Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Halák si pripísal prehru v Chárovom jubilejnom zápase, Pánik nebodoval

Vo štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo deväť zápasov. V akcii sme videli troch Slovákov. Nebodovali a Jaroslav Halák prvýkrát prehral. Noc spestrili dva hetriky a jedna nula.

Draisaitl prekonal Haláka v nadstavenom čase, Oilers vyhrali 3:2

Jaroslav Halák si pripísal svoju prvú prehru v sezóne a Boston nezačal trip na západe Kanady ideálne. Slovenský brankár zastavil 19 striel z 22 a Bruins prehrali druhý zápas v dvoch dňoch, keď tentokrát nestačili na Edmonton. Ten sa tešil z výhry 3:2, o ktorej v predĺžení rozhodol Leon Draisaitl. Bola tretia v sérii. Connor McDavid zaznamenal dve prihrávky a z gólov sa tešili aj debutový strelec Kailer Yamamoto a Ryan Nugent-Hopkins. Cam Talbot v prvom domácom zápase Oilers v ročníku urobil 27 zákrokov. Prekonali ho len Česi David Krejčí a David Pastrňák. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral skoro 24 a pol minúty ako najvyťažovanejší hráč svojho tímu. Pripísal si dve strely na bránu, ale aj jeden mínusový bod, jeden bodyček a jeden blok. Bol to jeho okrúhly 900. zápas v drese Bruins. Oilers sa v zápase zranil Matt Benning. McDavid je po Waynovi Gretzkym a Jari Kurrim tretím hráčom klubovej histórie, ktorý v prvých piatich dueloch sezóny nazbieral 11 a viac bodov.

Víťazný gól Draisaitla po prihrávke McDavida:

Hviezdy duelu: 1. K. Yamamoto (EDM), 2. M. Lucic (EDM), 3. D. Pastrňák (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Crawfordovi návrat nevyšiel ideálne, Arizona vyhrala 4:1

Corey Crawford sa po dlhej absencii vrátil do brány Chicaga a potešil tým aj niekoľkých bývalých spoluhráčov, ktorí teraz hája farby Arizony. Bol medzi nimi aj slovenský útočník Richard Pánik, ktorý ho neprekonal ani raz z troch striel a nakoniec opäť nebodoval. Odohral 11 minút. Mohol sa však tešiť z výhry nad bývalým tímom. Dva góly strelil bývalý „čierny jastrab“ Vinnie Hinostroza (druhý do prázdnej brány), kým niekdajší Crawfordov náhradník Antti Raanta predviedol 33 zákrokov. A koľko ich urobil navrátilec? 27. Prekonali ho aj dvojbodový Clayton Keller a Lawson Crouse. Coyotes pri výhre 4:1 strelili toľko gólov, koľko ich mali na konte v predošlých piatich dueloch dokopy. Jediný gól Chicaga strelil Erik Gustafsson. „Bol to náš prvý zápas, po ktorom môžeme povedať, že sme neboli dostatočne dobrí,“ povedal po návrate Joel Quenneville. Diváci v United Center tiež privítali v minulosti dlhoročného obrancu Blackhawks Niklasa Hjalmarssona, ktorý sa tam vrátil po prvýkrát od minuloročnej výmeny.

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta (ARI), 2. V. Hinostroza (ARI), 3. C. Crawford (CHI)

Murray umlčal ofenzívu Toronta, Malkin bol pri všetkých góloch Pittsburghu

Toronto sa chváli jednou z najlepších ofenzív v NHL, ale vo štvrtok taká plodná nebola. Matt Murray pri návrate do akcie predviedol 38 zákrokov, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne doviedol Pittsburgh k výhre 3:0 na ľade Maple Leafs. Jevgenij Malkin strelil prvý gól zápasu z presilovky, pridal gól do prázdnej brány a potom prihrával Krisovi Letangovi na ďalší gól hostí do prázdnej brány. Frederik Andersen, ktorý sa tiež vrátil do brány po krátkej absencii, tak napokon kryl 36 z 37 striel. Auston Matthews prišiel o šancu stať sa len tretím hráčom histórie, ktorý by začal sezónu s ôsmimi viacbodovými zápasmi. Naopak, Sidney Crosby zaznamenal vďaka asistencii svoj 1 221. bod, s ktorým vyrovnal zápis Darryla Sittlera na 60. mieste historického bodovania. Martin Marinčin nehral.

Hviezdy duelu: 1. M. Murray (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. F. Andersen (TOR)

Landeskogov hetrik urobil z Colorada prvého kata New Jersey

Kyle Palmieri prvýkrát v sezóne neskóroval a New Jersey prvýkrát v sezóne prehralo. Osudným sa mu stalo v domácom zápase Colorado, ktoré vyhralo 5:3 najmä zásluhou hetriku Gabriela Landeskoga. Skompletizoval ho víťazným gólom menej ako tri a pol minúty pred koncom zápasu. Z prvej výhry v sezóne sa tešil Philipp Grubauer, ktorý predviedol 27 zákrokov, vrátane kľúčového v poslednej minúte zápasu, keď lapačkou zabránil vyrovnaniu pri šanci Palmieriho. Prvý gól Avalanche strelil navrátilec Sven Andrighetto, poistku do prázdnej brány pridal Mikko Rantanen. Ten si pripísal aj tri asistencie, zaznamenal ich aj Nathan MacKinnon. Vo všetkých troch góloch Devils mal prsty Taylor Hall – jeden strelil a na dva prihrával. Ich autormi boli Nico Hischier a Brian Boyle. Keith Kinkaid inkasoval štyri góly z 33 striel. Devils prehrali ako posledný tím v sezóne vo svojom piatom zápase. Prišli v ňom aj o Travisa Zajaca, ktorý si v druhej tretine zranil nohu. Marko Daňo sa stále k Avalanche pre vybavovanie formalít nepripojil.


Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog (COL), 2. T. Hall (NJD), 3. N. Hischier (NJD)

Atkinson pomohol k výhre Columbusu nad Flyers dvoma kľúčovými gólmi

Philadelphia dvakrát viedla, potom sa Columbus vďaka dvom gólom Cama Atkinsona v úvode druhej tretiny chopil kontroly nad zápasom a nakoniec vyhral 6:3. Prvýkrát stav vyrovnal Anthony Duclair a po Atkinsonovi skórovali aj Nick Foligno, Josh Anderson a Sonny Milano. Artemij Panarin si pripísal dve prihrávky a Sergej Bobrovskij kryl 32 striel. Prekonali ho dvojbodový Travis Konecny, Sean Couturier a Oskar Lindblom. Claude Giroux si bodové konto rozšíril o dve asistencie, Calvin Pickard opustil duel s 22 zákrokmi. „Rozprávali sme sa o tom medzi tretinami. Naša prvá tretina jednoducho nebola dostatočne dobrá a dostatočne sme v nej nebojovali. Myslím si, že sme na to odpovedali v druhej a tretej tretine,“ poznamenal Atkinson, ktorého tím si vyrovnal bilanciu v sezóne na 3-3-0.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson, 2. A. Panarin, 3. A. Duclair (všetci CBJ)

Tampa prehĺbila trápenie Detroitu, Stamkos prvýkrát skóroval

Steven Stamkos ukončil 16-zápasové suchoty v základnej časti a strelil svoj prvý gól v sezóne, Andrej Vasilevskij predviedol 29 zákrokov a Tampa Bay prehĺbila trápenie Detroitu výhrou 3:1, celkovo dvanástou domácou v sérii vo vzájomných dueloch. „Je vždy fajn streliť prvý gól v sezóne a strelecky sa nakopnúť,“ poznamenal Stamkos, ktorý ako tretí hráč v klubovej histórii strelil 50 alebo viac víťazných gólov (Martin St. Louis a Vinny Lecavalier sú zvyšní dvaja). Okrem neho sa zapísali medzi strelcov aj Brayden Point a Alex Killorn (prázdna brána), aby Lightning ukončili sériu domácich duelov s bilanciou 4-1-0. Mimochodom, Vasilevskij má bilanciu proti Red Wings 7-0-0. Presne s opačnou bilanciou začal tím z „mesta motorov“ tento ročník. Je to jeho najhorší vstup do sezóny od ročníka 1985/86. Čestný úspech hostí zaznamenal Luke Glendening, kým Jimmy Howard zastavil 28 z 30 striel. Red Wings nepomohol ani návrat obrancu Trevora Daleyho.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. J. Howard (DET)

Hellebuyck, Byfuglien a presilovky doviedli Jets k výhre nad Canucks

Patrik Laine a Bryan Little strelili presilovkové góly a Winnipeg zdolal Vancouver pomerom 4:1. Dustin Byfuglien pri návrate zo zranenia zaznamenal gól a dve asistencie, Andrew Copp pridal gól. Connor Hellebuyck predviedol 26 zákrokov a ako jediný na neho našiel recept Bo Horvat. Anders Nilsson zastavil 28 striel a Canucks prišli o sériu troch víťazných duelov. Šesťzápasový trip tak končia s bilanciou 3-3. Jets sú v strede série domácich duelov, zatiaľ majú bilanciu 2-0-1. Blake Wheeler si pripísal asistenciu, aby sa stal druhým hráčom v klubovej histórii s 500 bodmi. Rekordérom je Iľja Kovaľčuk, ktorý ešte v ére Thrashers nazbieral 615 bodov.

Hviezdy duelu: 1. B. Little, 2. D. Byfuglien, 3. C. Hellebuyck (všetci WPG)

Filppula a Lehner doviedli Islanders k výhre v L.A.

Trojbodový Valtteri Filppula skóroval dvakrát a Islanders ukončili sériu dvoch prehier vonku víťazstvom 7:2 na ľade Los Angeles. Filppula, Matt Martin, Leo Komarov a trojbodový Andrew Ladd skórovali všetci v tretej tretine, aby si New York vytvoril gólové maximum tejto sezóny. Strelecky sa presadili aj Casey Cizikas a Josh Bailey, kým Scott Mayfield nazbieral tri asistencie a Robin Lehner predviedol 28 zákrokov. V závere si zachytal aj Thomas Greiss, ktorý zastavil všetkých päť striel. Kings nedokázali využiť to, že Islanders hrali druhý zápas v priebehu dvoch dní a pripísali si tretiu prehru po sebe. Góly strelili len Tyler Toffoli a Jeff Carter v presilovkách. V oboch mal prsty Drew Doughty. Jonathan Quick sa vrátil do brány po zranení, ale inkasoval šesť gólov z 29 striel a v strede tretej tretiny ho nahradil Jack Campbell. Ten kryl dve strely z troch.

Hviezdy duelu: 1. V. Filppula, 2. S. Mayfield, 3. A. Ladd (všetci NYI)

Couturier a Jones doviedli Sharks k výhre nad Sabres

Logan Couture ako druhý hráč hracieho dňa zaznamenal hetrik, Martin Jones predviedol 24 zákrokov a San Jose si poradilo doma s Buffalom hladko 5:1. Sharks využili tri presilovky, okrem Couturea aj Joonas Donskoi a Joe Pavelski. Po dve asistencie si pripísal Evander Kane a Brent Burns. Jediný gól Sabres vsietil v druhej tretine Jake McCabe, ktorý znižoval na 1:2. Asistoval mu pri ňom aj Rasmus Dahlin. Carter Hutton inkasoval štyri góly z 38 striel, Couture si spečatil hetrik strelou do prázdnej brány. Kým San Jose ukončilo sériu dvoch prehier, Buffalo si teraz pripísalo druhú prehru po sebe. Kane hral proti nemu po prvýkrát od výmeny.


Hviezdy duelu: 1. L. Couture, 2. B. Burns, 3. M. Jones (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 19/22 (86,4%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 24:21 0 0 0 -1 0 2 1
R. Pánik (ARI) 11:04 0 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies