Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Ak Budaj tím nepodrží, Kings by mohli siahnuť po týchto 7 brankároch

Momentálne bránkovisko Los Angeles stojí na podceňovanom Petrovi Budajovi. Slovenský brankár vychytal Kings prvé dve výhry v ročníku, ale jeho výkony neboli príliš povzbudivé.

„Vďaka Bohu, stále som zdravý a dokážem chytať. Pred rokom som nemal nič a teraz som osobou, ktorá nastúpi do väčšiny zápasov. Je to obrovské požehnanie. Ukazuje to, že sa nemôžete nikdy vzdávať. Je to skvelé a som za to skutočne vďačný,“ povedal Budaj pre LA Times.

Kanadská televízia Sportsnet sa začala zamýšľať nad tým, koho by sa mohol kalifornský tím pokúsiť angažovať, ak by ani Budaj nebol dlhodobým riešením pri absencii Jonathana Quicka.

Kings nie sú v prestavbe, a tak by ich problémy s bránkoviskom mohli stáť postup do play-off, ktorý je cieľom klubu. Ten má momentálne pod platovým stropom medzeru vo výške 1,02 milióna dolárov, čo znamená, že by výmena potrebovala vyladiť generálnym manažérom Deanom Lombardim aj po tejto stránke.

Článok pokračuje pod reklamou

A kto by ho mohol lákať?

1. Ondřej Pavelec, Winnipeg – Pavelec dokázal, že je schopný chytať v NHL, no teraz sa ocitol v AHL s platom 4,75 milióna dolárov. Jeho „cap hit“ je 3,9 milióna dolárov, čo však nie je jedinou prekážkou potenciálnej výmeny. Jets by ho totiž mohli ešte využiť, ak sa Connor Hellebuyck s Michaelom Hutchinsonom nevzchopia.

2. Jonathan Bernier, Anaheim – Ducks by výmenou ušetrili na jeho plate a on by sa znova stretol s Billom Ranfordom. Problémom však je, že medzi rivalmi sú výmeny len zriedkavé.

3. Reto Berra, Florida – Florida sa spolieha na Roberta Luonga, ktorému kryje chrbát James Reimer. Berra tak zostal trčať až na treťom mieste v hierarchii. Po sezóne mu končí zmluva, ktorá až taká finančne náročná nie je – rozpočet zaťažuje sumou 1,45 milióna dolárov.

4. Mike Condon, Pittsburgh – Matt Murray je blízko k návratu a Condon sa v Pittsburghu stane prebytočný. Končí mu pritom zmluva a má nízky plat. Vlani mal v Montreale 90,3% úspešnosť zákrokov a je stále na vzostupe.

5. Thomas Greiss, Islanders – Islanders majú k dispozícii troch brankárov, pričom Greissovi a Berubemu končia po sezóne zmluvy. Vzhľadom na to, že mladšieho Berubeho si Garth Snow chce ponechať a Halákovi dôveruje, voľba by mohla padnúť práve na Nemca.

6. Steve Mason alebo Michal Neuvirth, Philadelphia – obom končia zmluvy a obaja sú spoľahliví brankári, ktorí občas nemajú svoj deň. Ani jeden z nich však v tejto sezóne nemá lepšie čísla ako Budaj.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies