku.“

Marc-Andre Fleury, brankár Penguins: „Nebol to zápas, v ktorom som sa cítil práve najlepšie. Napriek tomu som mal chytať lepšie, pretože som absolvoval dostatočne veľa tréningov.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies