Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Správy z NHL

Svečnikov a Dahlin naplnili očakávania, kto sa stal trojkou draftu?

V texaskom Dallase sa v piatok uskutočnilo prvé kolo draftu NHL. Už pred jeho začiatkom bolo jasné, kto obsadí prvé dve miesta. Očakávania sa naplnili a boli to Andrej Svečnikov a Rasmus Dahlin, ktorý sa stal draftovou jednotkou. Zaujímavé bolo sledovať, kto bol volený po tejto dvojici.


Žiadne prekvapenie sa nekonalo a tím Buffalo Sabres využil prvú voľbu na generačný talent v podobe obrancu Dahlina. Z druhého miesta vyberala Carolina, ktorá tiež dodržala to, čo vopred avizovala a vybrala si ruského útočníka Svečnikova.

„Konečne. Nemyslím tým, že som jednotkou, ale že som draftovaný. Bol to sen od môjho detstva. Čakal som na to dlho, ale nič si nemôžete plánovať. Po dnešku však konečne môžem svoju budúcnosť plánovať a som rád, že mojím novým mestom bude Buffalo. Mám v sebe teraz mnoho emócií a snažím sa užiť si každú sekundu,“ povedal Dahlin, ktorý je prvou švédskou jednotkou draftu od roku 1989 (Mats Sundin), celkovo druhou. „Som na to hrdý a som z toho šťastný. Mats Sundin je legenda.“

Článok pokračuje pod reklamou

A aké dojmy má draftová dvojka?

„Je to skvelé. Som super šťastný. Bol to môj sen a stal sa skutočnosťou. Je to najlepší moment môjho života. Hurricanes sú tímom na vzostupe a to mi sedí. Budem mať dobré leto a pripravím sa na budúcu sezónu. Zlepším všetko. Moju strelu, korčuľovanie, prácu s hokejkou,“ poznamenal Svečnikov.


Ako tretí vyberal Montreal, ktorý sa nakoniec rozhodol pre fínskeho centra Jesperiho Kotkaniemiho. Prvý zástupca Severnej Ameriky prišiel na rad na štvrtom mieste – Ottawa získala krídelníka Bradyho Tkachuka. Center Barret Hayton sa stal kanadskou jednotkou, keď si ho z piateho miesta vybrala Arizona.

V prvom kole bolo draftovaných 16 útočníkov, 15 obrancov a ani jeden brankár. Spomedzi 31 hráčov bolo 15 Európanov. Slovák medzi nimi podľa predpokladov nebol. Český hokej zastupovali až dvaja útočníci – Filipa Zadinu si zo šiesteho miesta vybral Detroit a Martina Kauta zo 16. miesta Colorado. Draftovaný bol aj Nemec.


Ďalšie kolá draftu sa uskutočnia dnes od 17:00 nášho času.
Voľby tímov budeme prinášať priebežne.

Poradie 1. kola draftu 2018

Vysvetlivky:
  Európan

1. kolo draftu:
P Tím Hráč Post Štát Predošlý tím
1. BUF Rasmus Dahlin O SWE Frölunda (SWE)
2. CAR Andrej Svečnikov PK RUS Barrie (OHL)
3. MTL Jesperi Kotkaniemi C FIN Assat (FIN)
4. OTT Brady Tkachuk ĽK USA Bostonská univ. (NCAA)
5. ARI Barrett Hayton C CAN Sault Ste. Marie (OHL)
6. DET Filip Zadina PK CZE Halifax (QMJHL)
7. VAN Quintin Hughes O USA Michigan (NCAA)
8. CHI Adam Boqvist O SWE Brynas (SWE Jr.)
9. NYR Vitalij Kravcov PK RUS Čeľabinsk (KHL)
10. EDM Evan Bouchard O CAN London (OHL)
11. NYI Oliver Wahlstrom PK USA USA U-18 (NTDP)
12. NYI Noah Dobson O CAN Acadie-Bathurst (QMJHL)
13. DAL Ty Dellandrea C CAN Flint (OHL)
14. PHI Joel Farabee ĽK USA USA U-18 (NTDP)
15. FLA Grigorij Denisenko ĽK RUS Jaroslavľ (RUS Jr.)
16. COL Martin Kaut PK CZE Pardubice (CZE)
17. NJD Ty Smith O CAN Spokane (WHL)
18. CBJ Liam Foudy C CAN London (OHL)
19. PHI Jay O'Brien C USA Thayer Academy (HIGH-MA)
20. LAK Rasmus Kupari C FIN Karpat (FIN)
21. SJS Ryan Merkley O CAN Guelph (OHL)
22. NYR K'Andre Miller O USA USA U-18 (NTDP)
23. ANA Isac Lundeström C SWE Lulea (SWE)
24. MIN Filip Johansson O SWE Leksand (SWE Jr.)
25. STL Dominik Bokk PK GER Vaxjo (SWE Jr.)
26. OTT Jacob Bernard-Docker O CAN Okotoks (AJHL)
27. CHI Nicolas Beaudin O CAN Drummondville (QMJHL)
28. NYR Nils Lundkvist O SWE Lulea (SWE)
29. TOR Rasmus Sandin O SWE Sault Ste. Marie (OHL)
30. DET Joseph Veleno C CAN Drummondville (QMJHL)
31. WSH Alexander Aleyejev O RUS Red Deer (WHL)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies