Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar žiaril, Budaj chytal, Jaroš prvýkrát bodoval v NHL

V sobotu bolo v akcii až 28 tímov NHL. V 14 zápasoch aj piati Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Christián Jaroš získal prvý bod v NHL, kým Tomáš Tatar zažiaril troma bodmi a stal sa prvou hviezdou duelu. Peter Budaj si prvýkrát v sezóne zachytal.

Montreal zdolal Pittsburgh, Tatar prvou hviezdou zápasu

Paul Byron a Jonathan Drouin premenili samostatné nájazdy, aby rozhodli o výhre Montrealu 4:3 nad Pittsburghom. Veľkou mierou však k triumfu prispel aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý mal prsty vo všetkých góloch „Habs“. Po zápase bol vyhlásený za prvú hviezdu po tom, čo strelil dva góly a pridal asistenciu. Góly boli jeho prvé v novom drese. Gól a asistenciu si pripísal Brendan Gallagher a Antti Niemi zastavil pri prvom štarte v ročníku 25 striel. Góly Penguins vsietili Dominik Simon, Kris Letang a Phil Kessel, zatiaľ čo Casey DeSmith kryl 37 striel. Canadiens porazili Penguins druhýkrát za posledných osem dní. Tatar tentokrát odohral 21 a pol minúty, pričom bol so šiestimi strelami spolu s Gallagherom najaktívnejším strelcom duelu. Pripísal si aj dva plusové body. Pittsburgh okrem prehry nepotešilo ani zranenie obrancu Justina Schultza. Drouin si pripísal 100. asistenciu v NHL pri Tatarovom druhom góle.


Hviezdy duelu: 1. T. Tatar (MTL), 2. K. Letang (PIT), 3. B. Gallagher (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Ottawa doma zdolala Los Angeles, Jaroš s prvým bodom kariéry

Mladý slovenský obranca Christián Jaroš má za sebou vydarenú premiéru v tejto sezóne. V jeho treťom zápase NHL sa tešil z prvého bodu v podobe sekundárnej asistencie. Pomohol ňou Ottawe k jasnému domácemu víťazstvu 5:1 nad Los Angeles. Za viac ako 11 minút na ľade zaznamenal aj plusový bod, tri bodyčeky a dva bloky. V priamom súboji sa nečakane stretol s brankárom Petrom Budajom, ktorý po góle na 4:0 vystriedal v bráne Kings Jacka Campbella (7/11). Za pol hodiny inkasoval raz z 11 striel v jeho prvom zápase po návrate do Los Angeles. Prekonal ho iba dvojgólový Chris Wideman, ktorého na listine strelcov doplnili Colin White, Mark Stone v presilovke a Chris Tierney. Matt Duchene, Thomas Chabot i Brady Tkachuk dvakrát asistovali, kým Craig Anderson sa zaskvel 36 zákrokmi. Až 19 z nich urobil v druhej tretine, v ktorej strelil jediný gól Kings Trevor Lewis. Senators, ktorí už po prvej tretine viedli 3:0, ukončili sériu troch prehier proti najúspešnejšiemu kalifornskému tímu. Brady Tkachuk zaznamenal druhý viacbodový výkon už v treťom zápase v lige, pričom jeho starší brat Matthew na to potreboval 17 duelov a ich otec Keith 18. Piaty bod kariéry zase Matt získal v 10. a Keith v 13. zápase.

Jarošov 1. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson, 2. Ch. Wideman, 3. T. Chabot (všetci OTT)

Pastrňákov hetrik viedol ku štvrtému víťazstvu Bruins v sérii

David Pastrňák zaznamenal druhý hetrik v NHL, ktorým prekonal 100-gólovú métu a doviedol Boston k vysokej domácej výhre 8:2 nad Detroitom, štvrtej v sérii po úvodnom debakli 0:7 od obhajcu titulu. Odvtedy nastrieľali Bruins 22 gólov a inkasovali ich šesť. Dva ich proti Red Wings strelil Jake DeBrusk a po jednom pridali dvojbodový Anders Bjork, Sean Kuraly a Charlie McAvoy. David Krejčí, Brad Marchand a Brandon Carlo nazbierali po dve asistencie, Patrice Bergeron tri a Tuukka Rask predviedol 32 zákrokov. Recept na neho našli Filip Hronek v presilovke (prvý gól v NHL) a Dylan Larkin v oslabení. O výsledku rozhodla druhá tretina, ktorú Boston vyhral 3:0. Jonathan Bernier inkasoval všetkých osem gólov z 39 striel. Slovenský obranca kapitán Bruins Zdeno Chára na neho vystrelil štyrikrát za 20 minút v akcii. Pripísal si na konto aj dva plusové body a bodyček. V oslabeniach odohral najviac času v tíme (3:38). Detroit prehral aj piaty zápas v sezóne. Krejčí dosiahol hranicu 400 asistencií v NHL.


Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák, 2. P. Bergeron, 3. J. DeBrusk (všetci BOS)

Dahlin rozhodol zápas prvým gólom v NHL, Ullmark vychytal prvú nulu

LInus Ullmark chytil všetkých 36 striel pri jeho prvom čistom konte v 25. zápase NHL a doviedol Buffalo k víťazstvu 3:0 na ľade Arizony, tretiemu v posledných štyroch dueloch. Rozhodol o ňom už v tretej minúte Rasmus Dahlin, ktorý sa tešil z premiérového gólu v lige ako najmladší obranca Sabres v histórii. Connor Sheary a dvojbodový Jeff Skinner ho doplnili na streleckej listine. Pre Skinnera išlo o prvé body v novom tíme. Antti Raanta opustil zápas s 20 zákrokmi. RIchard Pánik odohral takmer 21 minút ako druhý najvyťaženejší útočník Coyotes. Ullmarka ohrozil štyrmi strelami a zaznamenal aj bodyček a blok. Jeho tím prehral tri z ostatných štyroch stretnutí, všetky na nulu. V októbri nevyhral dvakrát po sebe od roku 2015.


Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark, 2. R. Dahlin, 3. C. Sheary (všetci BUF)

Fleury vynuloval Flyers, výhru Vegas zariadil Eakin

Marc-Andre Fleury zastavil všetkých 26 striel a doviedol Las Vegas k futbalovej výhre 1:0 vo Philadelphii na záver päťzápasového výjazdu. Vychytal prvé čisté konto v sezóne, 49. v kariére a pre Golden Knights prvý triumf v normálnom hracom čase. Znamenal koniec trojzápasovej série prehier. Rozhodol o tom presný zásah Codyho Eakina, ktorý skóroval 85 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Brian Elliott čelil v domácej bráne 21 strelám. Flyers nastúpili v čiernej tretej sade dresov. Vegas im vrátilo prehru 2:5 z otváracieho zápasu ročníka na ich ľade a vyrovnalo bilanciu vo vzájomných súbojoch na 2-2. Fleury si pripísal 406. výhru v NHL a už iba jedna mu chýba na vyrovnanie zápisu Glenna Halla, ktorému patrí v historickom poradí brankárov 10. miesto. Duel nedohral obranca Flyers Oskar Lindblom, ktorého narazil na mantinel Brayden McNabb. Vegas nevyužilo v ročníku ešte ani jednu zo 16 presiloviek.

Eakinov jediný gól zápasu:

Hviezdy duelu: 1. C. Eakin, 2. M. Fleury (obaja VGK), 3. B. Elliott (PHI)

McDavid rozhodol o prvom triumfe Oilers v sezóne

Connor McDavid strelil v tretej tretine víťazný gól v presilovej hre a pridal asistenciu, aby Edmonton zvíťazil v Madison Square Garden nad New Yorkom Rangers 2:1 a odvrátil tretiu prehru v sérii od začiatku sezóny. Domáci tím poslal do vedenia Mika Zibanejad, ale už o 88 sekúnd neskôr vyrovnal stav Ryan Nugent-Hopkins. Ten tiež asistoval pri góle McDavida. Cam Talbot prispel k výhre 23 zákrokmi, jeho náprotivok Henrik Lundqvist ich urobil o dva viac. Oilers pretrhli šnúru piatich prehier proti Rangers. McDavid mal prsty vo všetkých piatich góloch Edmontonu v tejto sezóne (2+3), čo dokázal ako piaty hráč v ligovej histórii. Iba Adam Oates (7), Aurel Joliat, Bill Cowley a Andre Boudrias (po 6) sa podieľali na viac ako piatich góloch svojho tímu po sebe od začiatku ročníka.

McDavidov 2. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. C. Talbot (obaja NYR), 3. M. Zibanejad (NYR)

Maple Leafs vyhrali štvrtý zápas po sebe, Matthews opäť skóroval

Auston Matthews opäť skóroval, aby ako prvý hráč v sezóne pokoril desaťgólovú hranicu. Pridal aj asistenciu, aby ako druhý hráč klubovej histórie po Sweenym Schrinnerovi (1944/45) zaknihoval viacbodové výkony v každom z prvých šiestich duelov sezóny. Rozhodujúci gól však strelil hráč štvrtého útoku, Josh Leivo. Pri výhre Toronta 4:2 nad Washingtonom však bola rozdielová obranná hra, ktorú predviedli inak ofenzívne ladení Maple Leafs. Tí končia štvorzápasový výjazd s perfektnou bilanciou 4-0-0. Frederik Andersen urobil 25 zákrokov, Jake Gardiner zaznamenal dve asistencie a skórovali aj Kasperi Kapanen a Pär Lindholm (1. gól v NHL). Martin Marinčin nehral. Chandler Stephenson a Jevgenij Kuznecov sa postarali o góly Capitals, kým Braden Holtby urobil 24 zákrokov. Alex Ovečkin zaznamenal dve asistencie.

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. J. Kuznecov (WSH), 3. F. Andersen (TOR)

Carolina vyrovnala svoj najlepší štart v histórii, Aho rozhodol v predĺžení

Carolina ukázala v sobotu nielen svoju mladícku rýchlosť, ale aj vytrvalosť. Sebastian Aho strelil druhý gól v zápase v predĺžení, aby rozhodol o víťazstve 5:4 nad Minnesotou. Aho, ktorý bodoval v piatom zápase po sebe, zaznamenal aj asistenciu, Justin Williams strelil dôležitý vyrovnávajúci gól 69 sekúnd pred koncom tretej tretiny a Hurricanes si vyrovnali svoj najlepší vstup do sezóny, keď s bilanciou 4-0-1 napodobnili tím Whalers z ročníka 1995/96. V tretej tretine pritom dvakrát prehrávali. Z gólov sa tešili aj Brett Pesce a Jordan Staal, kým Curtis McElhinney predviedol 19 zákrokov. Devan Dubnyk mal viac práce, keď čelil až 57 strelám. Jeho 52 zákrokov je druhý najvyšší počet v klubovej histórii. Charlie Coyle, Jared Spurgeon, Jason Zucker (100. gól v NHL) a Mikeal Granlund skórovali, aby zaistili Wild aspoň bod. Predĺženie hrali tretíkrát po sebe. „V reálnom svete vás teší, keď ste si z takého duelu odniesli aspoň ten bod. Ak by nebolo Devana... V každom zápase ukázal, že je skutočná jednotka,“ poznamenal tréner Bruce Boudreau. Jeho kolega Rod Brind'Amour je prvým trénerom Hurricanes, ktorý sa tešil aspoň z bodu v každom z prvých piatich zápasov na lavičke.

Ahov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. J. Spurgeon (MIN), 3. S. Aho (CAR)

Lightning našli v zápase proti Columbusu svoju ofenzívu

Tampa Bay sa v prvých dvoch zápasoch strelecky trápila, ale v sobotu našla svoju ofenzívu a jasne to dala najavo. Góly Victora Hedmana, Cedrica Paquetteho a Yanniho Gourdeho z prvej tretiny naštartovali Lightning k triumfu 8:2 nad Columbusom. Brayden Point strelil dva góly, Alex Killorn, Nikita Kučerov a J.T. Miller sa postarali o zvyšné. Andrej Vasilevskij zaznamenal 30 zákrokov. „Či strelíte jeden alebo osem gólov, vaším cieľom je víťazstvo. Som však rád, že sme inkasovali len dva góly,“ poznamenal tréner Jon Cooper. O dva góly v sieti domácich sa postarali Josh Anderson a Oliver Bjorkstrand. Sergej Bobrovskij opustil duel s 23 zákrokmi. Tréner John Tortorella po zápase povedal, že ani nepomyslel na to, že by ho vystriedal.

Hviezdy duelu: 1. B. Point, 2. Y. Gourde, 3. J. Miller (všetci TBL)

Horvat rozhodol o výhre v jubilejnom zápase, Panthers opäť prehrali

Bo Horvat vo svojom 300. zápase v NHL strelil v tretej tretine gól, ktorým rozhodol o víťazstve Vancouveru 3:2 nad Floridou. „Myslím si, že to bola len čerešnička na torte. Pocity z víťazstva sú omnoho lepšie,“ poznamenal po zápase, v ktorom skórovali aj Antoine Roussel a nováčik Elias Pettersson. Roussel debutoval v drese kanadského tímu. Sven Bärtschi si pripísal dve asistencie a Anders Nilsson 24 zákrokov. Mínusom z pohľadu Canucks bolo zranenie, ktoré v tretej tretine utrpel pri zákroku Mikea Mathesona švédsky mladík Pettersson. Pri blokovaní strely sa zranil aj Jay Beagle. Panthers nevyhrali ani tretí zápas sezóny. Nestačili im k tomu góly Vincenta Trochecka a Jonathana Huberdeaua ani 27 zákrokov Jamesa Reimera. Dvakrát pritom v zápase viedli.


Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. V. Trocheck (FLA), 3. A. Roussel (VAN)

Nashville si opäť poradil s Islanders

Filip Forsberg strelil dva góly, Viktor Arvidsson zaznamenal gól a asistenciu a Nashville porazil Islanders 5:2, aby si zlepšil bilanciu na 4-1-0. Calle Järnkrok a Kyle Turris tiež skórovali, Ryan Johansen prihrával na dva góly a Juuse Saros zastavil 20 striel. Newyorský tím podľahol Predators po druhýkrát za ostatných osem dní a bola to preň aj celková druhá prehra v sezóne. Brock Nelson a Andrew Ladd v druhej tretine znížili stav z 0:3 na 2:3 a Robin Lehner inkasoval nakoniec štyri góly z 28 striel. Forsbergov druhý gól padol do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. F. Forsberg, 3. R. Johansen (všetci NSH)

Dallasu sa podaril veľký obrat v druhej tretine

Alexander Radulov začal cestu za obratom a John Klingberg ju dokončil víťazným gólom na konci druhej tretiny, v ktorej Dallas strelil štyri góly a vytvoril si klubový rekord s 30 strelami. Podstatnejšie však bolo, že v sobotu zdolal Anaheim 5:3. Z gólov sa tešili aj Connor Carrick, Jamie Benn a Radek Faksa, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Tyler Seguin zaznamenal dve asistencie, Anton Chudobin 22 zákrokov. Radulov sa inak stal prvým hráčom v tímovej histórii, ktorý začal ročník s gólom v každom z úvodných štyroch duelov. Pre Ducks to bol náročný večer, pretože po góloch Jakoba Silfverberga, Kiefera Sheerwooda (1. gól v NHL) a Adama Henriqueho viedli v strede druhej tretiny už 3:0. Nakoniec si pripísali prvú prehru v sezóne. John Gibson inkasoval štyri góly zo 44 striel, Ryan Miller kryl zvyšných šesť pokusov. Gibson inak inkasoval dva rýchle góly, keď ho v rozmedzí deviatich sekúnd pokorili Carrick a Benn. Dve sekundy ich delili od klubového rekordu ešte z éry North Stars.

Dva góly v rozmedzí 9 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov, 2. J. Klingberg, 3. T. Seguin (všetci DAL)

DeBrincat otočil zápas so St. Louis, Chicago vytvorilo rekord NHL

Alex DeBrincat strelil dva góly, ktorými otočil stav z 2:3 a deväť sekúnd pred koncom predĺženia rozhodol o domácej výhre Chicaga 4:3 nad St. Louis. Stal sa ôsmym hráčom v klubovej histórii, ktorý vyrovnal skóre v tretej tretine a potom skóroval v predĺžení. Blackhawks hrali nadstavený čas aj v piatom zápase sezóny, čím stanovili nový ligový rekord. Artem Anisimov a Patrick Kane ich poslali do vedenia 2:0, ktoré zmazali dvojgólový Brayden Schenn a David Perron. Dva z troch gólov vsietili v presilovkách. Cam Ward pomohol k triumfu 35 zákrokmi, Anisimov pridal ku gólu asistenciu. Jake Allen čelil až 50 strelám Chicaga, vrátane 23 v prvej tretine. Duncan Keith odohral tisíci duel v kariére, ktorý oslávil asistenciou. Blues prehrali tri zo štyroch stretnutí v sezóne, no bodovali v ostatných troch.

DeBrincatov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. B. Schenn (STL), 3. P. Kane (CHI)

Gaudreau zavŕšil víťazný obrat Calgary na ľade Colorada

Johnny Gaudreau skóroval v 46. sekunde predĺženia, čím dokonal obrat Calgary a rozhodol o jeho triumfe 3:2 na ľade Colorada. Avalanche posielal do vedenia 2:0 v prvej tretine Nathan MacKinnon a J.T. Comper, no Sam Bennett a Elias Lindholm vyrovnali stav. David Rittich sa prezentoval 24 zákrokmi, kým Semion Varlamov ich urobil až 38. Neodvrátil však druhú prehru Colorada v sezóne. Flames vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. MacKinnon skóroval aj v piatom dueli v ročníku, čím vyrovnal klubový rekord Matsa Sundina ešte z čias Quebecu Nordiques (1992/93).

Gaudreau završuje víťazný obrat Flames:

Hviezdy duelu: 1 J. Gaudreau (CGY)., 2. S. Varlamov (COL), 3. E. Lindholm (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 10/11 (90,9 %)
T. Tatar (MTL) 21:30 2 1 3 +2 0 6 1
Ch. Jaroš (OTT) 11:10 0 1 1 +1 0 0 3
Z. Chára (BOS) 20:01 0 0 0 +2 0 4 1
R. Pánik (ARI) 20:58 0 0 0 0 0 4 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies