Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

NHL je príliš nebezpečná, tvrdí legendárny Bobby Orr

NHL zaviedla po výluke v sezóne 2004/05 radikálne zmeny pravidiel, aby zvýšila počet gólov. Nie len že sa počet gólov nezvýšil, ale dokonca časom klesol. Snaha ligy však má aj ďalší negatívny vplyv, na ktorý upozorňuje legendárny Bobby Orr.

Niekdajší obranca Bostonu v rozhovore pre kanadskú televíziu TSN uviedol, že sa hra stala podstatne nebezpečnejšou. Za najväčší problém považuje zrušenie červenej čiary, po ktorom sa hra stala pre divákov atraktívnejšou.

„Myslím si, že pre chýbajúcu červenú čiaru sa náš šport stal nebezpečnejším, keď sa pozrieme na veľkosť našich hráčov a ich rýchlosť, ako aj na to, ako sa puk rozohráva od bránkovej čiary až k druhej modrej čiare. Hráči korčuľujú dopredu a pozerajú sa dozadu s očakávaním prihrávky,“ povedal Orr. „Nemôžeme hrať hokej bez hraníc. Potrebujeme naspäť červenú čiaru, aby sa hra spomalila.“

V súčasnosti sa v strednom pásme preferuje hra s dôrazom na rýchlosť. Keďže sú povolené prihrávky cez dve čiary, tímy sa snažia dostávať do rýchlych protiútokov a prečíslení. To však so sebou prinieslo aj zvýšený počet kolízií. Tie čas od času prinesú vážne zranenia.

Cieľ, pre ktorý sa zmenili pravidlá, sa pritom podľa Orra nedosiahol. Verí, že by sa stal opak, keby hráči boli obmedzení prihrávkami len cez jednu čiaru, vďaka čomu by hrozilo väčšie nebezpečenstvo straty puku v blízkosti vlastného brankára.

„Tréneri len trénujú svoj tím podľa štýlu, ktorý im hra umožňuje. Myslím si, že ak by sa vrátila do platnosti červená čiara, hráči by museli tvoriť hru už vo svojom pásme. To by pomohlo tvoriť aj viac ofenzívy. Akcie by sa totiž narúšali (v blízkosti súperovej brány) a napádanie by bolo udržateľnejšie,“ dodal Orr.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies