Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Sissonsov hetrik posunul Nashville premiérovo do finále Stanley Cupu

V pondelok sme spoznali prvého finalistu tohtoročného play-off. O Stanely Cup prvýkrát v histórii zabojuje Nashville Predators, ktorý vyhral Západnú konferenciu po šesťzápasovej sérii s Anaheimom. K postupu mu pomohol aj čistý hetrik Coltona Sissonsa.


Finále Západnej konferencie

Zápas č. 6
1
2
3
Stav série
  Nashville Predators
2
0
4
6
••••
  Anaheim Ducks
0
1
2
3
••••
Podrobné štatistiky

Anaheim v šiestom zápase série herne dominoval a prestrieľal súpera pomerom 41:18, ale siedmy zápas na domácom ľade si nevynútil. Nashville bol mimoriadne efektívny a Jonathana Berniera prekonal pri jeho debute v play-off štyrikrát. Čistý hetrik, vrátane víťazného, gólu, strelil Colton Sissons, dvakrát skóroval Auston Watson a raz dvojbodový Filip Forsberg. Posledné dva góly padli do prázdnej brány. Pontus Aberg dvakrát asistoval a Pekka Rinne sa zaskvel 38 zákrokmi. Prekonali ho Ondřej Kaše, Chris Wagner a Cam Fowler, ktorí dohnali stratu 0:2 i 1:3. Sami Vatanen získal dve prihrávky. Predators zvíťazili 6:3, celú sériu vyhrali 4:2 na zápasy a postúpili do svojho prvého finále Stanley Cupu. Narazia v ňom na Pittsburgh alebo Ottawu. Získali tiež Clarence S. Campbell Bowl pre víťaza Západnej konferencie.

Sissonsov víťazný gól:

Anaheim vstúpil do zápasu lepšie. Rinne musel už v prvej minúte zasahovať po akcii Getzlafa aj po nahodení puku a následnej dorážke Cogliana. Po 81 sekundách hry však udreli domáci a aj so šťastím otvorili skóre. Strelu Austona Watsona si nešťastne zrazil korčuľou do vlastnej brány Brandon Montour. Bernier tak inkasoval hneď z prvej strely pri svojom premiérovom štarte v play-off. Práve Watson v piatej minúte pomohol zabrániť vyrovnaniu stavu, keď odpálil puk spred Rinneho po nebezpečnej strele Ritchieho. Oba tímy hrali následne chvíľu v početnej výhode, no nevyužili ju. V deviatej minúte Cam Fowler rozohral puk na hokejku hráčov Predators a založil akciu, ktorú zakončil gólom na 2:0 strelou z medzikružia Colton Sissons. O tri minúty neskôr hral Nashville päťminútovú presilovku po vylúčení Ritchieho za narazenie Arvidssona. Subbanovi však v jej úvode ušiel puk pri rozohrávke a vyslal do šance Mansona. Rinne podržal svoj tím aj pri dorážkach. Domácim dlhá presilovka veľmi nevyšla. Nevytvorili si väčší tlak a Berniera v nej neohrozili ani jednou strelou. V závere tretiny ešte mohol streliť kontaktný gól Bieksa, ale minul bránu. Ducks prestrieľali súpera v prvej tretine 11-4.

Článok pokračuje pod reklamou


Kalifornský tím začal aktívne aj druhú tretinu, no tentoraz si dával pozor na „zadné vrátka“. Súpera viackrát zatlačil v obrannom pásme a v 25. minúte sa dočkal odmeny za snahu. Ondřej Kaše dorazil puk do odkrytej Rinneho brány po strele Vatanena a šikovnej prihrávke Getzlafa. O dve minúty neskôr vybojoval Perry druhú presilovku pre Anaheim. Rinne musel niekoľkokrát zasahovať, ale Nashville sa ubránil. Do polovice duelu čelil 20 strelám, kým Bernier len šiestim. Domáci hráči tiež veľa streleckých pokusov zblokovali. Darilo sa im to aj v tretej presilovej hre Ducks, v ktorej bol Rinne bez zákroku. Krátko po nej sa na ľade strhla menšia šarvátka pre dobiedzanie hráčov hostí pred bránou Predators. Anaheim pokračoval v hernej i streleckej prevahe, až v závere tretiny sa na krátko usadil v útočnom pásme aj Nashville. Po akcii a nahodení puku od Josiho zakončoval zblízka Fiddler.

Anaheim vletel aj do tretej tretiny naplno a od úvodu zamestnával Rinneho. Presne po troch minútach hry však opäť udreli domáci. Sissons sa po protiútoku a závare pred bránou Berniera najlepšie zorientoval a strelil svoj druhý gól v zápase. Diváci v zaplnenej Bridgestone Aréne sa z neho tešili iba dve minúty predtým, ako Chris Wagner znížil stav na 2:3. Puk sa k nemu odrazil od zadného mantinelu a aj so šťastím ho dostal za Rinneho chrbát pri jeho bližšej žrdi. Tlak hostí pokračoval a v strede tretiny sa dočkali vyrovnania. Cam Fowler napriahol od modrej čiary a jeho delovka aj vďaka cloneniu Perryho skončila v bráne. Gól musel odobriť video rozhodca, pretože krátko pred ním sa Perry dostal do kontaktu s Rinnem. V 54. minúte rozhodcovia obrali Ducks o 30-sekundovú presilovku o dvoch hráčov a Nashville vzápätí išiel tretíkrát do vedenia. Sissons zavŕšil čistý hetrik, keď mu Järnkrok nabil na strelu z prvej. Hostia skoro odvolali Berniera z brány, ktorú však hneď trafil Forsbrerg a neskôr aj Watson.


Pekka Rinne
Jonathan Bernier
60:00 38/41 59:04 12/16
Juuse Saros
John Gibson
- - - -

Forsberg si predĺžil bodovú sériu na sedem zápasov a vytvoril nové rekordy Predators v play-off v počte gólov (8) i bodov (15). Sissons je len druhým hráčom klubovej histórie s hetrikom v play-off práve po Forsbergovi (2015 proti Chicagu). Pri postupovom víťazstve v konferenčnom finále to pred ním za posledných 40 rokov dokázali len Mike Bossy, Jari Kurri, Wayne Gretzky a Patrick Kane. Peter Laviolette sa stal štvrtým trénerom v histórii NHL, ktorý doviedol do finále Stanley Cupu tri rôzne tímy (aj Carolinu v roku 2006 a Philadelphiu v roku 2010). Napodobnil Dicka Irvina, Scottyho Bowmana a Mikea Keenana.

Hráči Nashville sa tiež nedotkli trofeje pre víťaza konferencie:

Nashville vyhral posledné štyri zápasy číslo 6, kým Anaheim prehral ostatných päť. Predators hrali bez kapitána Mikea Fishera aj Craiga Smitha, Ducks chýbal Rickard Rakell a duel dohrávali bez vylúčeného Ritchieho. Tím z Tennessee teraz čaká takmer týždeň voľna pred finále Stanley Cupu, ktoré odštartuje v pondelok 29. mája. Bude v ňom hrať ako vôbec prvý tím v histórii, ktorý skončil v základnej častí na celkovom 16. mieste.

Hviezdy duelu: 1. C. Sissons, 2. A. Watson, 3. P. Aberg (všetci NSH)

Roman Josi, obranca Predators: „Sme šťastní, je to úžasné. Som hrdý na tento tím, ktorý pracoval tvrdo celý rok, aby sa dostal až sem. Teraz máme tú možnosť hrať vo finále Stanley Cupu. Nemohol by som byť šťastnejší.“

Randy Carlyle, tréner Ducks: „Nikto nemôže spochybniť našu snahu. Rozhodne sme mohli zlepšiť našu efektivitu v útoku, ale snahu nám uprieť nemožno. Od úvodného vhadzovania sme túžili po víťazstve a nevzdali sme sa, až kým sme nedostali druhý gól do prázdnej brány.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies