Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Skončí Kronwall po novej sezóne s kariérou?

Skúsený obranca Detroitu Niklas Kronwall vstupuje do posledného roku svojej sedemročnej zmluvy a ešte sa nerozprával s tímom o predĺžení spolupráce. Možno sa ani nebude. Nová sezóna by mohla byť jeho poslednou v NHL.

„Ak by to bol koniec mojej cesty, bol by som viac ako spokojný s tým, aká cesta to bola. Bol by som viac ako vďačný rodine Illitchových a Kennymu Hollandovi za šancu, ktorú mi dali a za to, že som mohol byť celú kariéru v jednom tíme. Uvidíme, čo sa stane,“ povedal Kronwall pre ligový web.

Švéd vie, že v 37 rokoch sa na veci musí pozerať realisticky. Zároveň nie je pripravený na sklonku kariéry opustiť Red Wings a hrať za niekoho iného. Ak by aj mal chuť pokračovať v kariére a Detroit by s ním už zmluvu podpísať nechcel, asi by zavesil korčule na klinec.

„Milujem tento šport a nemôžem o ňom povedať dostatok dobrých vecí. Musíte však byť aj realistom. Viem, kde som, ale neviem, kde budem o rok. Rád by som predĺžil zmluvu o ďalší rok, ale tím sa omladzuje a ja starnem. Hra je rýchlejšia a ja nie som rovnaký hráč ako pred 10 rokmi. Budem sa však počas tejto sezóny byť najužitočnejším hráčom, akým dokážem byť,“ poznamenal.

Kronwall odohral 874 zápasov NHL, v ktorých zaznamenal 80 gólov a 405 bodov. Detroitu je verný od roku 2000, v ktorom ho draftoval z 29. miesta. V prvých 12 sezónach si zahral v play-off a v roku 2008 sa stal aj šampiónom. V ostatných dvoch sezónach však v play-off nehral.

„Nepochybne to boli nedávno ťažké časy. Pár z nás tu bolo dlho a boli sme zvyknutí hrávať v play-off. Beriete to už za samozrejmosť. Ste tým rozmaznaní. Až teraz si však uvedomíte, aké ťažké to skutočne bolo. Mali sme roky, v ktorých sme boli v play-off už v januári. Teraz je to boj v každom zápase. Vyrovnanosť ligy spôsobuje, že je ťažké zostať neustále na vrchole. Robili sme všetko, čo sme mohli, ale nestačilo to. Potrebujeme sa tam vrátiť,“ skonštatoval Kronwall, pre ktorého by bolo bez pochýb pekným koncom kariéry, ak by ešte raz mohol zažiť atmosféru vyraďovacích bojov.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies