Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Ducks vymenili Andersena. Bude jednotkou Maple Leafs

Tvrdý oriešok je vyriešený. Anaheim si ponecháva v bráne mladšieho Johna Gibsona, zatiaľ čo Frederik Andersen nájde nový domov v Toronte. To s ním už dokonca podpísalo aj zmluvu.


Dánsky brankár, ktorý mohol byť v júli obmedzeným voľným hráčom, bol do kanadského tímu vymenený v pondelok za voľbu v prvom kole tohtoročného draftu (30. miesto) a voľbu v druhom kole budúcoročného draftu.

Maple Leafs po zisku Andersena nečakali ani chvíľu a so svojou novou brankárskou jednotkou podpísali päťročný kontrakt. Dôveru, ktorú do neho vkladajú, dokumentuje aj priemerný ročný plat päť miliónov amerických dolárov.

„Bol by obmedzeným voľným hráčom. Mohli sa stať dve veci: mohol skončiť na arbitráži alebo by sme to uhrali s kvalifikačnou ponukou. V jeho veku sme však verili, že je pre nás úplne v poriadku dať mu takýto kontrakt. Myslím si, že musí vedieť, že cítime, že je našou brankárskou jednotkou. Má tu podporu, dôveru a teraz aj záväzok,“ vyhlásil generálny manažér Lou Lamoriello.

Článok pokračuje pod reklamou

Dvadsaťpäťročný Andersen mal v sezóne 2015/16 bilanciu 22-9-7 s priemerom 2,3 inkasovaného gólu na zápas a 91,9% úspešnosťou zákrokov. Spolu s o tri roky mladším Johnom Gibsonom sa stal držiteľom Jenningsovej trofeje, keďže Ducks inkasovali najmenej gólov v lige.

Toronto inkasovalo siedmy najvyšší počet gólov a skončilo s najhoršou bilanciou spomedzi všetkých 30 tímov. Všetko však nasvedčuje tomu, že v budúcej sezóne sa plánuje odlepiť odo dna.

V Anaheime majú plnú dôveru v Gibsona, ktorý sa stane jasnou jednotkou. Kalifornský tím bude v dohľadných týždňoch hľadať brankára so skúsenosťami, ktorý by bol spoľahlivou dvojkou a mohol by odchytať 25-30 zápasov za sezónu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies