Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Gáborík bude po prvýkrát kapitánom Wild

Slovenský útočník Marián Gáborík sa konečne dočkal. Po prvýkrát v klubovej histórii bude kapitánom Minnesoty.

Mike Ramsey sa stále zotavuje z operácie oka, no na poslednom tréningu byť musel. Je asistentom trénera a jednou z jeho úloh je odovzdať kapitánske céčko jeho novému držiteľovi.

Prvé úsmyvy bolo vidieť na sobotnom tréningu už počas jeho príchodu na ľad. Hráči sa zhromaždili a očakávali, komu tento mesiac poputuje kapitánstvo. Ramsey podal dres Wild s veľkým „C“ Mariánovi Gáboríkovi. Opäť čas pre úsmevy a prišiel aj potlesk.

Slovenský útočník sa tak stal marcovým kapitánom. Je jediným hráčom v organizácii, ktorý je v tíme od jeho vzniku. Tejto pocty sa však dočkal vôbec po prvýkrát. V tejto sezóne si ho oblečie ako druhý Slovák, keďže na začiatku sezóny ho na svojej hrudi mal Pavol Demitra.

Článok pokračuje pod reklamou

„Samozrejme, že je to pocta. Špeciálne preto, že som tu úplne od začiatku. Sú to dobré pocty. Samozrejme som bol aj trochu prekvapený,“ povedal Gáborík, ktorému sa céčko niekoľko sezón vyhýbalo.

Tréner Jacques Lemaire mal rozhodovanie jednoduchšie. Na Gáboríkovi videl, že hrá viac pre tím.

„Momentálne hráva viac pre tím. V niekoľkých posledných mesiacoch bol príkladom. Chce robiť aj iné veci ako strieľať góly. Chce ich strieľať aj naďalej, čo je zase skvelé. No, robí aj iné veci. Viete, vedel sa skutočne naštvať, ak sa veci nedarili. Teraz sa vie ovládať a zameriava sa viac na hru,“ povedal Lemaire.

Príkladom jeho sebaovládanie je aj situácia z o stredajšieho zápasu proti Tampe. Gáborík mal dve brejkové príležitosti, ktoré nevyužil. Stále sa však zameriaval na hru. A to si cení aj samotný Lemaire.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies