Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Svetový pohár zarobil výrazne menej ako sa čakalo

Na Svetový pohár 2016 sa už pomaly zabudlo, no s odstupom času je stále venovaná pozornosť jeho výsledkom. Nie tým súťažným, ale najmä finančným.

Záver je taký, že Národná hokejová liga na prestížnom turnaji, ktorý sa konal v septembri v Toronte, zarobila menej ako sa očakávalo. Malo by ísť o necelých 40 miliónov amerických dolárov, teda asi až o 50 % menej oproti predpokladom.

NHL vysvetľuje, že za poklesom stoja vyššie operatívne náklady, ako aj problémy s predajom reklamným plôch. Napríklad aj reklama na drese bola predaná len s veľkými ťažkosťami a za menej ako bol pôvodný cieľ. Nakoniec ju získala firma SAP, ktorá je zároveň aj ligovým dodávateľom dátových služieb.

Napriek tomu, že zisky boli menšie, stále ich možno označiť za úspech. Dokázali totiž, že sa dá usporiadať takýto turnaj aj so ziskom a že jeho konanie môže byť pravidelné.

Článok pokračuje pod reklamou

Koľko peňazí dostanú hráči?

S peňazí, ktoré Svetový pohár zarobil, sa podstatná časť ujde aj hráčom. Turnaja sa zúčastnilo 184 hráčov, ktorí dostanú zhruba 75 až 80 tisíc amerických dolárov. Hráči, ktorí boli na turnaj nominovaní, ale zranili sa, dostanú menej, ale viac ako tí, ktorí na naň nominovaní neboli.

Nenominovaní hráči dostanú peniaze tiež v rôznych výškach. Tí hráči, ktorí boli v zostave tímu NHL všetkých 186 dní minulej sezóny, dostanú zhruba 10 000 amerických dolárov. Tí zvyšní dostanú podiel zo sumy v závislosti od počtu dní strávených v lige.

Ďalšie peniaze získajú hráči oboch finalistov. Kanaďania si rozdelia ako šampióni 500 000 amerických dolárov, pričom rovnaká suma pripadne aj Kanadskému hokejovú zväzu.

Hráči z Výberu Európy si rozdelia 250 000 amerických dolárov a rovnaká čiastka sa rozdelí medzi zväzy krajín, ktoré mali v tíme hráčske zastúpenie. Deliť sa to bude pomerovo v závislosti od počtu hráčov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies