Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Päť klubov, ktoré by mohli chcieť získať Haláka

Agent Allan Walsh, ktorý zastupuje slovenského brankára Jaroslava Haláka, sa v sobotu postaral o rozruch. Na Twitteri totiž kritizoval vedenie NY Islanders za to, že nezvláda brankársku situáciu.

Halak

Walsha tiež hnevá prístup tímu k tréningu brankárov. „Štartujúci brankár Islanders v poslednom zápase (Halák) mal len jeden kvalitný tréning počas piatich dní pred zápasom proti Penguins. Takto je to už dva roky,“ uviedol.

Odpoveď klubu prišla veľmi rýchlo – generálny manažér Garth Snow ponúkol slovenského gólmana na výmenu. A športová stanica Sportsnet vybrala päť klubov, do ktorých by mohol prestúpiť.

Článok pokračuje pod reklamou

LOS ANGELES KINGS – Kalifornský klub sa nachádza v náročnej situácii. Po tom, čo sa zranili jednotka Jonathan Quick (mimo hry bude asi do januára) aj dvojka Jeff Zatkoff, dostáva príležitosť Slovák Peter Budaj. Banskobystrický rodák podáva kvalitné výkony (bilancia: 4-2-0) a tím mu verí. Predstava, že by sa v jednom klube stretli dvaja slovenskí brankári, je síce pekná, ale v tomto prípade skôr utópiou.

DALLAS STARS – Zatiaľ čo v ofenzíve nemá Dallas problém (v minulej sezóne strelil najviac gólov v lige), v bránkovisku to škrípe nejaký čas. Duo fínskych gólmanov Antti Niemi-Kari Lehtonen zaťažuje platový strop viac než desiatimi miliónmi dolárov, no ani jeden si nevie udržať vyrovnanosť výkonov. Ak by chcel tím niekoho z nich vymeniť, musí dostať najskôr súhlas. Obaja majú totiž klauzulu o nevymeniteľnosti.

PHILADELPHIA FLYERS – Brankári Philadelphie Steve Mason a Michal Neuvirth sa v úvode ročníka trochu trápia. Obaja vyhrali po dva duely, no v priemere inkasovali viac než 3,4 gólu na zápas. A úspešnosť zákrokov? Menej než 88 percent. V poslednom ročníku však chytali obaja spoľahlivo, no je možné, že sa nakoniec generálny manažér Ron Hextall rozhodne pre výmenu. Po sezóne sa totiž obom skončia zmluvy.

CAROLINA HURRICANES – Carolina disponuje viacerými talentovanými hráčmi, no chýba jej brankárska osobnosť. Klub je aktuálne najhorší vo Východnej konferencii a príchod kvalitného brankára by mu mohol pomôcť. Hurricanes majú, navyše, najväčší priestor pod platovým stropom v celej súťaži (17 miliónov dolárov) a k dispozícii výbery v druhom a treťom kole budúcoročného draftu, ktoré získali prostredníctvom výmen.

ARIZONA COYOTES – Brankár Mike Smith, tímová jednotka, je zranený druhý rok po sebe a ambiciózne mužstvo sa spolieha na Louisa Domingueho s Justinom Petersom. Ani jeden však zatiaľ nepresvedčil a Arizone patrí posledné miesto v lige. Klub má takmer naplnený rozpočet, no ak by zapísal Chrisa Prongera na listinu dlhodobo zranených hráčov, mal by k dispozícii ďalších päť miliónov. Príchodom Haláka by sa výrazne posilnil.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies