Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Preview Východnej konferencie pred štartom sezóny 2018/19

Vo Východnej konferencii nájdeme posledných dvoch šampiónov, ktorí majú opäť veľké ambície. Do sezóny vstúpia ako favoriti aj jej ďalšie tímy, najmä nezmenená Tampa Bay a posilnené Toronto. Aké vyhliadky majú pred sebou tieto a ostatné tímy z východu?

Atlantická divízia

V Atlantickej divízii v tomto roku nájdeme skupinky tímov, ktoré papierové predpoklady radia na ligové dno a tímov, ktoré radia medzi favoritov na Stanleyho pohár. Medzi outsiderov patria najmä Red Wings, Canadiens a Senators. Bruins a najmä Maple Leafs s Lightning zase patria medzi ligových favoritov. Torontu k tomu pomohlo letné angažovanie Johna Tavaresa, Tampe pre zmenu prakticky žiadne zmeny. A čo Panthers a Sabres? To sú tímy, od ktorých sa veľa nečaká, ale ktoré by mohli svojím vzostupom príjemne prekvapiť.

BOSTON BRUINS

Základná časť 2017/18: 50-20-12 (2. miesto v divízii)
Play-off 2018: 2. kolo
Kľúčové príchody: Jaroslav Halák, John Moore, Joakim Nordström
Kľúčové odchody: Anton Chudobin, Rick Nash, Riley Nash
Slováci v tíme: Jaroslav Halák, Zdeno Chára, Peter Cehlárik

Boston zažil vlani vydarený ročník, ale v play-off skončil skôr ako by chcel. Do novej sezóny vstúpi bez zmien vo svojom hráčskom jadre a len s menšími úpravami zostavy. Tím si v lete vylepšil najmä bránkovisko, keď si ako poistku pritiahol k Tuukkovi Raskovi Jaroslava Haláka. Ten bude jedným z minimálne dvoch Slovákov, ktorí sa v tíme predstavia. Kapitán Zdeno Chára je stálicou a bude zaujímavé sledovať, ako sa mu bude dariť v pokročilejšom veku. Už by sa aj patrilo, aby jeho pozíciu prevzali mladíci ako sú Charlie McAvoy či Brandon Carlo.

BUFFALO SABRES

Článok pokračuje pod reklamou

Základná časť 2017/18: 25-45-12 (8. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Rasmus Dahlin, Jeff Skinner, Conor Sheary, Matt Hunwick, Vladimír Sobotka, Patrik Berglund, Carter Hutton
Kľúčové odchody: Ryan O'Reilly, Chad Johnson
Slováci v tíme: -

Od draftovania Jacka Eichela mysleli Sabres na návrat do play-off, ale stále sa im to nedarilo. Vlani dokonca urobili krok späť, keď skončili s najhoršou bilanciou v NHL. Vďaka tomu však mohli draftovať generačný talent do obrany, Ramusa Dahlina. Potom prišlo veľa zmien v zostave i mimo nej. Pomôže mladý švédsky obranca tímu k účasti v play-off? Pomôže k nemu nový tréner Phil Housley či útočná posila Jeff Skinner? Tím vyzerá aj po odchode Ryana O’Reillyho nádejnejšie a je pravdepodobné, že zažije vzostup. Optimisti veria, že tento rok by z toho mohlo byť aj play-off. Realisticky však treba očakávania brzdiť. Úspechom bude tento rok už aj samotný boj o play-off a povzbudenie v podobe úspechov Dahlina pre ďalšie sezóny.

DETROIT RED WINGS

Základná časť 2017/18: 30-39-13 (5. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Thomas Vanek, Jonathan Bernier
Kľúčové odchody: Xavier Ouellet
Slováci v tíme: -

Detroit v sezóne 2016/17 vynechal play-off prvýkrát po štvrťstoročí a vlani sa mu nepodaril návrat. Tento rok bude hrať o to, aby nenatiahol túto sériu na tri roky. Po odchode Henrika Zetterberga sa bude musieť spoliehať na nových, mladších lídrov. Zvládne ním byť Dylan Larkin? Red Wings prechádzajú prestavbou a sú mladší. Napriek tomu im však v útoku chýba kvalita a obrana je oblasť, v ktorej sa tím už pár rokov nedočkal želaného posilnenia. Bránkovisko tiež nevzbudzuje veľké nádeje, a tak tu máme na obzore ďalšiu neúspešnú sezónu. Fanúšikovia v nej budú aspoň živiť nádeje, že by sa po nej k tímu mohol vrátiť Steve Yzerman a urýchliť návrat medzi ligovú špicu.

FLORIDA PANTHERS

Základná časť 2017/18: 44-30-8 (4. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Mike Hoffman
Kľúčové odchody: Radim Vrbata
Slováci v tíme: -

Floride vlani play-off uniklo len o vlások a tento rok bude patriť tiež medzi tímy, ktoré sa budú pohybovať na rozhraní play-off. Veľa si tím sľubuje od svojho talentovaného útoku, ktorý patrí medzi tie lepšie v NHL. V lete ho, navyše, posilnil Mike Hoffman. Stále však visia otázniky nad nižšími formáciami. Zadné rady už až takú kvalitu nemajú, a tak bude veľa záležať aj na tom, ako sa bude dariť brankárom. V tomto prípade sú nad nimi veľké otázniky – Roberto Luongo už má predsa len svoj vek a James Reimer sa zase nepýši výnimočnou vyrovnanosťou svojich výkonov. Obaja však vedia chytať skvelo a to od nich bude tím potrebovať, ak chce pomýšľať na úspech. Play-off je reálnym cieľom, ale pobyt v ňom by zrejme netrval dlho.

MONTREAL CANADIENS

Základná časť 2017/18: 29-40-13 (6. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Max Domi, Tomáš Tatar, Joel Armia, Tomáš Plekanec
Kľúčové odchody: Max Pacioretty, Alex Galchenyuk
Slováci v tíme: Tomáš Tatar

Montreal skončil v minulej sezóne s 28. najlepšou bilanciou v NHL a po lete plnom zmien by chcel zažiť zlepšenie. Canadiens dúfajú, že útoku pomôže Max Domi, ktorý prišiel za Alexa Galchenyuka či Tomáš Tatar, ktorý zase vykompenzoval odchod Maxa Paciorettyho. K tomu ešte prichádza draftová trojka Jesper Kotkaniemi. Pravdou však je, že Canadiens trpia nedostatkom kvality na pozícii centra, čo sa môže ukázať ako kľúčové. Obrane tiež budú v úvode sezóny chýbať Shea Weber a David Schlemko, čo nie je povzbudivá správa, lebo už aj s nimi v zostave patrí medzi podpriemer. Je tu však ešte jedna vec, ktorá by tímu mohla pomôcť ku vzostupu – Carey Price. Ten mal vlani svoju najhoršiu sezónu v kariére, ale už v minulosti dokázal veľkým štýlom zareagovať na nevydarené obdobie. Patrilo by sa, aby zabral aj tento rok, prvý z jeho luxusnej osemročnej zmluvy.

OTTAWA SENATORS

Základná časť 2017/18: 28-43-11 (7. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Dylan DeMelo, Chris Tierney, Mikkel Bödker
Kľúčové odchody: Erik Karlsson, Mike Hoffman
Slováci v tíme: Marián Gáborík, Christián Jaroš

Ottawa. Uf, to bol rok. Senators majú za sebou ročník, ktorý sa skončil katastrofálne na ľade i mimo neho. Neustále špekulácie o odchode Erika Karlssona, nespokojnosť fanúšikov, slabé návštevnosti, prehry, škandály – jednoducho najhorší ročník v klubovej histórii. Tím v lete opustil Mike Hoffman a napokon aj Karlsson. Veľké ambície si nedáva a hovorí o prestavbe, tí najskalnejší fanúšikovia však dúfajú, že aspoň nejaké zlepšenie oproti vlaňajšku príde. Tímu však teraz hrozia aj odchody Matta Duchenea a Marka Stonea. Ak Craig Anderson nebude ako stena, tak toto mužstvo zrejme nebude po prelome rokov v hre o play-off. Človek však nikdy nevie – pred minulou sezónou delil Senators jeden gól v predĺžení od finále Stanleyho pohára. Slovensko môže tešiť aspoň to, že v otváracej zostave figuruje aj Christián Jaroš.

TAMPA BAY LIGHTNING

Základná časť 2017/18: 54-23-5 (1. miesto v divízii)
Play-off 2018: 3. kolo
Kľúčové príchody: -
Kľúčové odchody: Chris Kunitz
Slováci v tíme: -

Tampa Bay myslí na Stanleyho pohár a aj tento rok bude mať dobré šance. Po výnimočne nevydarenej sezóne sa mužstvo vlani s treťou najlepšou bilanciu v lige vrátilo do play-off, kde to dotiahlo až do siedmeho zápasu konferenčného finále. Táto sezóna by mohla byť posledná, v ktorej by sa kompletné súčasné jadro mohlo pokúsiť získať titul a zároveň bude posledná, v ktorej bude pri tíme Steve Yzerman, hoci už len ako konzultant. Útok tímu zostáva skvelý, Andrej Vasilevskij má potenciál bojovať o Vezinovu trofej a jedna z najlepších obrán v lige mu v tom môže len pomôcť. Okno na úspech sa čoskoro začne uzatvárať. Dotiahnu to Lightning konečne až ku svojmu cieľu?

TORONTO MAPLE LEAFS

Základná časť 2017/18: 49-26-7 (3. miesto v divízii)
Play-off 2018: 1. kolo
Kľúčové príchody: John Tavares
Kľúčové odchody: James van Riemsdyk, Tyler Bozak
Slováci v tíme: Martin Marinčin (pravdepodobne nie)

Toronto sa v lete postaralo o prestupovú bombu, keď podpísalo zmluvu s Johnom Tavaresom. Tým dalo jasne najavo, že prišiel čas na útok na Stanleyho pohár. Vlani tím vo vyraďovacích bojoch zaostal za očakávaniami, ale inak v ročníku potvrdil vzostupný trend. Podarí sa v tomto ročníku ukončiť dekády dlhé čakania na titul? Na odpoveď si budeme musieť počkať, no v meste vládne pred sezónou vzrušenie. Tím má fantastický útok a pevné bránkovisko, ak Frederik Andersen vydrží zdravý. Rozhodujúce však bude, ako zaberie obrana, ktorej chýba hviezdny lesk.

Metropolitná divízia

V Metropolitnej divízii nájdeme dva tímy, ktoré sú poslednými držiteľmi Stanleyho pohára. Majstra nemožno nikdy odpisovať, ale získať druhý titul po sebe bude pre Washington nesmierne náročné. Opäť by ho chcel v play-off poraziť Pittsburgh, s ktorým by mal bojovať o titul v kedysi mimoriadne silnej divízii. Na silné výkony by chceli nadviazať Columbus, Philadelphia a New Jersey, ktoré sa však v lete príliš neposilnilo a mohlo by urobiť krok späť. Najmenej sa očakáva od oboch newyorských klubov.

CAROLINA HURRICANES

Základná časť 2017/18: 36-35-11 (6. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Calvin de Haan, Petr Mrázek, Micheal Ferland, Dougie Hamilton
Kľúčové odchody: Jeff Skinner, Joakim Nordström, Cam Ward, Derek Ryan, Elias Lindholm, Marcus Krüger
Slováci v tíme: -

Novým trénerom Hurricanes sa stala tímová legenda Rod Brind’Amour. Pomôže im s obmenenou zostavou k návratu do play-off? Carolina sa opäť radí medzi tímy, ktoré by mohli byť príjemným prekvapením sezóny. Vlani mali „Hurikány“ obdobia, keď ukazovali, že majú na to, aby sa dostali do play-off. Deviatykrát po sebe sa doň však nedostali, čo stálo miesto nielen Billa Petersa, ale aj generálneho manažéra Rona Francisa. Tento rok budú Hurricanes skutočne potrebovať kvalitné výkony od Scotta Darlinga, ktorému bude kryť chrbát Petr Mrázek. Útok je talentovaný, ale opustil ho Jeff Skinner a hĺbka tiež nie je bohvieaká. Obrana však aj po zmenách vyzerá veľmi dobre. Uvidíme, čo z hráčov vyžmýka Brind’Amour a v akej pohode budú obaja brankári.

COLUMBUS BLUE JACKETS

Základná časť 2017/18: 45-30-7 (6. miesto v divízii)
Play-off 2018: 1. kolo
Kľúčové príchody: Riley Nash, Adam Clendening, Anthony Duclair
Kľúčové odchody: Matt Calvert, Jack Johnson, Ian Cole, Thomas Vanek
Slováci v tíme: -

Columbus sa v ostatných rokoch zaradil medzi najlepšie organizácie NHL a nechce od toho upustiť ani v tomto ročníku, ktorý bude sprevádzať neistota nad budúcnosťou Artemija Panarina a Sergeja Bobrovského. Obaja Rusi patria medzi kľúčových, rozdielových hráčov tímu. Jedno z najlepších bránkovísk NHL, nadpriemerná defenzíva a solídny útok pod vedením skúseného a prísneho trénera Johna Tortorellu sú dostatočným základom na to, aby sa tím dostal do play-off, kde by však chcel zájsť ďalej ako v ostatných dvoch rokoch. Všetko ostatné by bolo sklamaním.

NEW JERSEY DEVILS

Základná časť 2017/18: 44-29-9 (5. miesto v divízii)
Play-off 2018: 1. kolo
Kľúčové príchody: -
Kľúčové odchody: Patrick Maroon, Michael Grabner, John Moore
Slováci v tíme: -

Minulý ročník bol pre Devils povzbudivý a dokonca sa s odrenými ušami dostali do play-off. Tam ich však na zem zrazila ich priepustná obrana. Tá sa nedočkala v lete posilnenia, a tak bude patriť medzi tie slabšie v lige, čo môže byť trochu smutné vzhľadom na niekdajšiu defenzívnu tradíciu klubu. Nadšenie nevzbudzuje ani útok a najmä bránkovisko, v ktorom stále visí otáznik nad tým, v akej forme sa z letnej operácie vráti Cory Schneider. Keith Kinkaid vlani zažil životný ročník a je otázne, či ho dokáže zopakovať. Rovnaká otázka sa týka aj produkcie Taylora Halla, ktorý je najväčšou ofenzívnou hviezdou a vlani sa stal jedným z najprekvapujúcejších (ale zaslúženým) víťazov Hartovej trofeje.

NEW YORK ISLANDERS

Základná časť 2017/18: 35-37-10 (7. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Luca Sbisa, Jan Kovář, Robin Lehner, Matt Martin, Tom Kühnhackl, Leo Komarov, Valtteri Filppula
Kľúčové odchody: John Tavares, Jaroslav Halák, Calvin de Haan
Slováci v tíme: -

John Tavares je preč, Calvin de Haan je preč, Jaroslav Halák je preč. Ambície tímu to však neohrozuje a potvrdili ich zmeny mimo ľadu – novým trénerom sa stal Barry Trotz, ktorý vlani doviedol Capitals ku Stanleyho poháru a generálnym manažérom zase renomovaný Lou Lamoriello. Každopádne, vyhliadky na úspech sú skôr v dlhodobom horizonte. Islanders v tomto ročníku budú zrejme radi aj za to, ak budú medzi tímami bojujúcimi o play-off. Útok je slabší ako vlani, obrana sa zdá byť podobnou slabinou ako v ostatných dvoch rokoch a bránkovisko môže byť pevné i slabé. Je totiž otázne, ako sa bude dariť Robinovi Lehnerovi, ktorý má potenciál byť spoľahlivou jednotkou, ale tiež má za sebou tiež problematickú minulosť. Thomas Greiss mu bude robiť dvojku.

NEW YORK RANGERS

Základná časť 2017/18: 34-39-9 (8. miesto v divízii)
Play-off 2018: -
Kľúčové príchody: Adam McQuaid
Kľúčové odchody: Ondřej Pavelec, Steven Kampfer, David Desharnais
Slováci v tíme: -

Rangers v strede minulej sezóny stlačili tlačidlo „reset“ a aj oni sa rozhodli pre prestavbu. New York tak opustilo niekoľko dlhoročných „Jazdcov“. Henrik Lundqvist sa rozhodol tímu pomôcť aj v tejto prestupnej fáze, ale tiež starne. Náhradníkom mu bude neskúsený Alexandar Georgiev, ktorý je stále viac len nádejou do budúcnosti. Na čele obrany je Kevin Shattenkirk, ktorý sa však vracia z vážneho zranenia. Inak jej chýba hĺbka. Útok je na tom ešte horšie a veľa priestoru by sa mohlo dať nádejam ako sú Filip Chytil či Lias Andersson. Na Manhattane sa očakáva sezóna bez play-off a bolo by skutočne prekvapujúce, ak by nový tréner David Quinn dotiahol tím do vyraďovacej fázy ročníka.

PHILADELPHIA FLYERS

Základná časť 2017/18: 42-26-14 (3. miesto v divízii)
Play-off 2018: 1. kolo
Kľúčové príchody: James van Riemsdyk
Kľúčové odchody: Matt Read, Valtteri Filppula, Petr Mrázek
Slováci v tíme: -

Flyers nevyzerali v minulej sezóne ako tím pre play-off, ale zabrali v pravý čas a nakoniec sa doň prebojovali s treťou najlepšou bilanciou v Metropolitnej divízii. Tento rok je ich cieľom vyhrať v play-off sériu po prvýkrát od roku 2012. Budú im k tomu stačiť dve dominantné útočné formácie, ktoré posilnil James van Riemsdyk a priemerná obrana? Závisieť to bude najmä od bránkoviska, ktoré budú opäť hájiť Brian Elliott a Michal Neuvirth.

PITTSBURGH PENGUINS

Základná časť 2017/18: 47-29-6 (2. miesto v divízii)
Play-off 2018: 2. kolo
Kľúčové príchody: Jack Johnson, Matt Cullen
Kľúčové odchody: Tom Kühnhackl, Conor Sheary, Matt Hunwick
Slováci v tíme: -

Penguins vlani dosiahli 100 bodov a v play-off ich v druhom kole opäť čakala séria proti Washingtonu. Tento rok však neúspešná, a tak útok na majstrovský hetrik nevyšiel. Hviezdy tímu však už medzitým avizujú útok na zisk Stanleyho pohára, ktorý by nemusel byť nereálny, ak by všetko zapadalo do seba tak ako má. V prvom rade sa musí zlepšiť bránkovisko, ktoré bolo vlani prekvapujúco nespoľahlivé. Obrane okrem Krisa Letanga chýba hviezdny prach, ale je pomerne pevná. O útoku toho písať veľa netreba – stále patrí medzi ligovú špičku.

WASHINGTON CAPITALS

Základná časť 2017/18: 49-26-7 (1. miesto v divízii)
Play-off 2018: Stanleyho pohár
Kľúčové príchody: Iľja Samsonov
Kľúčové odchody: Philipp Grubauer, Jay Beagle
Slováci v tíme: -

Washington je po svojom prvom majstrovskom titule hladný po obhajobe. Dokázať to však bude musieť bez Barryho Trotza, ktorého na lavičke nahradil Todd Reirden. Tím inak veľa zmenami neprešiel a všetky hviezdy zostali pokope. Zvládnu sa však vyrovnať s krátkym letom? Útok patrí medzi najlepšie v lige, obrana je nadpriemerná a otázkou je u nej len to, ako sa bude dariť tretiemu páru. Brankár Braden Holtby ukázal, že je elitou, keď v pravý čas vystupňoval svoje výkony. Tentokrát ho však nebude môcť cez slabšie obdobie zastúpiť spoľahlivý Philipp Grubauer – náhradníkom tímu bude neskúsený mladík Iľja Samsonov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies