Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Čo urobí Detroit s talentovaným Filipom Zadinom?

Český mladík Filip Zadina sa v tréningovom kempe prezentuje dobrými výkonmi a tím Detroit Red Wings si je dosť istý tým, že jedného dňa z neho bude dobrý hráč NHL. Možno aj skvelý. Otázkou však je, či si v prestížnej lige zahrá už v tomto roku.

Red Wings prechádzajú prestavbou a viac priestoru dávajú mladíkom. Mohlo by to uľahčiť prienik Zadinu do otváracej zostavy alebo začne ročník 2018/19 v Grand Rapids z nižšej AHL. Ešte stále v tom nemá jasno ani vedenie tímu, ktoré hráča draftovalo v tomto roku z celkového šiesteho miesta.

Osemnásťročný rodák z Pardubíc sa aj v prípravných zápasoch prezentoval šikovnými rukami, výborným hokejovým myslením, ale v jeho korčuľovaní bolo možné vidieť rezervy. Tréner Jeff Blashill však vie, že niektorí hráči vedia v lige obstáť aj bez rýchlych nôh. Spomenul napríklad Nikitu Kučerovova.

„Realita je taká, že je tu mnoho hráčov, ktorí nie sú super rýchli ani super veľkí. Musíte sa naučiť, ako si s rozumom vytvoriť z mála miesta viac miesta. Myslím si, že Filip bol blízko k tomu, aby urobil množstvo akcií. Mal šance, ale ešte mu to príliš nevychádzalo. Myslím si, že časom sa to zlepší,“ povedal Blashill.

Článok pokračuje pod reklamou

„V jeho prípade je to vec procesu a ako dlho to bude trvať, to neviem. Z dlhodobého hľadiska sa o neho neobávam. Samozrejme, v krátkodobej budúcnosti budeme musieť urobiť nejaké rozhodnutia. Určite s ním však nechcem ako tréner stratiť kontakt. Ak pôjde dole a naučí sa vytvárať si viac miesta v Americkej hokejovej lige, ak v nej bude žiariť, potom ho môžeme povolať. Už sa niečo podobné stalo viackrát.“

Blashill poukázal aj na Zadinovho krajana Davida Pastrňáka z Bostonu.

„Porvú polovicu sezóny (2014/15) odohral v Providence, šiel na svetový šampionát juniorov, hral skutočne dobre, prišiel do Bostonu a dohral ročník za Boston. Tiež by som znovu využil prirovnanie ku Kučerovovi. Sezónu začal v Americkej hokejovej lige, bol neuveriteľný a potom ho povolali,“ poznamenal Blashill.

Kormidelník Red Wings povedal, že ak chce Zadina miesto v prvom tíme, musí si vybojovať pozíciu v prvých troch útokoch a v jednej z dvoch presilovkových formácii. Naopak, Michael Rasmussen, potrebuje len ukázať, že si zaslúži miesto v top 12 útočníkov organizácie.

Zadina odohrá ešte jeden víkendový prípravný zápas a o jeho osude rozhodnú v Detroite pri záverečných škrtoch. On samotný sa netají ambíciou zostať v prvom tíme. „Zatiaľ sa mi darilo celkom dobre, ale určite sa chcem zlepšovať. Chcem zostať v prvom tíme a robím preto všetko,“ poznamenal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies