Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Carey Price sa pripojil k elitnej spoločnosti

Carey Price v piatok musel striedať, ale v sobotu si vylepšil náladu a s 20 zákrokmi doviedol Montreal k výhre 2:1 nad Washingtonom. Bola to už jeho 250. výhra v kanadsko-americkej NHL i v drese Canadiens.

Držiteľ Vezinovej trofeje z ročníka 2014/15 sa stal druhým brankárom tejto sezóny, ktorý dosiahol túto métu. Prvým sa stal Pekka Rinne z Nashvillu, ktorý to dokázal pred štyrmi dňami. V histórii to zvládlo už len 50 ďalších brankárov.

V histórii tradičného kanadského klubu to však z osemdesiatky brankárov, ktorí chytali za „Habs“, dokázali len štyria. Okrem Pricea aj také legendy ako Ken Dryden, Patrick Roy a Jacques Plante.

Brankár
Víťazstvá
Jacques Plante
314
Patrick Roy
289
Ken Dryden
258
Carey Price
250

„Pre mňa je to len ďalšie víťazstvo. V skutočnosti sa až tak nestarám o takéto míľniky,“ poznamenal Price po zápase, v ktorom si vylepšil úspešnosť zákrokov na 93,6 % a priemer inkasovaného gólu na zápas na 1,90. V tejto sezóne má bilanciu 17-4-2.

Článok pokračuje pod reklamou

Price o nepeknom pohľade

Ako už sme spomínali, v piatok sa Priceovi nedarilo tak dobre ako v sobotu. Prvýkrát od roku 2014 musel bránu opustiť predčasne a pri odchode z ľadu venoval striedačke nepekný pohľad. Ako ho vysvetlil?

„Bol som len naštvaný. Nemyslím si, že ma za to môže niekto v danej situácii kritizovať,“ povedal Price, ktorý tiež prezradil, na koho bol nahnevaný: „Na seba, na každého.“

Kanadské médiá tiež zaujímalo, či nedošlo k nejakému konfliktu medzi ním a trénerom Michelom Therrienom. Situácia podobná tej, ktorá viedla k odchodu Patricka Roya z Montrealu, to však nie je.

„Medzi nami je všetko v poriadku. Sme profesionáli a vieme oddeliť hokejové emócie od každodenných záležitostí. Ďalší deň sa objavíte v práci a urobíte si svoju robotu,“ dodal Price.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies