Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Penguins s Murrayom v bráne vyrovnali stav série

V piatok sa odohral štvrtý zápas finále Východnej konferencie. Pittsburgh si v ňom vypracoval sľubný náskok, ktorý Ottawa síce skresala, no prehre nezabránila. Penguins tak vyrovnali stav série na 2:2.


Finále Východnej konferencie

Zápas č. 4
1
2
3
Stav série
 Ottawa Senators
0
1
1
2
••••
  Pittsburgh Penguins
1
2
0
3
••••
Podrobné štatistiky

Matt Murray urobil 24 zákrokov pri svojom prvom štarte v play-off a Pittsburgh porazil Ottawu 3:2 vo štvrtom zápase finále Východnej konferencie, aby pred návratom domov vyrovnal stav série na 2:2. Oli Määttä, Sidney Crosby a Brian Dumoulin skórovali, aby v strede druhej tretiny viedli Penguins už 3:2. Senators sa podarilo stratu skresať gólmi Clarka MacArhura a Toma Pyatta. Craig Anderson opustil duel s 32 zákrokmi.

Dumoulinov víťazný gól:

Prvú väčšiu príležitosť zápasu si vypracoval domáci Stalberg z dorážok strely Hoffmana v druhej minúte, ale viac z hry mali v prvej tretine hráči Pittsburghu. Tí sa rozbiehali pomaly a Murray ich podržal ešte v ôsmej minúte pri príležitostí Brassarda. Prvú väčšiu šancu Penguins mal v 14. minúte Guentzel, ktorý sa krátko dostal do ďalšej. To už bolo počas vylúčenia Hoffmana. Počas neho Malkin šikovne prihral puk na Kessela, no tomu puk preskočil vo výbornej pozícii puk hokejku. Následne neuspel opäť Guentzel. Penguins sa nakoniec tešili v poslednej minúte, kedy do útočného pásma vkorčuľoval obranca Määttä, dostal puk od Crosbyho a strelou z ľavého kruhu strelil svoj prvý gól vo vyraďovacích bojoch.

Článok pokračuje pod reklamou

Senators v druhej tretine dohrávali minútu a pol presilovky po vylúčení Colea a Pageau mohol stav vyrovnať. Zoči-voči Murrayovi však neuspel. Hostia sa ubránili, ale onedlho sa opäť dopustil faulu Cole. Tentokrát sa však dostali do šance Penguins. Osamotený Cullen však nedokázal domácich zaskočiť po peknej prihrávke spoza brány. Pittsburgh si zahral presilovku od 27. minúty a faul Pageua potrestal o minútu neskôr dôrazný Crosby. Domáci dostal šancu odpovedať počas vylúčenia Wilsona, ale presilovka im nevyšla. Krtko po jej skončení zvýšil vedenie hostí už na 3:0 Dumoulin, ktorému k tomu prispelo šťastie. Jeho nahodenie pred bránu usmernil za chrbát Andersona obranca „Sens“ Phaneuf. Ottawa sa po dlhšej dobe dostala do šance v 38. minúte a o minútu neskôr sa tešila aj z gólu. Po prihrávke Ryana skóroval MacArthur.

Ottawa sa v tretej tretine snažila o zvrat, ale Pittsburghu sa darilo kontrolovať hru. V 50. minúte dokonca mohol opäť viesť o tri góly, ak by svoju veľkú príležitosť premenil Kessel. Senators sa v 55. minúte podarilo usadiť v útočnom pásme, k strele sa odhodlal Karlsson a následné teče Hoffmana a Pyatta spôsobili, že Murray nemal šancu. Dráma bola na svete. V 59. minúte Anderson opustil svoju bránu a výhoda Senators bola násobená vylúčením Wilsona. Cullen mohol 31 sekúnd pred koncom o všetkom rozhodnúť, ale netrafil prázdnu bránu. To ho mohlo mrzieť, ak by tri sekundy pred koncom, kedy Turris trafil tyčku a do príležitosti sa dostal následne aj Karlsson. Murray bol však pripravený.

Craig Anderson
Matt Murray
58:56 32/35 59:44 24/26
Mike Condon
Marc-Andre Fleury
- - - -

Ottawa v zápase nevyužila ani jednu zo štyroch presilových hier, aby tak natiahla svoju sériu nevyužitých presiloviek na 25. Penguins sa zranil ďalší hráč – po bodyčeku Ryana duel opustil obranca Chad Ruhwedel. Séria sa za vyrovnaného stavu sťahuje späť do Pittsburghu, kde sa jej piaty zápas odohrá v nedeľu.


Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. T. Pyatt (OTT)

Mike Sullivan, tréner Penguins: „Naše mužstvo je schopné odpovedať na akúkoľvek nepriazeň alebo výzvu tým správnym spôsobom. Myslím si, že to začína u našich lídrov. Začína to naším kapitánom. Myslím si, že vedie príkladom a dnes odohral jeden z jeho najlepších zápasov. Nekončí to však len Sidom. Ide to ďalej celou našou lavičkou.“

Guy Boucher, tréner Senators: „Hrali s dôrazom, čo sa aj čakalo. Dnes večer boli lepším tímom v dvoch tretinách a zaslúžili si vyhrať tento zápas. My sme si zaslúžili dve výhry a máme ich. Oni si zaslúžili dve výhry a je to 2:2.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies