Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Daňo a Marinčin asistovali pri výhrach

V utorok sa v NHL odohralo až trinásť zápasov aj so siedmimi Slovákmi, z ktorých dvaja bodovali. Marko Daňo a Martin Marinčin pomohli asistenciami k výhram svojich tímov.

Hellebuyck vynuloval Chicago, Daňo pomohol ukončiť jeho bodovú sériu

V zápase Winnipegu proti Chicagu sa stretli až traja slovenskí útočníci. Bodoval aj zvíťazil iba Marko Daňo, ktorý si pripísal druhú asistenciu v sezóne pri domácej výhre Jets 4:0 nad jeho bývalými spoluhráčmi. Prvé čisté konto v sezóne a tretie v kariére vychytal Connor Hellebuyck, ktorý zastavil všetkých 27 striel. Jedna bola z hokejky Mariána Hossu, ktorý odohral necelých 18 minút, Richard Pánik ho ohrozil päťkrát počas 16 minút v akcii. Obaja nazbierali po dva mínusové body. Daňo zaznamenal jeden plusový a strelu, pričom na ľade strávil 13 a pol minúty. O skončení 11-bodovej série (9-0-2) Blackhawks a ich prvej prehre v riadnom hracom čase od 22. októbra rozhodol Josh Morrissey svojím prvým gólom v NHL. Coreyho Crawforda prekonali z 22 striel aj Chris Thorburn (1), Patrik Laine (12) a Nic Petan (1), ktorý uzatváral skóre. Pri jeho góle asistoval Daňo, ktorý má na konte päť bodov v ôsmich dueloch sezóny. Crawforda vystriedal po štvrtom góle Scott Darling, ktorý čelil už len dvom strelám. Nikolaj Ehlers dvakrát asistoval. Chicago prišlo v zápase o Vinnieho Hinostrozu, ktorý sa zranil v prvej tretine po bodyčeku od Morrisseyho.

Daňova druhá asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. J. Morrissey, 3. J. Trouba (všetci WPG)

Článok pokračuje pod reklamou

Hetrik Van Riemsdyka pomohol k výhre Toronta, Marinčin asistoval

Štvorbodový James van Riemsdyk (7) strelil tri góly a Tyler Bozak zaznamenal štyri asistencie, aby doviedli Toronto k výhre 6:2 nad Nashvillom. Mitch Marner (6) zaznamenal gól a dve asistencie, Leo Komarov (2) a William Nylander (5) sa tiež tešili z gólu a Maple Leafs si vylepšili domácu bilanciu na 6-2-0. K utorkovému triumfu pomohol 32 zákrokmi Frederik Andersen a jednou asistenciou aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorého strelu do brány usmernil Komarov. Košický rodák odohral len 15 a štvrť minúty a pripísal si aj jeden plusový bod. Z mužstva hostí, ktoré prišlo o trojzápasovú víťaznú sériu, sa presadili James Neal (7) a Viktor Arvidsson (5). Marek Mazenec opustil duel s 26 zákrokmi.

Marinčinova tretia asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Riemsdyk, 2. M. Marner, 3. T. Bozak (všetci TOR)

Budaj podľahol bývalému tímu a predĺžil si sériu prehier

Slovenský brankár Peter Budaj si v utorok zachytal proti tímu, v ktorom odštartoval kariéru v NHL. Los Angeles prehralo na ľade Colorada 1:4 a rovnako ako on si pripísalo štvrtú prehru po sebe. Z 29 striel ho prekonali dvojbodový Patrick Wiercioch (2), Rene Bourque (5), Blake Comeau (2). Gabriel Landeskog (4) upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Prvé dva góly padli v rozmedzí 22 sekúnd v úvode druhej tretiny. Jediný gól Kings strelil Dustin Brown (3), ktorý v jej závere znížil stav v presilovej hre na 1:2. Semion Varlamov prispel k triumfu 32 zákrokmi. Comeau sa vrátil do akcie po štvorzápasovej absencii.

Hviezdy duelu: 1. B. Comeau, 2. S. Varlamov, 3. P. Wiercioch (všetci COL)

Trojbodový Kučerov rozhodol o výhre Lightning nad Red Wings

Trojbodový Nikita Kučerov (8) strelil svoj druhý gól zápasu 70 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o výhre Tampy Bay 4:3 nad Detroitom. Gólmi k nej prispeli aj obranca Nikita Nesterov (1) a kapitán Steven Stamkos (9), ktorý však v strede prvej tretiny duel opustil so zranením nohy. K piatej výhre z ostatných ôsmich duelov pomohol aj Ben Bishop s 25 zákrokmi. Prekonali ho Frans Nielsen (3), Henrik Zetterberg (3) a obranca Ryan Sproul (1), ktorý skóroval premiérovo v NHL. V zápase nahrádzal Niklasa Kronwalla, ktorý dostal voľno, aby doprial oddych svojim kolenám. Petr Mrázek zastavil 18 striel. V akcii nechýbal ani Tomáš Tatar, ktorý nebodoval. Počas 18-minútového pobytu na ľade si pripísal jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. R. Sproul (DET), 3. N. Nesterov (TBL)

Sekera nebodoval pri ďalšej prehre Edmontonu

Anaheim si na domácom ľade poradil s trápiacim sa Edmontonom. Vďaka štyrom rôznym strelcom a 33 zákrokom Johna Gibsona ho zdolal 4:1 a zaznamenal tretiu domácu výhru po sebe. Gólmi ju zariadili Nick Ritchie (4), Cam Fowler (5), Ryan Kesler (7) v presilovej hre a Antoine Vermette (3). Corey Perry dvakrát asistoval, jednu prihrávku získal aj Gibson, a to pri víťaznom góle Fowlera. Z hráčov Oilers, ktorí prehrali štvrtý duel po sebe, skóroval iba Leon Draisaitl (4), Cam Talbot čelil 27 strelám. Slovenský obranca Andrej Sekera tentoraz nebodoval a počas 17 a pol minúty zaznamenal iba bodyček a dva bloky. Ducks zdolali Oilers deväťkrát v posledných desiatich vzájomných súbojoch (9-0-1) od 10. decembra 2014, vrátane ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. R. Kesler, 3. C. Fowler (všetci ANA)

Henrique rozhodol o predĺžení víťaznej série Devils

Adam Henrique (3) skóroval v 44. sekunde predĺženia, čím rozhodol o víťazstve New Jersey 2:1 na ľade Dallasu. Bolo preň už piate v sérii a deviate v prvých 15 zápasoch sezóny, čo sa mu naposledy podarilo v ročníku 2012/13 (rovnako 9-3-3). Do vedenia 1:0 ho poslal v ôsmej minúte Damon Severson (3), no o necelé tri minúty neskôr vyrovnal stav Patrick Eaves (7). Cory Schneider sa prezentoval 23 zákrokmi, jeho náprotivok Antti Niemi ich pri prehre urobil o osem viac. Kým Stars prehrali aj piate predĺženie v ročníku a celkovo deviate v sérii, Devils si v ňom zlepšili bilanciu na 3-3.

Henriqueov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi (DAL), 2. A. Henrique (NJD), 3. D. Severson (NJD)

Gaudreau zariadil triumf Calgary, ktoré ukončilo sériu prehier

Johnny Gaudreau (5) strelil v siedmej minúte v presilovej hre jediný gól zápasu, v ktorom Calgary vyhralo na ľade Minnesoty futbalovo 1:0. Prvé čisté konto v sezóne, piate v kariére, vychytal Chad Johnson, ktorý zastavil všetkých 27 striel súpera a pomohol Flames ukončiť štvorzápasovú sériu prehier. „Potrebovali sme takýto zápas. V tejto sezóne inkasujeme veľa gólov. Z tohto duelu sa môžeme veľa naučiť,“ povedal pre AP obranca TJ Brodie. Devan Dubnyk kryl 26 striel, ale nezabránil druhej domácej prehre Wild v ročníku. Nepomohol im ani návrat útočníka Zacha Pariseho do akcie po šesťzápasovej absencii.

Gaudreauov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Johnson (CGY), 2. D. Dubnyk (MIN), 3. J. Gaudreau (CGY)

Ward, Nordström pomohli Hurricanes poraziť Sharks

Joakim Nordström (1) skóroval po dlhej dobe a Cam Ward ešte po dlhšej vychytal čisté konto, aby rozhodli o výhre Caroliny 1:0 nad San Jose, po ktorej už Hurricanes nie sú na poslednom mieste divízie ani konferencie. Najmä vďaka 22 zákrokom Warda, ktorý na svoju 24. nulu kariéry čakal od 21. októbra 2015, vyhrali druhý duel po sebe a posunuli sa v tabuľke Metropolitnej divízie pred Islanders. Veľmi dobrý výkon podal aj brankár Sharks Aaron Dell, ktorý vo svojom treťom zápase v NHL zastavil 32 striel. „Bol excelentný,“ poznamenal pre AP tréner Peter DeBoer, ktorého mužstvo prišlo o sériu troch výhier po sebe.

Hviezdy duelu: 1. C. Ward (CAR), 2. J. Nordström (CAR), 3. A. Dell (SJS)

Atkinson zavŕšil v predĺžení obrat Jackets proti Capitals

Keď sa Columbus dostal do tempa, nemal problém otočiť zápas proti Washingtonu. Devätnásťročný nováčik Zach Werenski (5) vyrovnal skóre na konci tretej tretiny a Cam Atkinson (5) rozhodol o výhre 37 sekúnd po odštartovaní predĺženia. K šiestej domácej výhre v sérii pomohol 26 zákrokmi aj Sergej Bobrovskij, na ktorého našiel recept len Nicklas Bäckström (2), ktorý mohol streliť aj ďalší gól, ak by mu ho rozhodcovia neodobrali pre ofsajd. Philipp Grubauer opustil duel s 20 zákrokmi. „V prvých dvoch tretinách sme hrali skutočne dobre proti tímu, ktorému sa doma darí,“ povedal pre AP tréner Capitals Barry Trotz. Jeho náprotivok, John Tortorella dodal: „Zostali sme trpezliví, aj keď sme prehrávali. Neotvorili sme hru. Pre náš tím je takéto víťazstvo dobré.“

Atkinsonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson, 2. Z. Werenski, 3. S. Bobrovskij (všetci CBJ)

Price rekord nevyrovná, Ekblad ho prekonal v predĺžení

Aj šťastie stálo pri Panteroch. Alex Galchenyuk si zlomil hokejku a šprintoval k striedačke pre novú. Aaron Ekblad (3) sa medzitým dostal do dobrej pozície, napriahol a pri strele zlomil hokejku. Aj napriek tomu však puk prekĺzol za chrbát Careyho Pricea a Florida sa tešila z výhre 4:3 nad Montrealom. Price prehral prvý zápas v sezóne a nevyrovnal 89 rokov starý klubový rekord s 11 výhrami v sérii. Canadiens prvýkrát v sezóne prehrali dva zápasy po sebe a prvýkrát zaváhali doma. Pricea z 24 striel prekonali aj Alex Petrovic (1), Kyle Rau (2) a Denis Malgin (4). Roberto Luongo prispel k druhej výhre po sebe 34 zákrokmi. Recept na neho našli Max Pacioretty (4), David Desharnais (3) a Paul Byron (6). Alex Radulov nehral pre chorobu.

Ekbladov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Ekblad (FLA), 2. D. Desharnais (MTL), 3. M. Matheson (FLA)

Karlssonov nájazd rozhodol o výhre Sens nad Flyers

Erik Karlsson ako jediný uspel v samostatných nájazdoch, aby jeho Ottawa vyhrala na ľade Philadelphie 3:2. Mark Stone (3) a Kyle Turris (8) skórovali v normálnom hracom čase, kým Craid Anderson pomohol k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 33 zákrokmi. Prekonali ho Nick Cousins (2) a Michael Raffl (2), ktorí dvakrát posielali Flyers do vedenia. O to druhé prišli domáci v 59. minúte. Steve Mason inkasoval dva góly z 26 striel. Jeho tím prehral štvrtý duel z ostatných piatich. Nevyužil pritom ani jednu zo štyroch presiloviek. „Snažili sme sa a aj v predĺžení sme mali pár šancí. To bolo to dobré. No, samozrejme, z prehry sme sklamaní,“ priznal Raffl pre AP.

Karlssonov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (OTT), 2. C. Anderson (OTT), 3. T. Konecny (PHI)

St. Louis doma zdolalo Buffalo

Jaden Schwartz (4) prelomil 44 sekúnd po začiatku tretej tretiny nerozhodný stav a rozhodol o domácej výhre St. Louis 4:1 nad Buffalom. Krátko po ňom skóroval aj Kyle Brodziak (1) a Scottie Upshall (3) potvrdil triumf strelou do prázdnej brány. Sabres viedli po presilovkovom góle Sama Reinharta (3) z ôsmej minúty, ale Robby Fabbri (4) naň odpovedal o tri minúty neskôr rovnako v početnej prevahe. Kevin Shattenkirk s Coltonom Paraykom dvakrát asistovali a Jake Allen predviedol 23 zákrokov. O štyri viac urobil jeho náprotivok Robin Lehner, ktorý však neodvrátil deviatu prehru Sabres proti Blues v sérii od 27. decembra 2009 (0-8-1). Päť z nich prišlo v St. Louis, ktoré dohrávalo zápas bez zraneného Alexa Steena. Buffalo prehralo tretí duel po sebe na ľade súpera.

Hviezdy duelu: 1. R. Fabbri, 2. J. Allen, 3. R. Reaves (všetci STL)

Rangers strelili Vancouveru sedem gólov

New York Rangers pokračuje v streleckej efektivite a v utorok to pocítil aj Vancouver. Inkasoval sedemkrát a na domácom ľade mu podľahol 2:7. Po dva góly strelili J. T. Miller (7) s Kevinom Hayesom (8), Mats Zuccarello (7) zaznamenal gól a dve asistencie. Skórovali aj Brandon Pirri (5) a dvojbodový Nick Holden (2) v presilových hrách. Kevin Klein, Mika Zibanejad a Jesper Fast dvakrát asistovali, kým Henrik Lundqvist urobil pri tretej výhre v sérii 36 zákrokov. Prekonali ho Brandon Sutter (3) a Markus Granlund (5). Luca Sbisa asistoval pri oboch góloch Canucks, Jacob Markström opustil duel s 18 zásahmi. Rangers vyhrali aj tretí zápas na aktuálnom tripe a so 72 gólmi sú jasne najlepším tímom NHL. Len druhýkrát v histórii zvíťazili v 13 z prvých 17 duelov sezóny.

Hviezdy duelu: 1. J. T. Miller, 2. K. Hayes, 3. M. Zuccarello (všetci NYR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 26/29 (89,7 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 17:57 0 0 0 -1 0 0 1
M. Daňo (WPG) 13:30 0 1 1 +1 0 1 0
M. Hossa (CHI) 17:49 0 0 0 -2 0 1 0
R. Pánik (CHI) 16:06 0 0 0 -2 0 5 1
M. Marinčin (TOR) 15:14 0 1 1 +1 0 0 0
A. Sekera (EDM) 17:31 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies