Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Správy z NHL

Preview Východnej konferencie pred štartom sezóny 2017/18

Z Východnej konferencie pochádza šampión ostatných dvoch ročníkov NHL. Nie len ten sa však bude starať o jej kvalitu. Nájdeme v nej aj niekoľko tímov, ktoré sa chcú vrátiť na popredné priečky po tom, čo vlani trochu nečakane zakopli. Aké vyhliadky majú pred štartom základnej časti?

Atlantická divízia

Pri pohľade na minuloročné poradie by to niekoho prekvapilo, ale najväčším favoritom Atlantickej divízie bude tím, ktorý v play-off nehral. Tampa Bay má predpoklady na to, aby sa úspešne spamätala z nevydarenej sezóny a javí sa lepšie ako Montreal, ktorého pozíciu by mohol ohroziť rastúci rival z Toronta. Boston, Ottawa a Florida budú tímy na rozhraní, pri Buffale a pri v minulosti mocnom Detroite sú očakávania nižšie.

BOSTON BRUINS

Základná časť 2016/17: 44-31-7 (3. miesto v divízii)
Play-off 2017: 1. kolo
Kľúčové príchody: -
Kľúčové odchody: Dominic Moore, Drew Stafford, Joe Morrow
Slováci v tíme: Zdeno Chára

Boston dáva čoraz viac dôvery svojim mladým talentom a jeho budúcnosť sa zdá byť svetlá. V lete však tím nepriviedol žiadne citeľné posily, pričom jeho hĺbka v obrane i útoku je potenciálnym problémom v prípade početnejších zranení. Bude zaujímavé sledovať, ako vlastne bude mužstvo hrať, keďže Bruce Cassidy až teraz mohol efektívnejšie implementovať svoj systém. Ak by tím podržal Tuukka Rask, mohol by pokojne myslieť na play-off. Tak ako v posledných rokoch to však bude na hrane.

BUFFALO SABRES

Článok pokračuje pod reklamou

Základná časť 2016/17: 33-37-12 (8. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Marco Scandella, Nathan Beaulieu, Jason Pominville
Kľúčové odchody: Brian Gionta, Cody Franson, Dimitrij Kulikov, William Carrier
Slováci v tíme: -

Väčšie zemetrasenie ako v Buffale zrejme v lete nikde nenastalo. Je tu nový generálny manažér a tím má štvrtého trénera za ostatných päť rokov. Phil Housley dodá tímu potrebnú disciplínu, ale bude musieť ešte pracovať trpezlivo na zlepšení obrany, ktorá patrila vlani medzi tie najhoršie. Jack Eichel rastie a rastie i tím, ktorý by mal urobiť krok správnym smerom. Nedostatočná hĺbka však spôsobí, že ten krok nebude dostatočne veľký, aby sa tím dostal do play-off.

DETROIT RED WINGS

Základná časť 2016/17: 33-36-13 (7. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Trevor Daley
Kľúčové odchody: Drew Miller
Slováci v tíme: Tomáš Tatar

Detroit v minulej sezóne po prvýkrát od roku 1990 nepostúpil do play-off a každý očakával, že začne v tíme prestavba. K nej však Ken Holland nechce pristúpiť a tím chce vylepšovať priebežne. V minulosti sa voľní hráči predbiehali o to, aby mohli hrať v „Hokejovom meste“. Ten ich teraz láka len ťažko a ani v lete neprišla žiadna veľká ryba. Jedinou posilou bol Trevor Daley. Red Wings odštartujú éru v novej Little Caesars Aréne, ale vyzerá to tak, že to nebude pozitívny začiatok. Cieľom je návrat do play-off, ale jeho dosiahnutie bude pri danej konkurencii mimoriadne náročné.

FLORIDA PANTHERS

Základná časť 2016/17: 35-36-11 (6. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Radim Vrbata, Jevgenij Dadonov
Kľúčové odchody: Jaromír Jágr, Jonathan Marchessault, Reilly Smith, Jussi Jokinen, Shawn Thornton, Thomas Vanek
Slováci v tíme: -

Keď už to s Panthers vyzeralo nádejne, došlo k rošádam, ktoré nikomu nepomohli. Po vytvorení klubového rekordu so 47 výhrami v sezóne 2015/16 urobil tím v minulej sezóne veľký krok späť. V tíme sa snažili dostať zo zlého chodníčka, ale až sezóna ukáže, ako sa im to podarilo. Bude veľmi zaujímavé sledovať osud tohto tímu, ktorý by mohol prekvapiť milo i nemilo.

MONTREAL CANADIENS

Základná časť 2016/17: 47-26-9 (1. miesto)
Play-off 2017: 1. kolo
Kľúčové príchody: Jonathan Drouin, Karl Alzner, David Schlemko, Mark Streit, Peter Holland, Aleš Hemský, Joe Morrow,
Kľúčové odchody: Alex Radulov, Andrej Markov, Nathan Beaulieu, Steve Ott, Dwight King, Brian Flynn, Michail Sergačov
Slováci v tíme: -

Montreal vlani vyhral divíziu, ale v prvom kole sa dlho neohrial hlavne pre nedostatok ofenzívy. Tím v lete opustil Alex Radulov, no ofenzívu si tím vylepšil o talentovaného Jonathana Drouina. Medzitým podpísal aj novú lukratívnu zmluvu s brankárom Careym Priceom, na ktorom budú opäť stáť úspechy tímu. Ten bude od začiatku sezóny viesť Claude Julien, ktorý je známy svojím dôrazom na defenzívny prístup k hre. Obranu opustil po rokoch Andrej Markov, ktorého nahradil Karl Alzner. Ak tím nepostihnú zdravotné problémy, mal by opäť bojovať v horných poschodiach divízie.

OTTAWA SENATORS

Základná časť 2016/17: 44-28-10 (2. miesto)
Play-off 2017: 3. kolo
Kľúčové príchody: Johnny Oduya, Nate Thompson, Max Reinhart
Kľúčové odchody: Marc Methot, Chris Neil, Viktor Stalberg, Chris Kelly, Tommy Wingels
Slováci v tíme: -

Ottawa vstupovala do leta s tým, že vedela o svojej potrebe pridať útočníka, ktorý by vedel strieľať góly. Takého však nezískala. Tím z hlavného mesta Kanady sa príliš nezlepšil, čo znamená, že sa oproti konkurencii oslabil. Navyše, nebude mať pri sebe faktor prekvapenia, ako vlani. Napriek tomu by však tím mohol byť konkurencieschopný, ak bude zdravý a systém Guya Bouchera bude prinášať svoje ovocie. Problémom však je, že tím so zraneniami už do sezóny vstúpi, pričom vážne problémy s členkom má za sebou aj najväčšia hviezda, kapitán Erik Karlsson, ktorý možno zmešká aj úvod ročníka.

TAMPA BAY LIGHTNING

Základná časť 2016/17: 42-30-10 (5. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Michail Sergačov
Kľúčové odchody: Jonathan Drouin
Slováci v tíme: Peter Budaj

Tampa Bay v minulej sezóne prekvapivo nepostúpila do play-off, ale v tej aktuálnej by sa jej mal podariť návrat. Steven Stamkos je zdravý a cíti sa lepšie ako kedykoľvek predtým. Všetci kľúčoví hráči zostali pokope a generálny manažér Steve Yzerman opäť ukazoval, že je veľmi schopný. Do tímu pribudli Chris Kunitz a Dan Giraldi, ktorí len posilnia šance na návrat medzi najlepšie tímy konferencie. Potrebné zložky a talent v tíme sú a ak ich nepostihne smola na zranenia, mali by sa Lightning vrátiť tam, kde boli pred dvoma rokmi.

TORONTO MAPLE LEAFS

Základná časť 2016/17: 40-27-15 (4. miesto)
Play-off 2017: 1. kolo
Kľúčové príchody: Patrick Marleau, Ron Hainsey, Dominic Moore
Kľúčové odchody: Matt Hunwick
Slováci v tíme: Martin Marinčin

Úspechy v programe Toronta prišli skôr ako sa čakalo, a tak po minuloročnej účasti v play-off budú mať Maple Leafs v novej sezóne väčšie očakávania. Potvrdil to aj príchod Patricka Marleaua, ktorý dodá mladému tímu skúsenosti. Skúsený tréner Mike Babcock sa ho zase bude snažiť držať pri zemi a motivovať k tomu, aby opäť pracoval poctivo s jasným cieľom pred sebou. Talentu je dostatok a ak nezačnú šikovní mladíci lietať v oblakoch, mali by opäť zavítať do bojov o Stanleyho pohár.

Metropolitná divízia

Metropolitná divízia bude aj v tejto sezóne silná a vyrovnaná. Na jej čele by sme však mohli vidieť nový tím. Washington totiž nebude ohrozovať len majstrovský Pittsburgh, ale napríklad aj Columbus. O horné priečky sa pritom budú biť aj dva newyorské tímy, pričom zaujímavé bude sledovať najmä to, ako sa z nevydarenej sezóny spamätajú Islanders. O prekvapenie by sa mohla postarať Carolina. Nebude to mať však ľahké. Zrejme najťažšie to budú mať pri tejto konkurencii Flyers a Devils.

CAROLINA HURRICANES

Základná časť 2016/17: 36-31-15 (7. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Justin Williams, Scott Darling, Marcus Kruger, Trevor van Riemsdyk, Josh Jooris
Kľúčové odchody: Bryan Bickell, Ryan Murphy, Eddie Lack, Andrej Nestrašil
Slováci v tíme: -

Carolina je klubom na vzostupe. V play-off tím chýbal od roku 2009 a v novej sezóne by sa doň chcel vrátiť. Tím si príchodom Scotta Darlinga vylepšil bránkovisko, cenné skúsenosti získal v podobe Justina Williamsa a majstrovského ducha do tímu prinesie aj Marcus Krueger. Hurricanes majú modernú obranu a aj vďaka tomu majú potenciál stať sa milým prekvapením ročníka. Rozhodujúce však bude to, ako sa bude dariť Darlingovi a či tím zostane zdravý.

COLUMBUS BLUE JACKETS

Základná časť 2016/17: 50-24-8 (3. miesto)
Play-off 2017: 1. kolo
Kľúčové príchody: Artemij Panarin, Jordan Schroeder
Kľúčové odchody: Brandon Saad, Scott Hartnell, Kyle Quincey, Sam Gagner, William Karlsson
Slováci v tíme: -

Columbus má za sebou pozoruhodnú sezónu, na ktorú chce nadviazať. Mnoho ľudí očakáva jemný pokles oproti 108 bodom, ktoré boli klubovým rekordom, no mužstvu nič nechýba, už ani potrebná sebadôvera, aby sa mohlo opäť prebojovať do play-off. Neúspech v tom minuloročnom môže byť využitý ako cenná motivácia. Ak si Blue Jackets udržia svoju pracovitosť, budeme s nimi môcť počítať aj v boji o divízny titul. A ak bude Sergej Bobrovskij v takej forme ako vlani, mohla by byť z toho byť aj prvá úspešná séria play-off v klubovej histórii. Ak nie viac...

NEW JERSEY DEVILS

Základná časť 2016/17: 28-40-14 (8. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Marcus Johansson, Mirco Mueller, Brian Boyle, Drew Stafford, Will Butcher
Kľúčové odchody: Mike Cammalleri, Jon Merrill, Devante Smith-Pelly
Slováci v tíme: -

Devils prechádzajú prestavbou, ale vďaka šťastiu mohli na drafte vyberať prví a ukázalo sa, že výber Nica Hischiera bol správny. Devils majú v útoku pár talentovaných útočníkov, ale inak im vpredu chýba hĺbka. V bráne stojí kvalitný Cory Schneider, no ten bude mať čo robiť pri obrane, ktorá veľmi pevne nepôsobí. New Jersey môže byť na počiatku svetlejšej éry, ale táto sezóna preň pravdepodobne nedopadne dobre.

NEW YORK ISLANDERS

Základná časť 2016/17: 41-29-12 (5. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Jordan Eberle
Kľúčové odchody: Travis Hamonic, Ryan Strome, Michail Grabovskij, J-F Berube
Slováci v tíme: Jaroslav Halák

Islanders vstupujú do sezóny s jednou veľkou otázkou – udržia si Johna Tavaresa? Táto otázka môže byť príťažou, pretože bude vyvíjaný tlak na úspech, ktorý by pomohol presvedčiť najväčšiu hviezdu tímu k zotrvaniu. Tím, navyše, bude chcieť zareagovať na nevydarený ročník, v ktorom mu play-off ušlo len o kúsok. Paradoxne však jeho nádeje udržiaval Jaroslav Halák, ktorého tím na prelome rokov odpísal. Bránkovisko by v tomto ročníku nemalo byť takým problémom ako vlani, pretože tretí gólman je už preč. Inak však má tím Douga Weighta dostatočne kvalitné mužstvo, aby opäť bojovalo o play-off.

NEW YORK RANGERS

Základná časť 2016/17: 48-28-6 (4. miesto)
Play-off 2017: 2. kolo
Kľúčové príchody: Anthony DeAngelo, Ondřej Pavelec, Kevin Shattenkirk
Kľúčové odchody: Derek Stepan, Antti Raanta, Brandon Pirri, Dan Girardi
Slováci v tíme: -

Rangers momentálne nepatria medzi elitné tímy, ale stále sú dostatočne konkurencieschopní, aby v ťažkej divízii bojovali v o horné pozície. Tím si v lete vyriešil to, čo potreboval, a tak by mal opäť patriť medzi tie, ktoré uvidíme v hre o play-off. O úspechoch tímu vo veľkej miere rozhodne aj to, ako sa bude dariť Henrikovi Lundqvistovi, ktorého opustil spoľahlivý náhradník Antti Raanta. Inak budú Jazdci opäť nebezpečným tímom, proti ktorému súperi nehrajú radi.

PHILADELPHIA FLYERS

Základná časť 2016/17: 39-33-10 (6. miesto)
Play-off 2017: -
Kľúčové príchody: Brian Elliott, Jori Lehtera
Kľúčové odchody: Michael Del Zotto, Mark Streit, Steve Mason, Nick Schultz, Pierre-Edouard Bellemare, Brayden Schenn, Nick Cousins
Slováci v tíme: -

Flyers idú správnym smerom, ale viac ako priemerný produkt na ľade od nich očakávať nemožno. V mužstve je až príliš veľa otáznikov, aby sa mohlo hovoriť o serióznom útoku na play-off. Každopádne, bude to cieľ tohto tímu. V ich divízii je však pravdepodobnejšie, že ho nenaplnia. Je otázne, či Brian Elliott dokáže bránkovisko posilniť, najmä pri obrane, ktorá bude slabšia ako mal pred sebou v posledných rokoch. Útok nevyzerá tiež veľmi spoľahlivo a veľa bude závisieť od toho, či sa dokáže vrátiť do starej formy Claude Giroux.

PITTSBURGH PENGUINS

Základná časť 2016/17: 50-21-11 (2. miesto)
Play-off 2017: víťaz Stanleyho pohára
Kľúčové príchody: Antti Niemi, Matt Hunwick, Ryan Reaves
Kľúčové odchody: Marc-Andre Fleury, Chris Kunitz, Nick Bonino, Matt Cullen, Ron Hainsey, Trevor Daley, Mark Streit
Slováci v tíme: -

Cieľ Pittsburghu je jasný – dosiahnuť majstrovský hetrik. A papierové predpoklady hovoria, že Penguins budú opäť popredným favoritom na Stanleyho pohár. Tím opustilo niekoľko skúsených hráčov, ale stále zrelší mladší hráči výborne dopĺňajú jadro tvorené skúsenými hviezdami ako Crosby, Malkin či Letang. V tíme je výborná chémia medzi hráčmi a ich trénerom, má kvalitného brankára i hráčov, a tak niet dôvodov, prečo by Penguins nemohli napodobniť Islanders z 80. rokov, ktorí sú posledným tímom s troma titulmi po sebe. Uvidíme, či tím neovplyvní únava z dvoch dlhých sezón.

WASHINGTON CAPITALS

Základná časť 2016/17: 55-19-8 (1. miesto, Prezidentova trofej)
Play-off 2017: 2. kolo
Kľúčové príchody: Devante Smith-Pelly
Kľúčové odchody: Marcus Johansson, Karl Alzner, Nate Schmidt, Justin Williams, Kevin Shattenkirk
Slováci v tíme: -

Dvojročné okno na zisk Stanleyho pohára, ktoré pred dvoma rokmi avizoval Brian MacLellan, sa skončilo. Tím má za sebou vynikajúce sezóny v základnej časti, po ktorých prišlo sklamanie v play-off. V lete sa mužstvo Capitals papierovo oslabilo, ale stále má dosť talentu a hĺbky na to, aby mohlo pomýšľať na Pohár. Play-off by mala byť povinnosť, ale sezóna už s najväčšou pravdepodobnosťou taká dominantná nebude. Veľa bude záležať od výkonu brankára Holtbyho, pred ktorým bude stáť papierovo slabšia obrana.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies