Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Pánik nebodoval pri prehre, McDavid vytvoril nový rekord NHL

V ôsmich utorkových zápasoch NHL sa predstavil iba jeden slovenský hokejista. RIchard Pánik však nebodoval a jeho tím opäť prehral. Connor McDavid nazbieral štyri body a vytvoril ligový rekord, Tyler Johnson strelil hetrik a Keith Kinkaid vychytal nulu.

Minnesota otočila zápas s Arizonou, Pánik nebodoval

Devan Dubnyk predviedol 31 zákrokov a Minnesota si pripísala prvé víťazstvo v normálnom hracom čase v tejto sezóne, keď zdolala doma Arizonu 2:1. Po prvej tretine prehrávala 0:1 zásluhou presilovkového gólu Brendana Perliniho, ale Mikael Granlund v prostrednej časti hry vyrovnal stav a Eric Staal v záverečnej tretine rozhodol druhom o triumfe Wild v šiestom zápase ročníka. Slovenský útočník Arizony Richard Pánik odohral 14 a pol minúty s bilanciou mínusový bod a menší trest za hákovanie. Absolvoval aj jedno vhadzovanie, ktoré prehral. Jeho spoluhráč Darcy Kuemper urobil proti bývalému tímu 26 zákrokov. Coyotes ešte v tejto sezóne nestrelili gól pri rovnovážnom počte hráčov na ľade. Vyhrali len jeden z piatich duelov, v ktorých skórovali dokopy trikrát. Wild prišli o zraneného Matta Hendricksa, kým Mikko Koivu nehral pre rodinné problémy.


Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk, 2. E. Staal, 3. M. Granlund (všetci MIN)

Kinkaid a Palmieri opäť doviedli Devils k výhre

Kyle Palmieri strelil siedmy gól v prvých štyroch zápasoch, Keith Kinkaid zastavil 24 striel pri jeho druhej nule v sezóne a New Jersey zdolalo Dallas 3:0, aby pokračovalo vo svojom najlepšom štarte od sezóny 1995/96. Jean-Sebastien Dea skóroval v treťom zápase po sebe, z gólu sa tešil aj Blake Coleman a Devils zostávajú jediným neporazeným tímom v lige. Anton Chudobin v bráne Stars predviedol 31 zákrokov a jeho spoluhráči nestrelili ani jeden gól po prvýkrát v sezóne, aby prehrali druhý zápas v dvoch večeroch. Najbližšie ku gólu bol Tyler Seguin, ktorý párkrát trafil tyčku. „Musíme sa pozrieť do zrkadla, porozprávať sa o tom a urobiť nejaké zmeny. Sú to len dva zápasy, ale musíme niektoré veci vyriešiť,“ poznamenal po zápase. Dallas hral bez Marca Methoda a Valeriho Ničuškina.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid, 2. K. Palmieri, 3. B. Coleman (všetci NJD)

Shattenkirk hrdinom Rangers pri výhre nad Avalanche

Kevin Shattenkirk pochopil odkaz, ktorý mu tréner poslal, keď ho posadil na tribúnu. V druhom zápase po návrate do zostavy nahrával na oba góly svojho tímu a nakoniec aj rozhodol o výhre Rangers 3:2 nad Coloradom, keď v tretej sérii premenil rozhodujúci samostatný nájazd. „Minulý týždeň to bolo ťažké stráviť, ale myslím si, že mi to pomohlo. Keď máte šancu sedieť a trochu sledovať hru, tak si uvedomíte, že musíte byť lepší,“ poznamenal. Dve asistencie si pripísal aj Mats Zuccarello a o góly sa postarali Kevin Hayes a Chris Kreider. Henrik Lundqvist predviedol 31 zákrokov a prekonali ho Gabriel Landeskog a dvojbodový Nathan MacKinnon, ktorý stanovil klubový rekord s gólom v každom z prvých šiestich duelov sezóny. Semion Varlamov opustil duel so 41 zákrokmi. Marko Daňo sa ešte k tímu Avalanche nepripojil.

Shattenkirkov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. K. Shattenkirk (NYR), 2. S. Varlamov (COL), 3. H. Lundqvist (NYR)

McDavid pomohol k veľkému obratu Oilers a vytvoril rekord NHL

Connor McDavid zaznamenal dva góly a dve prihrávky, ktorými významne prispel k výhre Edmotnonu 5:4 vo Winnipegu, druhej po sebe. Jets viedli po dvoch tretinách už 4:1 vďaka dvom gólom Adama Lowryho a jednom od Bena Chiarota a Marka Scheifeleho. McDavid, Ty Rattie a Jesse Puljujärvi vynútili predĺženie, v ktorého 85. sekunde zavŕšil víťazný obrat Oilers Darnell Nurse. Leon Draisaitl získal dve asistencie, Ryan Nugent-Hopkins tri a Cam Talbot kryl 29 striel, o jednu menej ako domáci Connor Hellebuyck. McDavid využil obe presilovky Edmontonu a podieľal sa na prvých štyroch góloch tímu v zápase. Natiahol túto sériu na úvodných deväť gólov tímu v sezóne, čo dokázal ako prvý hráč v ligovej histórii. Predošlý rekord držal od sezóny 1986/87 Adam Oates s podielom na prvých siedmich góloch tímu v základnej časti.

Nurseho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. A. Lowry (WPG), 3. D. Nurse (EDM)

Divoký zápas vo Philadelphii nepriniesol Panthers prvú výhru

Philadelphia premrhala trojgólové vedenie, v tretej tretine vystriedala brankára a aj tak si dokázala zo zápasu proti Floride odniesť dva body. „Bol to bláznivý zápas,“ povedal tréner Flyers Dave Hakstol. O výhre jeho tímu 6:5 rozhodol v nájazdoch Jordan Weal, ktorý si pripísal aj gól a asistenciu v normálnom hracom čase. Wayne Simmonds a Claude Giroux strelili po dva góly. Brian Elliott putoval preč z brány po tom, čo z 23 striel inkasoval štyri góly. Calvin Pickard následne kryl dve strely z troch. O góly Panthers sa postarali dvakrát Frank Vatrano, dvakrát Aleksander Barkov a raz Jevgenij Dadonov, zatiaľ čo Michael Hutchinson urobil 21 zákrokov. Florida nevyhrala vo Philadelphii od februára 2013 a v tejto sezóne sa ešte z výhry netešila.

Wealov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. A. Barkov (FLA), 3. W. Simmonds (PHI)

Canucks vyhrali aj bez Petterssona, rozhodol o tom Boeser

Vancouver chcel v utorok dokázať, že nie je len o Eliasovi Petterssonovi. V zápase proti Pittsburghu, v ktorom hral bez talentovaného Švéda, uspel 3:2 po predĺžení. V ňom priniesla rozhodnutie strela zápästím Brocka Boesera už v úvodnej minúte. K tretej výhre po sebe viedli aj presné zásahy Bena Huttona a Brandona Suttera, ako aj dve prihrávky Tima Schallera a 26 zákrokov Andersa Nilssona. Toho z domácich prekonali len Jake Guentzel a Carl Hagelin. Casey DeSmith inkasoval tri góly z 26 striel. Ten tretí si nemohol odpustiť. „Tú strelu som prečítal dobre, len našla dieru medzi mojím telom a rukou. Samozrejme, že tento gól by som chcel vziať späť. Chlapci hrali predo mnou skvelo a zaslúžili si dopadnúť lepšie,“ poznamenal. Canucks uspeli v Pittsburghu tretíkrát po sebe. Oba tímy sa stretnú aj o týždeň.

Boeserov 1. gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser (VAN), 2. C. Hagelin (PIT), 3. B. Sutter (VAN)

Johnson, Domingue doviedli Tampu k výhre nad Carolinou

Tyler Johnson zaznamenal štvrtý hetrik v kariére a Louis Domingue zastavil pri jeho prvom štarte v sezóne 38 striel, aby doviedli Tampu Bay k domácemu triumfu 4:2 nad rozbehnutou Carolinou. Prvý strelil v oslabení a posledný do prázdnej brány, no víťazný si pripísal na konto Yanni Gourde v presilovej hre. Dan Girardi dvakrát asistoval. Micheal Ferland a Martin Nečas (prvý gól v NHL) skórovali z hráčov Hurricanes, ktorí takmer vyrovnali najlepší úvod sezóny v klubovej histórii (5-1-1). Petr Mrázek opustil duel s 23 zákrokmi. Sebastian Aho bodoval aj v siedmom zápase sezóny, čo dokázal ako šiesty hráč Caroliny/Hartfordu. Zároveň ťahá tretiu najdlhšiu bodovú sériu v klubovej histórii. Domingue podal skvelý výkon napriek tomu, že pred zápasom si natiahol krk pri hraní basketbalu. Lightning ubránili všetkých 18 oslabení v tomto ročníku.


Hviezdy duelu: 1. T. Johnson, 2. Y. Gourde, 3. L. Domingue (všetci TBL)

Vegas zdolalo aj Buffalo, druhá nula po sebe bola blízko

Marc-Andre Fleury sa prezentoval 26 zákrokmi a bol na ceste za čistým kontom, ale to mu prekazil pol minúty pred koncom Vladimir Sobotka. Strelil jediný gól Buffala pri prehre 1:4 v Las Vegas, ktoré v predošlom zápase vynulovalo Philadelphiu. Jonathan Marchessault dvakrát skóroval, William Karlsson zaznamenal gól a dve asistencie, Cody Eakin vsietil víťazný gól v oslabení. Reilly Smith získal dve prihrávky. Marchessault otvoril skóre v presilovke a uzavrel ho strelou do prázdnej brány. Carter Hutton v nej urobil 25 zákrokov. Fleury vychytal 407. výhru v kariére, čím sa vyrovnal Glennovi Hallovi na 10. mieste historického poradia brankárov.

Hviezdy duelu: 1. C. Eakin, 2. M. Fleury, 3. W. Karlsson (všetci VGK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 14:35 0 0 0 -1 2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies