Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Chárovci na úvod série rozstrieľali Tampu, Vegas prvýkrát prehralo

V sobotu pokračovalo druhé kolo tohtoročného play-off dvomi zápasmi aj so slovenskou účasťou. Zdeno Chára nebodoval, ale tešil sa z výhry v úvodnom súboji proti Tampe. Vegas utrpelo vôbec prvú prehru v play-off.

Východná konferencia

TAMPA BAY – BOSTON 2:6 (stav série: 0-1)

Boston vstúpil lepšie do série dvoch najlepších tímov Východnej konferencie po základnej časti. V Tampe vyhral otvárací zápas druhého kola vysoko 6:2 a ujal sa v sérii vedenia 1-0. Piati hráči nazbieral najmenej dva body, dvaja po štyri a Tuukka Rask predviedol 34 zákrokov. Prvý útok opäť zabral naplno a dokopy nazbieral 11 bodov. Patrice Bergeron zaznamenal dva góly a prihrávku, Brad Marchand gól a tri asistencie a David Pastrňák štyri gólové prihrávky. Po ôsmich dueloch play-off má ako líder súťaže na konte 17 bodov, o dva menej ako je klubový rekord Ricka Middletona v tomto počte zápasov z roku 1983. Ďalšie dva góly, vrátane víťazného, strelil Rick Nash, Jake DeBrusk trafil prázdnu bránu a Charlie McAvoy dvakrát asistoval. Dan Girardi a Michail Sergačov skórovali z hráčov Lightning, ktorí prišli o štvorzápasovú domácu víťaznú sériu v play-off. Andrej Vasilevskij inkasoval päťkrát z 23 striel Bruins. Druhý súboj série je na programe v pondelok opäť v Amalie Aréne.

Kapitán Bostonu Zdeno Chára bol najvyťažovanejším hráčom tímu a druhým v zápase po Victorovi Hedmanovi s časom na ľade 22:52. Pripísal si dva plusové body, strelu a po štyri bodyčeky i bloky.

Článok pokračuje pod reklamou

Nashov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. Rick Nash, 3. D. Pastrňák (všetci BOS)

Bruce Cassidy, tréner Bruins: „Potrebujete, aby vaši najlepší hráči zabrali a to sa im dnes zjavne podarilo..“

Steven Stamkos, kapitán Lightning: „Napriek výsledku si myslím, že sme hrali dobre. Mali sme množstvo šancí, ale ich brankár urobil veľa zákrokov. Rozhodujúcim faktorom zápasu bolo podľa mňa to, že oni premenili svoje šance, najmä prvý útok“

Západná konferencia

VEGAS – SAN JOSE 3:4 P2 (stav série: 1-1)

William Karlsson poslal Vegas do vedenia 2:0 v závere prvej a úvode druhej tretiny, ale nováčik NHL si náskok neudržal. San Jose troma gólmi otočilo stav a aj keď Vegas ešte vynútilo predĺženie, napokon si pripísalo prvú prehru v jeho šiestom zápase play-off v histórii. Rozhodol o tom dvojgólový Logan Couture, ktorý využil presilovú hru v šiestej minúte druhej nadstavenej tretiny. Rozhodol o triumfe 4:3 a vyrovnaní série na 1-1. Vo všetkých góloch mal prsty Brent Burns, ktorý dva strelil a pri víťaznom asistoval. Joe Pavelski dvakrát asistoval a Martin Jones kryl 26 striel. Prekonal ho aj dvojbodový Nate Schmidt, ktorý vyrovnal stav na 3:3 v 54. minúte. Marc-Andre Fleury zastavil 43 striel, ale nezabránil koncu päťzápasovej víťaznej série v play-off. Vegas je štvrtým tímom v histórii NHL, ktorého prvé dve predĺženia v play-off boli viacnásobné. Má po nich bilanciu 1-1, Sharks si ju vylepšili na 23-22. Tomáš Tatar bol opäť iba zdravým náhradníkom. Tretí zápas série sa odohrá v pondelok v San Jose.

Súboj mohol ukončiť už Jonathan Marchessault v závere prvého predĺženia, ale jeho potenciálny víťazný gól pre Vegas neplatil pre nedovolené bránenie v hre Jonesovi. Fleuryho séria bez inkasovaného gólu sa skončila na 143 minútach a 51 sekundách. Sharks uspeli aj bez Evandera Kanea, ktorý si odpykal jednozápasovú suspendáciu.

Coutureov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. W. Karlsson (VGK), 3. B. Burns (SJS)

Joe Pavelski, kapitán Sharks: „Celkovo sme hrali lepšie ako v predošlom zápase. Zapracovali sme aj na detailoch.“

Marc-Andre Fleury, brankár Golden Knights: „Hnevá to. V prvom predĺžení sme oslavovali, no teraz už nie. Je to frustrujúce. Nezáleží na tom, či prehráte 0:1 alebo v druhom predĺžení. Prehra je prehra a musíme sa pohnúť ďalej.“

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 22:52 0 0 0 +2 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies