Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Marián Hossa bol nakoniec vymenený. Kde skončil jeho kontrakt?

Zmluva slovenského útočníka Marián Hossu nakoniec predsa len nezostane v tíme Chicago Blackhawks. Vo štvrtok bol kontrakt vymenený spolu s Vinniem Hinostrozom do tímu Arizona Coyotes. Do výmeny boli zahrnuté aj ďalšie artikle.

Chicago sa okrem problematickej zmluvy a Hinostrozu vzdalo aj obrancu Jordana Oesterleho a voľby v treťom kole budúcoročného draftu. Naspäť však získalo útočníka Marcusa Krügera a Coyotes sa vzdali aj útočníkov MacKezieho Entwistleho a Jordana Malettu, obrancu Andrewa Campbella a voľby v piatom kole budúcoročného draftu.

Tridsaťdeväťročný Hossa v minulej sezóne nedohral ani jeden zápas pre vedľajšie účinky liekov na jeho kožnú alergiu. Neočakáva sa, že by si ešte niekedy zahral, no jeho kontrakt platí až do konca sezóny 2020/21 a platový rozpočet zaťažuje sumou 5,275 milióna amerických dolárov.

„Tvoj prínos pre Blackhawks nebude nikdy zabudnutý. Sledovali sme, ako si zdvihol s naším tímom nad hlavu tri Stanleyho poháre a navždy budeš spojený s Blackhawks. V mene celej našej organizácie, ďakujeme ti Marián Hossa!“ vyhlásili Blackhawks po výmene.

Článok pokračuje pod reklamou


Hossa podpísal 12-ročnú zmluvu v hodnote 63,3 milióna amerických dolárov ešte v roku 2009. Odvtedy zohral kľúčovú úlohu a tímu pomohol získať tri tituly v priebehu šiestich sezón. V ostatnej sezóne nehral a klub po prvýkrát v dekáde nepostúpil do play-off.

To, že sa Chicago zbavilo jeho zmluvy, mu umožní robiť transakcie aj v lete, počas ktorého by nebol zapísaný na listine dlhodobo zranených hráčov. Blackhawks však museli obetovať dvadsaťštyriročného Hinostrozu, ktorý si vlani v 50 dueloch vytvoril osobné maximá so siedmimi gólmi a 18 asistenciami. O dva roky mladší Oesterle zaznamenal päť gólov a 10 asistencií v 55 dueloch.

Dvadsaťosemročný Krüger sa vracia do tímu, v ktorom pôsobil až do konca sezóny 2016/17. V tej posledne odohral 48 zápasov za Carolinu, v ktorých získal šesť vdov (1+5). Záver ročníka odohral v AHL. Osemnásťročný Entwistle hrával v OHL, dvadsaťtriročný Maletta a tridsaťročný Campbell v AHL.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies