Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Detroit v novej ére potrebuje, aby sa z Larkina stal líder

Dylan Larkin má stále len 22 rokov, ale v mužstve tímu Detroit Red Wings môže byť pomaly považovaný za veterána.

„Mohlo by sa stať po prvýkrát, že nebudem najmladším hráčom v tomto tíme. Preto si nechávam narásť briadku,“ povedal talentovaný útočník pre CP.

Red Wings sú v prestavbe a zúfalo dúfajú, že sa z amerického centra rýchlo stane líder na ľade i mimo neho. Pred štartom tejto sezóny totiž prišli o lídra, keď kapitán Henrik Zetterberg oznámil, že si pre problémy s chbrtom už hokej nezahrá.

„Je to obrovská strata. Žiadna osoba nebude schopná nahradiť jedného z najlepších hráčov Red Wings všetkých čias,“ poznamenal generálny manažér Ken Holland.

Článok pokračuje pod reklamou

Larkin je pravdepodobne najväčším kandidátom na to, aby Zetterberga nahradil. V lete podpísal nový päťročný kontrakt za 30,5 milióna amerických dolárov po tom, čo si v minulom ročníku vytvoril osobné maximá so 47 asistenciami a 63 bodmi.

Detroit sa dvakrát po sebe neprebojoval do play-off a mnoho vecí by muselo ísť správne, aby sa doň v tomto ročníku vrátil. Ak sa tak nestane, pôjde o najdlhšie obdobie bez play-off od rokov 1979-1983. Pár rokov po tom do tímu prišiel Steve Yzerman a vo veku 21 rokov sa stal kapitánom mužstva, z ktorého bol jeden z najlepších tímov NHL. Kapitánske „céčko“ po ňom prebral legendárny Nicklas Lidström a potom Zetterberg.

„Larkin je motivovaný podobne ako títo hráči. Bez pochýb. Na ľade zostáva dlho a niekedy naň chodí aj pred tréningom. Niekedy korčuľuje s mládežníckymi tímami, pretože miluje byť na ľade,“ povedal skutočný veterán Niklas Kronwall, ktorý si myslí, že by Larkin mohol jedného dňa byť kapitánom tímu. V tejto sezóne však zrejme ešte nie.

„Tipujem, že v tejto sezóne do toho pôjdeme s troma alternatívnymi kapitánmi. Potom počas roka alebo dvoch sa veci prirodzene vyvinú a hádam ďalší hráč bude kapitánom Red Wings na dlhý čas. Larkin je prirodzený líder a dúfajme, že urobí viac krokov, aby ešte povyrástol do tej úlohy. Nebol by som prekvapený, ak by sa tak stalo.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies