Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Pánik vie, že musí hrať vyrovnanejšie. Quenneville s tým súhlasí

Keď hrá dobre, súperom znepríjemňuje život, odvádza výbornú prácu pred bránou, zbiera stratené puky, skóruje z dorážok. Keď však dobre nehrá, dokáže zmiznúť z pozornosti na dlhé obdobia – tretiny, zápasy a občas i týždne. Taký je typický Richard Pánik.

Slovenský útočník tímu Chicago Blackhawks sa ani v tejto sezóne nezbavil nálepky hráča, ktorý bojuje s nevyrovnanosťou výkonov. Je to veľká škoda, pretože má v sebe veľký potenciál, na ktorý neustále upozorňuje aj tréner Joel Quenneville.

„Je to jeden z tých hráčov, ktorí ak by hrali vyrovnane 82 zápasov, tak by boli na úplne inej úrovni,“ poznamenal kormidelník pre Chicagu Sun-Times.

„Videli sme ho už ako dominoval pred bránou. Videli sme už jeho rýchlosť v protiútokoch. Videli sme ho preniesť puk až k bráne. Keď hrá fyzicky, má väčšiu prítomnosť na ľade a častejšie má aj puk. Má na to. Myslím si, že pre každého by bolo náročne prinášať to v 82 zápasoch, ale my by sme jednoducho boli radi, ak by bola jeho hra vyrovnanejšia.“

Článok pokračuje pod reklamou

Pánik bol takýto už v Tampe a pravdepodobne ho to stálo miesto v zostave Mikea Babcocka v Toronte. V tomto ročníku je však rozdiel väčší ako kedykoľvek predtým. V prvých šiestich zápasoch mal na konte šesť gólov, v prvých ôsmich deväť bodov.

Vyzeralo to tak, že Chicago našlo vytúžené krídlo prvého útoku. Potom však martinský rodák odohral 17 zápasov bez gólu. V posledných 24 má na konte gól a asistenciu.

„Vedel som, že to v celej sezóne nebude také, aké to bolo na jej začiatku,“ priznal Pánik. „Ak by sa mi to darilo, bolo by to fajn, ale nestane sa tak. V určitých zápasoch hráte lepšie, v iných horšie. Nemôžete však odohrať zle desať zápasov a potom jeden dobre. To musím napraviť. Musím hrať vyrovnanejšie.“

Pánik síce v ostatnej dobe body nezbieral, ale aspoň sa zlepšila jeho hra. Osmeľoval sa aj ofenzívne a vytvoril si pár šancí, ktoré moli skončiť gólovo. Jedno mu však nebolo možné vytknúť ani počas trápenia – hra do tela. Doteraz urobil 64 bodyčekov, o 20 viac ako ďalší útočník tímu v poradí.

„Nemáme tu veľa hráčov podobného typu, takže nám to vôbec neprekáža,“ povedal Quenneville.

Samotný Pánik by však napriek tomu chcel hrať ešte fyzickejšie a samozrejme, že sa chce zlepšiť aj v ostatných maličkostiach, ktoré by mu mohli pomôcť oživiť aj produktivitu.

„Musím sa viac koncentrovať na to, aby som bol viac zahrnutý v hre. Musím viac využívať svoje telo. To som príliš nevyužíval ani počas toho trápenia. Je to o týchto drobnostiach. Tiež by som mohol chodiť častejšie k bráne. Musím tieto veci robiť v každom zápase. Momentálne sa cítim dobre a chcem to tak udržať čo najdlhšie.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies